درباره حفره های دهانی چه میدانید؟
درباره حفره های دهانی چه میدانید؟
اندام ها و سلول های بدن هر انسان دارای ویژگی هایی هست و مهمترین وظیفه هر جر در بدن محافظت از بدن میباشد و چون انسان بسیار زیاد در معرض آلودگی ها قرار میگیرد و بدن و دستگاه های داخلی بدن بسیار حساس میباشند خدواند درون بدن انسان راه هایی برای جلوگیری از رسیدن آلودگی ها به داخل و دستگاه های داخلی قرار داده است. حفره های دهانی نیز یکی از این خلقت ها میباشد که بسیاری از ما حتی از وجود حفره های دهانی بی اطلاع هستیم چه برسد به اینکه کار این حفره های دهانی را بدانیم. حفره های دهانی یا تونسیل ها در پشت گلو هستند و دارای سلول های به نام لنفوسیت ها کار این حفره های دهانی محافظت از بدن در مقابل باکتری ها و ویروس ها و مهمترین وظیفه یا اصلی ترین وظیفه حفره های دهانی جلوگیری از عفونت بدن است. این حفره ها از رسیدن ویروس ها و باکتری ها به اندامهای دیگر جلوگیری میکنند. اگر به هر دلیلی این حفره های دهانی مسدود گردند متورم شده و التهاب ناشی از آن موجب گلو درد میگردد، که ممکن است بر اثر گرد و خاک متورم شدن لوزه ها ،مخاط و سایر آلودگی ها مسدود گردند .اگر این حفره های دهانی مسدود شوند بدن در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار میگیرد. متورم شدن گلو التهاب و... میتواند نشان دهنده بسته شدن این حفره ها باشد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
دلایل مسدود شدن حفره های دهانی
مسدود شدن حفره های دهانی از آن لحاظ که بدن در معرض عفونت ها قرار میگیرند بسیار مهم هستند لذا باید دلایل مسدودی این حفره ها را بدانیم.
اولین دلیلی که ممکن است حفره های دهانی را مسدود کند متورم شدن لوزه ها میباشد با تورم لوزه ها مسیر این حفره ها نیز بسته میشود. به بیماری فردی که دچار تورم لوزه ها شده که هم در کودکان و هم در بزرگسالان رخ میدهد تونسیلیت میگویند. از علائم آن نیز فرد احساس تورم در گلوی خود میکند، هنگام غذا خوردن و بلعیدن غذا درد احساس میکند ،گلودرد ،تب ،حالت تهوع ، استفراغ ، بوی بد دهان ، خستگی و داشتن احساس ناخوشایند و.. دکتر برای درمان تونسیلیت و باز گرداندن سلامتی به بدن و رفع مسدودی حفره های دهانی به بیمار تونسیلیت عموما استراحت به اضافه انتی بیوتیک های سبک و همچنین مایعات توصیه میکند و عموما پس از سه چهار روز بیماری رو به بهبود میرود ولی اگر علائم پس از سه چهار روز خوب نشد و به قوت خود باقی بود بهتر است فرد دوباره به پزشک مراجعه کند.
پس از تونسیلیت بیماری دیگری که موجب مسدود شدن حفره های دهانی میشود ، گلو درد یا به اصطلاح استراپ است که بیشتر در کودکان رخ میدهد. در این بیماری عفونت در لوزه ها رخ داده و لوزه عفونی میگردند. این بیماری ویروسی و عفونی بوده و از طریق عطسه و سرفه منتقل میگردد، همچنین اگر مفرد مبتلا دارای زخم باشد بیماری از طریق تماس زخم ها نیز منتقل میشود. گلو درد شدید ،درد هنگام بلع غذا ، متورم و قرمز شدن لوزه ها ، لکه های قرمز روی سطح دهان ، تب ،گره های لنفی متورم در گردن ، سردرد ، دل درد و حالت تهوع از علائم این بیماری میباشد. در این بیماری پزشک با بررسی گلو انتی بیوتیک هایی تجویز میکند که پس از مصرف بیمار بهبود پیدا میکند و راه حفره های دهانی نیز باز میگردد. ولی فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند تا از لحاظ سلامتی معاینه شود.
یکی دیگر از این بیماری ها مونو یا مونونوکلئوز میباشد که علائمی مثل بدن درد ، سردرد ،تب ، خستگی ،گلو درد ، تورم لوزه ها را باخود دارد و بیشتر در جوانان و نوجوانان مشاهده میشود از دلایل آن انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر است. علائم این بیماری ممکن است چهار تا شش هفته پس از الوده شدن نمایان شود این بیماری چون طحال و کبد فرد را نیز مورد هجوم ویروس قرار میدهد خطرناک میباشد، لذا درمان فرد با توجه به پیشرفت بیماری انجام میگیرد و با توجه به نظر دکتر انجام میشود.
از دیگر مواردی که منجر به مسدود شدن حفره های دهانی میشود نداشتن بهداشت مناسب میباشد. وقتی در بحث حفره های دهانی صحبت از بهداشت مناسب است منظور رعایت یک سری از موارد بهداشتی مربوط به دهان میباشد از جمله مسواک زدن در روز ،مصرف آب زیاد ، سیگار نکشیدن و..... عدم رعایت این موارد منجر به مسدود شدن حفره های دهانی و بدن مستعد عفونت شدن ، میباشد.
اگر دقت کرده باشید تمامی موارد بالا که درمورد بیماری ها گفته شد به عبارتی به رعایت بهداشت فردی و نظم و انضباط در رسیدگی به سلامتی دارای درجه و اعتبار زیادی میباشد. به غیر از عواملی که برای مسدودی حفره های دهانی گفتیم موارد دیگری همچون سنگ های تونسیلی و سرطان دهان نیز موجب مسدود شدن حفره های دهانی میگردند.
پیشگیری از مسدودی حفره های دهانی
با وجود این عوامل گاهی سوال پیش میاید چگونه از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت فردی میباشد دوبار در روز مسواک زدن استفاده از دهانشویه نکشیدن سیگارو.... که هم موجب سلامتی غده های شما میباشد هم با جلوگیری از تورم غده از مسدود شدن حفره های دهانی نیز جلوگیری میکند همچنین شما باید از ابتلا به عفونت جلوگیری نمایید و مراقبت بسیار زیادی از خود نمایید که همیشه گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است.
ارسال نظر