بررسی همه چیز درباره ی جراحی دندان

آخرین بروزرسانی : 13 اسفند 1399

دانستن همه چیز درباره جراحی دندان به ما کمک می کند که در زمان هایی که به این پروسه ی دندان پزشکی احتیاج داریم، بتوانیم خیلی راحت با آن کنار امده و از پس آن براییم. در واقع جراحی دندان نیز مانند ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، لمینت دندان، پروتز دندان، ترمیم دندان، یکی از پروسه های دندان پزشکی است که برای درمان یک بیماری دهانی و یا انواع ناهنجاریهایی که برای دهان و دندان پیش می اید از آن استفاده می کنند. در واقع در زمینه ی دانستن همه چیز درباره جراحی دندان، لازم است این را بدانیم که جراحی دندان فقط برای کشیدن دندان به کار برده نمی شود؛ بلکه گاهی اوقات هدف از جراحی دندان این است که بافت اصلی دندان حفظ شده و مشکلات دیگر لثه و دندان برطرف گردد. بنابراین در اکثر موارد به کمک درمان های دندانپزشکی، دندان ها درمان شده و دیگر نیازی به از بین بردن و کندن بافت دندان، احساس نمی شود. با توجه به مواردی که برایتان شرح دادیم، فکر کنم توجه شده اید که بنای علم امروز دندان پزشکی بر پایه ی حفظ دندان های اصلی افراد می باشد. در ادامه همه چیز درباره جراحی دندان را برایتان شرح خواهیم داد و از این روال دندان پزشکی مه بسیار شایع هم هست برایتان بیشتر سخن خواهیم گفت. لطفا با ادامه ی مقاله با ما همراه باشید :

چه زمانی به جراحی دندان احتیاج است؟

در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان باید بگوییم همان طور که همه ی ما می دانیم، در گذشته معمولا اولین کاری که برای درمان یک دندان پوسیده انجام می دادن، کندن آن دندان بود. به مرور علم پیشرفت کرد و راه های جدیدی برای احیای دندان های پوسیده کشف شد. حالا این روزها نه تنها پوسیدگی دندان ها، بلکه هر عارضه ای در دهان و دندان، راه درمان مخصوص خود را دارد. حالا علم دندان پزشکی به جایی رسیده که در صورت نبود هیچ راه حلی برای درمان دندان ها، اخرین طرح درمان را کشیدن دندان معرفی می کند. گفتیم که یکی از راه های درمان عارضه های دندانی و دهانی، جراحی دندان است. همه چیز درباره جراحی دندان به دلیلی که به جراحی نیاز است مربوط می شود. پس بهتر است با هم دلایل جراحی دندان را بررسی نماییم :

پوسیدگی شدید دندان

اولین گزینه ای که در دندان ها، جراحی دندان را به همراه خواهد داشت؛ پوسیدگی شدید و عمیق دندان است. برخی از دندان ها انقدر درصد پوسیدگی بالایی دارند که تحت هیچ شرایطی و با هیچ راه درمانی، شرایط ترمیم آن فراهم نخواهد بود. در این شرایط حتی امکان کشیدن دندان هم به دلیل خرد شدن و تکه تکه شدن دندان وجود ندارد. پس تنها راهی که پیش روی دندان پزشک قرار میگیرد چیزی جز جراحی دندان نیست. طی جراحی لثه ی اسیب دیده درمان شده و تکه های دندان و ریشه های جا مانده در لثه، به طور کامل برداشته خواهد شد.

بررسی همه چیز درباره ی جراحی دندان

شکستگی فک

مورد بعدی که نهایتا به جراحی دندان ختم می شود، شکستگی فک است. شکستگی فک ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. تصادف، افتادن، ضربه های محکم و ... همگی می توانند دلایلی باشند که شکستگی فک را به وجود می اورند. معمولا بر اثر شکستگی فک، بعضی از دندان ها دچار اسیب های جدی و غیر قابل ترمیم می شوند و یا گاهی اوقات پیش می اید که دندان از بافت های استخوانی اطرافش خارج شده و حتما برای درمان و ترمیم آن به جراحی احتیاج می باشد. در این شرایط معمولا عفونت های دهانی اولین گزینه ای هستند که پدیدار خواهند شد. تشخیص دندان پزشک در این شرایط چیزی جز جراحی دندان و ترمیم آن نخواهد بود.

نکروزپالپ

پولیپ های دندانی یکی از مواردی هستند که بر اثر اسیب شدیدی که با بافت عصبی لثه ها وارد می کنند، معمولا منجر به جراحی دندان خواهند شد. گاهی اوقات عفونت لثه انقدر زیاد می شود که بافت عصبی از بین می رود و پولیپ ها نمایان می شوند و معمولا این پولیپ ها غیر قابل بازگشت هستند. نکروز پالپ به شرایطی گفته می شود که بافت عصبی به طور کامل مرده و دیگر امیدی به عصب کشید و احیای دوباره ی دندان نمی باشد. در این شرایط تنها گزینه جراحی دندان است که باید تحت نظارت پزشک متخصص انجام گیرد.

بیماری های پیشرفته ی لثه

بیماری های لثه یا همان پریودنتیت، معمولا به دو صورت مهاجم و مزمن به وجود می اید. نوع اول آن یعنی همان مهاجم معمولا در سنین بیست سالگی رویت شده و بیشتر ریشه در ژنتیک و ایمونولوژی دارد. معمولا در این نوع بیماری لثه شما جرم و پلاک دندان زیادی مشاهده نمی کنید اما این بیماری خرابی های خاص خودش را خواهد داشت. نوع مزمن پریودنتیت معمولا بعد از سی سالگی اتفاق می افتد و دلیل شایع آن معمولا به عدم مسواک و مراقبت از دندان ها و یا بد مسواک زدن بر می گردد. تجمع پلاک در این نوع از بیماری لثه به شدت مشاهده می شود و معمولا اگر درمان نشود به جراحی و باقی موارد کشیده خواهد شد. معمولا در طی بیماری لثه، استخوان تحلیل رفته و دندان ها لق می شوند و معمولا دیگر شرایط ایده ال برای نگهداری لثه فراهم نیست. در این شرایط ، جراحی دندان، بهترین طرح درمانی است که توسط متخصص تجویز خواهد شد.

جراحی دندان

ارتودنسی

همه می دانیم که ارتودنسی یکی از دلایل شایع جراحی دندان است. در هنگام ارتودنسی معمولا نیاز است که چند دندان کنده شود تا جا برای جابجایی سایر دندان ها باز گردد. از این چون دندان ها هیچ مشکلی ندارند، از جراحی دندان برای دراوردن دندان ها یا از بین بردن مشکلات لثه استفاده می کنند. پس یکی دیگر از مواردی که به جراحی دندان منر می شود، چیزی نیست جز ارتودنس دندان ها!

دندان های نهفته

دندان نهفته به دندان هایی گفته می شود که داخل لثه ها گیر می کنند و نمی توانند بیرون بیایند. این مشکل ممکن است درباره ی همه ی دندان ها اتفاق بیفتد اما شایع ترین دندان نهته به دندان های عقل مربوط می شود. در صورت رخ دادن این اتفاق برای دندان های عقل به دلیل گیر کردن آن ها در ارواره ی فک، امکان بیرون امدن وجود نداشته و عفونت های مختلفی را پدیدار می کنند. دندان های عقل معمولا کارایی زیادی در جویدن و مراحل پردازش غذا در دهان ندارند، از این رو معمولا این مشکل به کشیده شدن آن ها ختم می شود که این موضوع نیز نیازمند جراحی دندان است. اما دندان نیش بالا یکی دیگر از دندان هایی است که دچار نهفتگی می شود. دندان نیش یکی از مهم ترین دندان هاست و نقش خیلی مهمی در جویدن و پردازش غذا ایفا می کند. معمولا دندان نیش در سیزده سالگی بالا می اید و اخرین دندان دائمی است که پدیدار می شود. از این رو احتمال نهفته شدن آن زیاد است. معمولا برای بیرون اوردن دندان های نهفته مانند نیش و ... از جراحی دندان ها استفاده می کنند.

همه چیز درباره ی جراحی دندان

ناهنجاری های پاتولوژیک

گاهی اوقات پیش می اید که یک سری دندان ها دچار ناهنجاری های پاتولوژیک می شوند. این موضوع تنها با کمک جراحی دندان بر طرف می شود. پس یکی دیگر از مشکلات دهانی و دندانی که به جراحی دندان ختم می شود، ناهنجاری های پاتولوژیک است.

دندان هایی که به صورت یک مانع برای پروتزهای دندانی عمل می کنند

پروتزهای دندانی همان دندان های مصنوعی هستند که عملکردی شبیه به ایمپلنت و پل دندانی دارند. البته پروتزها معمولا به دلیل هزینه ی کمتری که دارند، بسیار پرطرفدارتر از راه های دیگر می باشند. گفتیم که برای پر کردن جاهای خالی دندان ها از پروتز دندانی استفاده می کنند. گاهی اوقات پیش می اید که این پروتز دندانی با دندان های مجاور تداخل پیدا کرده و دندان مورد نظر مانع قرار دادن آن داخل حفره ی دهانی می شود. بنابراین در این شرایط پزشک متخصص ناچار به جراحی دندان های مانع خواهد شد.

قبل از رادیوتراپی

گاهی اوقات به دلیل تومورهای دهانی، فرد نیاز به رادیوتراپی دهان دارد. در این شرایط احتیاج است که تمامی دندان های پوسیده و مشکل دار داخل دهان کشیده شوند و معمولا این کار با کمک جراحی دندان ها امکان پذیر خواهد بود. پس یکی دیگر از درمان هایی که نهایتا به جراحی دندان منجر خواهد شد، سرطان و تومورهای دهانی است.

ایجاد کیست در دهان

گاهی اوقات عوفونت بعضی از دندان ها منجر به ایجاد کیست بر روی لثه ها می شود. معمولا این اتفاق برای دندان های عقل نهفته رخ می دهد و استخوان فک و دندان های کناری را خراب می کند. طبیعتا این موضوع جراحی فک را به دنبال خواهد داشت.

همه چیز درباره ی جراحی دندان و مراقبت های بعد از ان

همه چیز درباره ی جراحی دندان و مراقبت های بعد از ان

معمولا جراحی دندان به کشیدن آن منجر می شود. اولین اتفاقی که بعد از جراحی پیش می اید خون ریزی لثه و حفره ای است که دندان از آن خارج شده. برای کنترل خون ریزی معمولا یک تکه گاز در داخل حفره ی ایجاد شده قرار می دهند و شما ملزم به این هستید که این گاز را تا چهل الی پنجاه دقیقه با دندان هایتان به هم فشار دهید تا خونریزی در محل جراحی بند بیاید. بعد از اینکه خون در آن قسمت کمی منعقد د، تورم درد ناشی از جراحی پدیدار می شود . البته وقتی که اثر بی حسی از بین رفت، این اتفاق خواهد افتاد. یکی از موثر ترین راه کارها برای کنترل تورم ناشی از جراحی دندان، استفاده از کمپرس سرد است که معمولا خوردن بستنی های سرد یکی از راه کارهایی است که در این دوران پیشنهاد می شود. کیسه ی اب سرد و یا کیسه ی یخ هم در این دوران بسیار کاربردی می باشد. ایبوپروفن و در کل داروهای otc معمولا داروهایی هستند که درد ناشی از جراحی را تسکین می دهند. البته اگر این درد زیاد باشد، امکان تجویز داروهای مسکن قوی تر توسط دندان پزشک نیز وجود دارد.

مراقبت های جراحی دندان

• یادتان نرود که گازی که به منظور کنترل خونریزی در داخل دهانتان گذاشته شده را میک نزنید و از تجمع زیاد آب دهان در داخل دهانتان خودداری نمایید.

• زمینه برای بروز عفونت بعد از جراحی بسیار بالاست، بنابراین برای جلوگیری از بروز عفونت، آنتی بیوتیک و داروهایی که دکتر تجویز کرده را تا زمان معین شده مصرف نمایید.

• دو شب اول بعد از جراحی به هیچ وجه از مسواک و یا وسایل دیگر برای تمیز کردن دهان خود استفاده نکنید.

• خوردن خوراکی های سفت و خیلی داغ حداقل تا روز اول کاملا ممنوع است.

• اگر خونریزی حفره ی ایجاد شده بند نیامد و شدید شد، حتما به پزشک خود مراجعه کنید و از درمان های خانگی و شخصی کاملا خودداری نمایید.

• یکی دیگر از مواردی که در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان باید بدانید این است که بد طعم بودن و بو دادن دهان بعد از جراحی یک موضوع بسیار طبیعی است. لطفا این موضوع را کمی تحمل کنید چون بعد از چند روز خود به خود بر طرف می شود.

• حداقل سه الی چهار ساعت بعد از عمل جراحی دندان سعی کنید که صحبت نکنید.

• وعده های غذایی تان را حذف نکنید تا انرژی تان نیفتد.

• سعی کنید در هنگام خوردن غذاهای جویدنی اصلا از سمت دندان جراحی شده، استفاده نکنید.

• فعالیت های شدید بدنی تان را برای مدت دو الی سه روز کنسل کنید و در خانه استراحت نمایید.

• استفاده از الکل و انواع دخانیات باید کلا قطع شود چرا که مصرف دخانیات به کل روند بهبود زخم و درمان شما را کند کرده و ممکن است موارد جبران پذیری را به وجود اورد.

نکاتی که بعد از جراحی دندان باید به آن ها دقت شود

نکاتی که بعد از جراحی دندان باید به آن ها دقت شود

حالا که قرار است با همه چیز درباره جراحی دندان اشنا شویم، بد نیست بدانید که رعایت یکسری نکات ابتدایی بعد از جراحی دندان بسیار حیاتی و مهم است. در ادامه به این نکات اشاره خواهیم کرد :

• دقت کنید که خونریزی تا شش الی هفت ساعت بعد از عمل جراحی دندان، موردی کاملا طبیعی است و اصلا چیز خطرناکی نیست. اما همان طور که گفتیم در صورت بروز خونریزی خیلی زیاد، برای مدت زمان خیلی طولانی حتما به پزشک مورد نظر خود مراجعه نمایید .

• معمولا تا بیست و چهار ساعت بزاق دهان شما به خون اغشته است.

• همان طور که گفتیم، دردها بعد از تمام شدن اثر بی حسی ، کم کم اشکار می شوند. پس پیشنهاد می کنیم که قبل از اینکه اثر بی حسی از بین برود، مصرف مسکن های خود را اغاز کنید.

• پیدایش علائم تب و بالا رفتن دمای بدن تا یک درجه نشان دهنده ی آن نیست که عفونت وجود دارد.

• کبودی، تورم و محدودیت در عملکرد دهان و دندان، یک امر طبیعی می باشد.

• یکی از مشکلاتی که حین جراحی دندان برای لب و گوشه های دهان رخ می دهد، خشکی و ترک خوردن آن است. دلیلش هم این است که معمولا با یک انبر دهان را کشیده و باز نگه میداند. برای از بین بردن این حالت می توانید از وازلین و یا بالم لب استفاده کنید. این دو، پوست لب و اطراف آن را نرم و چرب نگه می دارند و از ترک خوردن و پاره شدن آن جلوگیری می کنند.

• اتفاقی که بعد از جراحی رخ می دهد، متورم شدن ماهیچه های گلو است. این موضوع باعث می شود که فرد در بلع غذا دچار مشکل شده و احساس گلو درد داشته باشد. باید بدانید که این موضوع از عوارض جراحی دندان است و بعد از دو سه روز از بین می رود.

بی حسی های به کار رفته در جراحی دندان

بررسی همه چیز درباره جراحی دندان و بی حسی های به کار رفته در آن ها

یکی دیگر از مواردی که در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان باید بدانید این است که برای انجام عمل جراحی دندان معمولا از بی حسی ها و یا بیهوشی های مختلفی استفاده می شود. به کار بدن این موارد با توجه به شرایط خود دندان و وضعیت جسمانی بیمار بستگی دارد. معمولا برای بی حس کردن از سه روش استفاده می شود که در ادامه شرح آن ها خواهیم پرداخت :

بی حسی موضعی در جراحی دندان : در این بی حس معمولا با تزریق یک یا چند بار از مواد بی حسی در اطراف دندان مورد نظر سعی می کنند که آن قسمت را بی حس کنند. در طی این کار بیمار کاملا هوشیار است و تمامی مراحل را میبیند و فشار و سایر گزینه ها را متوجه می شود اما هیچ گونه دردی را حس نمی کند. البته از یک پد و یا سواپ پنبه ای هم برای جلوگیری از انتقال درد به سایر قسمت های دهان استفاده می کنند.

بیهوشی ارام بخش : در این روش یک امپول ارام بخش در قسمت بازوی بیمار تزریق می شود. با تزریق این آمپول معمولا بیمار نسبت به هر گونه ترس و استرسی عکس العمل نشان نداده و آرام است. سپس با کمک آمپول بی حسی دندان، عصب های مربوط به حس درد در آن ناحیه نیز کند شده و از بی حسی موضعی برای کند کردن خود لثه نیز استفاده می کنند.

بیهوشی عمومی : گاهی اوقات شرایط جراحی انقدر سخت است که از بیهوشی عمومی برای بیمار استفاده می کنند. حالا این بیهوشی می تواند با کمک داروی استنشاقی باشد یا کمک از خط IV و تزریق در بازو. در طول این دوره ی درمان، بیمار کاملا بی هوش بوده از مراحل درمان چیزی را حس نمی کند و معمولا علائم حیاتی بیمار با کمک یک پزشک و بررسی تنفس، مایعات و فشار خون، تحت کنترل تیم پزشکی می باشد. پس از اتمام جراحی، از بی حسی های موضعی برای کم کردن درد ناحیه ی مورد نظر کمک می گیرند.

آیا بی حسی موضعی در جراحی دندان ها، عوارض دارد؟

آیا بی حسی موضعی در جراحی دندان ها، عوارض دارد؟

بی حسی موضعی معمولا عوارض خاصی ندارد چیزی که بر اثر استفاده از آن آشکار می شود معمولا همان حس کندی در قسمت های درمانی می باشد. اما حالا که قرار است همه چیز درباره جراحی دندان را با هم بدانیم بد نیست که با برخی از عوارض احتمالی بی حسی موضعی در جراحی دندان آشنا شویم :

• یکی از مواردی که بر اثر استفاده داروی بی حس موضعی ممکن است رخ دهد، ناتوانی در بستن چشم ها و همچنین پلک زدن می باشد که معمولا برای تحمل این شرایط، پزشک از چسب برای بسته نگه داشتن چشم ها کمگ می گیرد.

• هماتوم یکی دیگر از عوارضی است که بر اثر بی حسی های موضعی پدید می آید. هماتوم به تورم های پرخون گفته می شود و زمانی رخ میدهد که بر اثر تزریق بی حسی، یکی از رگ ها پاره و متورم شود.

• در داخل داروهای بی حس کننده موضعی، مقدار کمی تنگ کننده های عروقی وجود دارند که این دارو ممکن است برای مدت خیلی کمی ضربان قلب شما را بالا ببرد این موضوع طبیعی است اما باید حتما پزشک مربوطه از این شرایط آگاهی داشته باشد.

هزینه های جراحی دندان

سخن آخر در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان

تا جایی که می شد همه چیز درباره جراحی دندان را برایتان توضیح دادیم و گفتیم که معمولا جراحی دندان برای بر طرف کردن چه مشکلاتی استفاده می شود. پیشنهاد می کنیم که در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان این را هم بگنجانید که خوردن مایعات و نوشیدنی ها، مواد غذایی سرشار از پروتئین و کلسیم، خوردن انواع سوپ های نرم و ابکی و خوردن انواع سبزیجات و میوه ها، کمک زیادی به روند بهبود و حفظ انرژی شما خواهد کرد.

اما مورد آخر در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان چیزی نیست جز بحث شیرین هزینه های جراحی!

معمولا و به طور استاندارد تمامی هزینه های جراحی دندان با سختی کار ارتباط خیلی مستقیمی دارد. اما باز هم مواردی مانند کلینیک انتخابی، پزشک مربوطه، میزان وخامت اوضاع دندان، مواد به کار برده شده در طی جراحی، تجهیزات استفاده شده در طی جراحی، تعداد جلسات ترمیم دندان و ... همگی می توانند عوامل موثر بر روی هزینه ی تمام شده ی یک جراحی دندان باشند. با این حال تا اینجا برایتان از همه چیز درباره جراحی دندان گفتیم، حالا می خواهیم بگوییم که چکار کنید تا گرفتار این جراحی و مشکلات دهان و دندان نشوید. رعایت بهداشت دهان از بچگی به صورت درست و به موقع، یکی از مهم ترین مواردی است که بر روی حفظ سلامت دندان ها و دهان شما تاثیر می گذارد. سعی کنید با رعایت این موارد خود را در مقابل انواع بیماری های دهان و دندان ایمن نگه دارید.

 

تاریخ انتشار : 13 اسفند 1399 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,جراحی,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا