آیا خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟

آخرین بروزرسانی : 15 اردیبهشت 1400

خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟ این سوال یکی از رایج ترین سوالات افراد است. همان طور که می دانید مسواک زدن یکی از رایج ترین و مهم ترین و ساده ترین راه های رعایت بهداشت دهان و درمان است و به تبع خمیر دندان یکی از پرفروش ترین و پرمصرف ترین محصولات بهداشتی دهان و دندان بشمار می رود. به بیانی ساده، مسواک زدن یکی از آسان ترین راه هایی است که افراد برای حفظ سلامت دهان و دندان خود انجام می دهند. در زمان انجام این کار سوالات زیادی ذهن افراد را درگیر می کند که یکی از مهم ترین آن ها این است که آیا خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟

برای بهتر درک کردن این موضوع می توان آن سوال را مطرح کرد که ﺁیا شما با مواد موجود در خمیر دندان آشنا هستید؟ آیا می دانید که در خمیر دندان مواد شیمیایی وجود دارد که برای بدن مضر می باشد. همچنین در زمان مسواک زدن موادی که در خمیر دندان وجود دارد جذب خون می شود. لذا خوردن و قورت دادن خمیر دندان توصیه نمی شود. به همین دلیل است که به کودکان خصوصا کودکان زیر 6 سال اجازه داده نمی شود از خمیر دندان مخصوص بزرگسالان استفاده شود.

خوردن خمیر دندان ضرر دارد

خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟

سدیم یا فلوئورید قلع یکی از مهم ترین مواد موجود در خمیر دندان ها است. در یک تیوب از خمیر دندان به اندازه ی کافی از این ماده استفاده شده که بتواند سبب مسمومیت کودکان شود لذا حتما باید خمیر دندان از دسترس کودکان دور بماند. اهمیت این موضوع سبب شد که ما در این مطلب در مورد این سوال که آیا خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟ صحبت کنیم. بنابراین اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و با پاسخ این سوال آشنا شوید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

خوردن خمیر دندان ضرر دارد؟

شاید این اتفاق برای شما هم در حین مسواک زدن به وجود آمده باشد که در حین مسواک زدن خمیر دندان قورت داده باشید. این اتفاق برای کودکان بیشتر اتفاق افتاده است. به همین دلیل افراد تمایل دارند بدانند که آیا با خوردن خمیر دندان اتفاق بدی برای بدن می افتد یا خیر!

در پاسخ این سوال باید گفت که بله خوردن خمیر دندان برای سلامت انسان ضرر دارد لذا در زمان مسواک زدن باید مراقب باشید که آن را قورت ندهید. این مساله در زمان مسواک زدن کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید مراقب کودکان باشید. حال چرا خوردن این ماده خطرناک است و ضرر دارد. چون خمیر دندان حاوی یک ماده ی سمی به نام فلوراید است که استفاده از این ماده در خمیر دندان به جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان است. اما اگر این ماده بیش از حد خورده شود سبب مسمومیت افراد می شود. خوردن خمیر خندان سبب بروز عوارضی در فرد می شود که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.

عوارض خوردن خمیر دندان

عوارض خوردن خمیر دندان

عوارض خوردن خمیر دندان چیست؟

مواد شیمیایی که مواد اصلی خمیر دندان محسوب می شودند اگر بیش از مصرف شوند خطرناکند. در واقع اگر بیش از حد این ماده بلعیده شود سبب درد معده و حتی انسداد روده در فرد می شود. این موارد تنها عوارض خوردن خمیر دندان نمی باشد. از دیگر عوارض خوردن خمیر دندان می توان به اسهال و نفس کشیدن سخت و حمله ی قلبی و کاهش ضربان قلب و استفراغ و ضعف اشاره نمود.

علاوه بر کودکان این موضوع در زنان باردار هم بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که مصرف بیش از حد فلوراید پیش از زایمان بر تکامل عصبی جنین تاثیر می گذارد و از عوارض خوردن خمیر دندان در زنان باردار این است که سبب کاهش هوش کودک می شود.

لذا اگر زنان باردار، ترس از خوردن ناگهانی خمیر دندان دارند یا حتی مسواک زدن با خمیر دندان در این دوره سبب تهوع در ﺁن ها می شود می توانند از آب نمک استفاده کنند. آب نمک بهترین جایگزین برای مسواک و خمیر دندان است چرا که سبب حفظ بهداشت دهان و دندان می شود و هم سبب از بین رفتن پلاک های موجود در دندان می شود.

بهترین راهکار و درمان بعد از خوردن خمیر دندان چیست؟

مطمئنا این سوال برای تمام افراد به وجود می آید که بهترین درمان بعد از خوردن خمیر دندان چیست؟ در پاسخ این سوال باید متذکر شویم که اگر فرد مقدار زیادی خمیر دندان خورده باشد حتما باید به پزشک مراجعه کند اما اگر مقدار خمیر دندان بلعیده شده کم بود سریعا آب یا شیر بخورد. لازم به ذکر است بدانید اگر شخص دارای علائمی چون حالت تهوع و تشنج بود یا سطح هوشیاری او کم شد نباید آب یا شیر بخورد و حتما باید به پزشک مراجعه کند.

 درمان بعد از خوردن خمیر دندان

درمان بعد از خوردن خمیر دندان

نکته ی دیگری که در زمان مسواک زدن و خمیر دندان باید یادآوری کنیم این است که از آنجایی که خوردن خمیر دندان در کودکان بسیار مشاهده شده لذا بهتر است از خمیر دندان های بدون فلوراید برای کودکان استفاده کنید تا اگر احیانا کودک ذره ای از آن را بلعید هم برای او هیچ مشکلی به وجود نیاید و از عوارض خوردن خمیر دندان جلوگیری نمایید.

حتما بخوانید

    تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1400 نویسنده : تعداد نظرات : 4 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,

    ارسال نظر

    شماره همراه شما منتشر نمی شود.
    نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
    برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



    آیهان 6 اردیبهشت 1403-08:35
    سلام وقت بخیر پسرم من دوسال و سه ماهشه و براش از خمیر دندان کودکان +2 سال استفاده میکنم ولی نمیتونه کفشرو تف کنه بنظرتون خطرناک نیس
    کلینیک مبین 11 تیر 1403-05:04
    سلام مشکلی ندارد ، نگران نباشید.
    فاطمه 23 بهمن 1402-10:55
    سلام خوب هستید ببخشید پسره من دوسالشه خمیر دندان رو خورده مقداره زیادیم خورده ایراد داره و اینکه اگه داره راه حل خانگیش چیه
    کلینیک مبین 28 بهمن 1402-12:55
    سلام خمیر دندان اطفال مقدار فلوراید و مواد شیمیایی کمتری به خمیر دندان بزرگسالان دارد در نتیجه حساسیت کمتری در معده و گوارش ایشان ایجاد میکند. نوشیدن شیر میتواند تاثیر مثبتی در جهت رفع مسمویت داشته باشد. در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.
    رضا 19 بهمن 1402-05:14
    سلام یک بار برای بار اول خودن خمیر دندان ایراد نداره که
    کلینیک مبین 23 بهمن 1402-01:19
    سلام.اندازه و مقداری که خورده اید مهم است .در مقدار کم و یکبار مشکلی ندارد.فلورایدی که در ساختار خمیر دندان هست ممکن است باعث حساسیت های معده شود .بهتر از شیر استفاده کنید.
    صادقی 13 آذر 1401-11:15
    با سلام من دخترم 19ماهشه بر اثر قطرهای که مصرف می‌کنه اعم از آهن و ویتامین و اینا دندوناش جرم بسته سیاه شده از ترس اینکه دندوناش خراب شه از امروز مسواک زدن و شروع کردم ولی در حین مسواک زدن قورت داده میخواستم بدونم که چیکار کنم نکنه که براش مشکلی پیش بیاد مریض بشه یا حالش بد شه
    کلینیک مبین 14 آذر 1401-03:52
    سلام.مشکلی ندارد.از خمیر دندن مخصوص اطفال استفاده کنید.

    پزشکان ما در تلویزیون

    رزرو وقت

    شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

    رزرو وقت رایگان

    رزرو وقت

    انتخاب بخش مربوطه

    نام و نام خانوادگی

    شماره تماس

    انتخاب بازه تاریخ از

    انتخاب بازه تاریخ تا