بیماری پریودنتال چیست؟

آخرین بروزرسانی : 15 بهمن 1397

پریودنتال یک بیماری عفونی در دهان و دندان ها می باشد که با رعایت نکردن بهداشت دندان ها به وجود می آید و اگر پیشگیری ننمایید به بیماری های بدتری فرد دچار می گردد و دندان های خود را از دست می دهد. قبلا در مطلبی جداگانه در مورد بیماری های دهان و دندان مطلبی منتشر کرده ایم یکی از بیماری های معرفی شده پریودنتال بود که در این مطلب به صورت مفصل در مورد این بیماری صحبت می کنیم.

بیماری پریودنتال اختلالی در لثه می باشد که به دلیل عفونت و باکتری ها و باقی مانده غذا در دهان باعث التهاب و عفونت در لثه و استخوان دندان ها می شود. در مراحل اولیه این بیماری که ژنژیویت نامیده می شود لثه با خونریزی و تورم همراه می باشد و می توان با جرمگیری و رعایت بهداشت دهان و دندان از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمود ولی در مراحل پیشرفته پریودنتال نامیده می شود و باعث تحلیل رفتن لثه و پیدا شدن ریشه می گردد و طول دندان ها نسبت به دندان های معمولی بلند تر می باشد و به لق شدن دندان ختم می شود و فرد علاوه بر این که دندان های خود را از دست می دهد دچار بیماری های دیگری نیز می گردد.

پریودنتال

عوامل به وجود آمدن بیماری پریودنتال

- سیگار و تنباکو

- ژن

- استرس

- ساییدن دندان و دادن قروچه

- هورمون های نامنظم در بدن

- بیماری های مختلف

- دارو ها

بیماری هایی که پریودنتال را تشدید و باعث بروز این بیماری می شود عبارتند از

 - دیابت

افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد عادی بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند و باید از این بیماری پیشگیری نمایند.

- رماتیسم

- ایدز (HIV)

- تغذیه ضعیف و کمبود ویتامین در بدن از جمله ویتامین c که کمبود آن موجب خونریزی لثه می شود.

علائم بیماری پریودنتال

  1. تصلب شریان و بیماری قلبی:

بیماری های لثه باعث مسدود شدن شاهرگ و حتی در موارد بسیار زیادی منجر به سکته در فرد به دلیل بسته شدن رگ می شود.

  1. زایمان زودرس:

خانم های باردار اگر بیماری های لثه را دارا باشند به دلیل این که این بیماری یک بیماری عفونی می باشد باعث می شود جنین آن  ها زودتر به دنیا بیاید و کودک نارسی را به دنیا آورند و این کودکان دارای وزن کمتری نیز می باشند و حتی در مواردی منجر به سقط جنین شده است.

  1. دیابت

بیماران دیابتی به همراه بیماری لثه در مقابل یک بیمار دیابتی با لثه سالم کنترل قند خون خود را نمی توانند داشته باشند و مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند.

  1. بیماری تنفسی

باکتری موجود در لثه باعث ایجاد عفونت در ریه  می شود و این عفونت می تواند به بدتر نمودن شرایط ریه بپردازد و اگر این باکتری ها از دهان به ریه منتقل گردند باعث التهاب ریه می شود و بیماری ریه را به همراه بیماری پریودنتال فرد تجربه می نماید.

  1. بوی بد دهان:

به دلیل وجود عفونت در دهان و دستگاه تنفسی به ایجاد بوی بد در دهان می کند و فرد از آن رنج می برد و برای درمان باید به یک دندانپزشک مراجعه نمود تا از پیشرفت بیماری پریودنتال و درمان بوی بد دهان پرداخت.

  1. حساسیت دندان ها
  2. خونریزی در لثه ها

 

علت این بیماری چیست؟

بیماری پریودنتال به وسیله باکتری ها و باقیمانده غذا در دهان به وجود می آید که سلول های ایمنی بدن با رها سازی ماده ای باعث آسیب به لثه و یا استخوان های لثه دچار حفره می گردد که در نتیجه منجر به ورم و التهاب لثه، خونریز لثه می شود. در اثر آسیب لثه و بیماری پریودنتال دندان نیز لق می گردد و این علامت به شدت بیماری پریودنتال اشاره می نماید که بیماری در مرحله پیشرفته خود به سر می برد.

درمان و پیشگیری بیماری پریودنتال:

با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از این بیماری جلوگیری نمود و بهتر است هر شش ماه یکبار به یک دندان پزشک مراجعه نمود تا در بروز این بیماری و بیماری های دندانی از شدت آن جلوگیری و تا حد امکان آن را درمان نمود تا دندان های زیبا و سالمی را داشته باشید.

اگر مسواک زدن دندان و نخ دندان به طور صحیح و مرتب استفاده شود بخش قابل توجهی از پلاکت ها پاک و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می نمایید.

اگر نمی توانید از نخ دندان استفاده نمایید و با هر بار استفاده لثه شما دچار مشکل می گردد می توان به جای آن از دستگاهی به نام واترجت استفاده نمود این دستگاه با برق کار می کند و آب را با فشار 1800 بر  دندان های شما می پاشد و پلاکت ها باکتری های باقی مانده دهان را خارج می نماید و برای مناطقی که با مسواک قابل تمیز کردن نمی باشد بسیار مناسب است. برای کاریرد بهتر این دستگاه می توان از ترکیب آب و دهانشویه استفاده نمایید.

اگر پلاکت ها و باکتری ها به طور کامل برداشته و تمیز نشود به عمق دندان و لثه رجوع کرده و باعث التهاب لثه می گردد.

اگر این باکتری ها را خارج ننمایید بعد از ایجاد التهاب در لثه تکثیر و رشد می نمایند و بهبخش های عمیق تر رفته و باعث تحلیل و ایجاد حفره در لثه می شود.

یکی دیگر از دلایلی که باید پلاکت ها و باکتری ها در دهان تخلیه شود این است که با گذشت زمان به سنگ دندانی تبدیل می شود که جنس آن آهکی می باشد که به عنوان رسوب شناخته می شود. استفاده از خمیر دندان کنترل رسوب می تواند به برداشتن این رسوب کمک بسزایی بکند اما نمی تواند اثری بر روی رسوب زیر خط لثه تاثیری داشته باشد.

بیماری پریودنتال سن خاصی ندارد و هر فردی با رعایت نکردن بهداشت دندان و دهان خود می تواند به این بیماری دچار شود و لثه فرد را درگیر و یا حتی دندان فرد را تخریب نماید ولی اصولا بزرگسالان دچار این بیماری می شوند و کودکان کمتر، اما اگر کودکان نیز این بیماری را جدی نگیرند و به رعایت دهان و دندان خود نپردازند در بزرگسالی قطعا به این بیماری دچار می شوند.

درمان این بیماری متفاوت می باشد در مرحله اولیه اصولا جرم گیری و آموزش مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد ولی در مراحل پیشرفته این بیماری فرد دندان های پوسیده و تخریب شده داشته و در بسیاری از موارد به جراحی احتیاج پیدا می کند..

دهانشویه با حاوی محلول کلروهگزدین می تواند یک ماده برای پیشگیری این بیماری باشد و بهتر ازت از دهانشویه به طور مکرر استفاده نمایید.

حتما بخوانید

    تاریخ انتشار : 12 بهمن 1397 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,

    ارسال نظر

    شماره همراه شما منتشر نمی شود.
    نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
    برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



    پزشکان ما در تلویزیون

    رزرو وقت

    شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

    رزرو وقت رایگان

    رزرو وقت

    انتخاب بخش مربوطه

    نام و نام خانوادگی

    شماره تماس

    انتخاب بازه تاریخ از

    انتخاب بازه تاریخ تا