سندروم دهان سوزی چیست؟

آخرین بروزرسانی : 4 اردیبهشت 1398

شاید برای شما هم پیش امده بر اثر خوردن بعضی از مواد غذایی حس سوزش بر روی دهانتان احساس کرده باشید و یا اینکه بر اثر خوردن چای داغ دهانتان  یا زبان تان سوخته باشد و نتوانید تا چند روز غذا را درست بخورید. بعضی از افراد دچار بیماری به نام سندروم دهان سوزی میباشند یعنی اینکه این افراد حس سوزش و سوزن،  سوزن شدن در زبان خود را حس میکنند که اگر شما تجربه سوختن زبان یا دهان را داشته باشید حال آنها را درک میکنید و متوجه نوع آن میشوید. نشانه های سوزش ممکن است چند روز یا چند ماه بماند این بیماری کاملا فردی  بوده و فرد با رعایت برخی نکات به راحتی میتواند آن را کنترل نماید سندروم دهان سوزی به دلایل و عوامل متعددی ممکن است رخ بدهد و اگر شما به پزشک ‌مراجعه نمایید برای تشخیص علت آن ممکن است راه های زیادی را طی کند زیرا هنوز به درستی علت  سندروم دهان سوزی را پیدا نکرده اند اما برای بروز آن دلایلی را شناسایی کرده اند وبه فرد مبتلا یا بقیه گوشزد می نمایند تا از مبتلایان بیشتر به عارضه دردناک جلوگیری نمایند.

سندروم دهان سوزی

دلایل بروز سندروم دهان سوزی

با توجه به اینکه هنوز به درستی دلایل بروز سندروم دهان سوزی را نمیدانند اما برای ان دلایلی را شناسایی کرده اند و به بیماران گوشزد مینمایند برای اینکه دلایل بیماری سندروم ‌دهان سوزی  مشخص گردد آن را به دو دسته تقسیم کرده اند، سندروم دهان سوزی اولیه که  احتمالا با سیستم عصبی در ارتباط میباشد. و سندروم ثانویه که بر اثر بیماری های زمینه ای ایجاد میگردد این بیماریهای زمینه ای عبارت اند از : خشکی دهان ، عفونت قارچ و یا بیماری دهانی دیگری ، کمبود ویتامین ها بر اثر تغذیه نادرست از جمله کمبود ویتامینهای مهم ب  دوازده  ،ب نه و....، آلرژی  به مواد غذایی یا دارویی ،برخی داروها مخصوصا داروهای ضد فشار ،ریفلاکس اسید معده ،اختلالات غدد درون ریز، استفاده از خمیر دندان های ساینده و نامرغوب ، عوامل روانشناختی مثل افسردگی و....اگر شما به پزشک مراجعه کنید برای پیدا کردن هر کدام از این عوامل ممکن است آزمایش های متعددی برای شما بنویسد و یا از شما بخواهد که آزمایش هایی را انجام دهید تا بداند کدام عامل منجر به سندروم دهان سوزی در شما گردیده است و شما را آزار میدهد.

علل سندروم دهان سوزی

علائم سندروم دهان سوزی

 ممکن است که برای شما سوال شود از کجا بفهمیم این سوزش واقعاً سندروم دهان سوزی میباشد و یا در چه شرایطی برای این سوزش به پزشک مراجعه کنیم تا بفهمیم عامل این سندروم  دهان سوزی چه میباشد یا واقعاً دچار این عارضه شده ایم. سندروم دهان سوزی با اینکه مشخص است اما ممکن است علائم زیر را نیز داشته باشد :احساس سوزش یا سوزن شدن  و یا سوزشی که بر لب ، زبان ،چشم و  گلو  اثر میگذارد.

افزایش احساس تشنگی و خشک شدن دهان.

تغییر طعم در دهان خود و احساس طعم فلز کردن.

حس نکردن طعم و مزه غذا ها و خوراکی ها.

خارش و سوزش درون دهان.

اگر علائم بالا را داشتید به مبتلا شدن به  سندروم دهان سوزی شک کنید و برای اطمینان از عدم مبتلا به این بیماری به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشات لازم جهت تشخیص را برای شما انجام دهد.

عوارض  دیگر سندروم

 علاوه بر اینکه سندروم دهان سوزی بر غذا خوردن و طعم مزه غذای شما اثر میگذارد. عوارض جانبی دیگری نیز دارد که نمیشود نادیده گرفت شان از جمله ،افسردگی ، اضطراب، سخت خوابیدن ،  سخت غذا خوردن که هر کدام به نوبه خود آزار دهنده میباشد و اذیت میکند.

درمان سندروم دهان سوزی

درمان سندروم دهان سوزی


برای درمان سندروم دهان سوزی باید عامل ان مشخص گردد سپس به رفع آن اقدام نمایید که برای این مهم پزشک  به شما انجام ‌آزمایشهایی برای فهمیدن آلرژی یا کمبود ویتامین ها،  خشکی دهان و....  دستور میدهد تا نتیجه این آزمایش ها درمان شما را مشخص نماید. علاوه بر راه پزشکی شما در خانه نیز میتوانید با انجام کارهایی تا حدودی بیماری را کنترل نمایید از جمله نوشیدن زیاد. مایعات برای اینکه جلوی خشک شدن دهان را بگیرید ، مصرف نکردن غذاهای اسیدی از جمله پرتغال و گوجه فرنگی، نوشابه های گاز دار و دیگر خوراکی های اسیدی ،  پرهیز از مصرف الکل و محصولات سیگارو‌توتون و تنباکو ، مصرف نکردن غذاهای تند ،استفاده نکردن از دارچین و نعنا ، استفاده نکردن از خمیر دندان هایی با طعم دارچین  و نعنا ، برنامه هایی که استرس را کاهش داده و محیط را برای شما آرام میکند. موارد بالا به طور قطع و یقین بیماری شما را درمان نخواهد کرد بلکه تا حدودی آن را کنترل میکند و رعایت این اصول از پیشرفت آن جلوگیری میکند.

شرایط بد

 سندروم دهان سوزی خود به خود دردناک ‌میباشد اما در مواردی ممکن است خطرناک باشد. مثل زمانی که شما یک زن باشید ، در دوران یائسگی باشید و یا سن شما از پنجاه سال بیشتر باشد.

در بعضی موارد ممکن است که عواملی منجر به ابتلا یا خطر ابتلا به سندروم را افزایش دهند مانند موارد گفته شده در ادامه بعضی بیماریها مثل پارکینسون ، اختلالات خود ایمنی و..... بعضی روش های  نادرست دندان پزشکی ،واکنش های آلرژیک به غذاها ، داروها ،حوادث زندگی ، فشار ،اضطراب و افسردگی این عوامل ممکن است خطر ابتلا له این بیماری را افزایش دهند و شما را در معرض ابتلا له سندروم دهان سوزی قرار دهند. با مصرف آب زیاد  تغذیه درست و رعایت بهداشت و چکاب دوره ای هم توسط پزشک و هم توسط دندانپزشک سلامتی خود را  بیمه کنید.

حتما بخوانید

    تاریخ انتشار : 4 اردیبهشت 1398 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,

    ارسال نظر

    شماره همراه شما منتشر نمی شود.
    نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
    برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



    پزشکان ما در تلویزیون

    رزرو وقت

    شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

    رزرو وقت رایگان

    رزرو وقت

    انتخاب بخش مربوطه

    نام و نام خانوادگی

    شماره تماس

    انتخاب بازه تاریخ از

    انتخاب بازه تاریخ تا