تا 35% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره بلک فرایدی کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

ارتباط بیماری لثه با افزایش فشار خون

آخرین بروزرسانی : 30 مهر 1398

بیماری شدید لثه با 49 درصد خطر افزایش فشار خون همراه است

شواهد بیشتر و بیشتر به این مفهوم اشاره می کنند که بیماری لثه خطری دیگر برای وضعیت های تندرستی انسان، از جمله بالا رفتن فشار خون را افزایش می دهد. با مرور جدید مقالات، استدلال می شود که هرچه شکل بیماری لثه شدیدتر باشد، خطر فشار خون بالا می رود.

طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ( سی دی سی )، تقریبا 47.2 درصد از افراد 30 سال و بالاتر دارای نوعی بیماری لثه هستند و حدود 32 درصد از کل بزرگسالان در ایالات متحده مبتلا به هایپرتنشن (فشار خون بالا) هستند. در حالی که ممکن است این دو وضعیت پزشکی ( بیماری لثه و فشار خون بالا ) کاملاً نامربوط به یکدیگر به نظر برسند، مطالعات اخیر به ارتباط جالب توجه بین وجود بیماری لثه و افزایش خطر فشار خون اشاره کرده اند.

اکنون، با بررسی مقاله های اخیر در مورد این موضوع، تأیید شده است که براساس شواهدی که تاکنون بدست آمده، افراد مبتلا به پریودنتیت ( یک نوع بیماری پیشرفته لثه ) در واقع به نظر می رسد که در معرض خطر بیشتری از افزایش فشار خون هستند. علاوه بر این، با توجه به یافته های حاصل از بررسی این مقاله ( که در مجله تحقیقات قلبی عروقی وجود دارد )، هرچه پریودنتیت شدیدتر باشد، خطر افزایش فشار خون بالاتر می رود.

پروفسور فرانچسکو دیوتو، نویسنده ارشد این مقاله، از آموزشگاه ایستمان دنتال دانشگاه لندن در انگلستان هشدار می دهد: " افزایش فشار خون می تواند عامل حمله قلبی و سکته مغزی در بیماران مبتلا به پریودنتیت باشد ". پروفسور دیوتو همچنین می افزاید: " تحقیقات قبلی حاکی از ارتباط بین پریودنتیت و افزایش فشار خون و اینکه درمان دندانپزشکی ممکن است فشار خون را بهبود بخشد، می باشد اما تا به امروز، این یافته ها بی نتیجه بوده است ".

این مقاله یک ارتباط طولی ( مابین بیماری لثه و افزایش فشار خون ) پیدا می کند

محققان شواهدی را که از طریق 81 مطالعه که از 26 کشور ارائه شده است، مورد بررسی و تحلیل قرار دادند. این تحقیق حاکی از آن است که میانگین ​​فشار خون شریانی در افراد مبتلا به پریودنتیت به طور قابل توجهی بیشتر است.

به طور خاص، به ترتیب، در میان کسانی که به بیماری لثه مبتلا می باشند از کسانی که فاقد آن هستند، فشار خون سیستولیک (فشار در هنگام ضربان قلب) 4.5 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک (فشار بین ضربان قلب)  2 میلی متر جیوه بالاتر بود.

نویسنده اصلی مقاله، دکتر اوا مونوز آگیلرا تاکید می کند: " اختلافات بین فشار خون آن ها ناچیز نیست. به طور متوسط​​، فشار خون، 5 میلی متر جیوه افزایش می یابد و با افزایش 25 درصدی خطر مرگ ناشی از حمله قلبی یا سکته مغزی همراه است ". علاوه بر این، محققان ارتباط بین پریودنتیت متوسط ​​تا شدید، و 22 درصد خطر افزایش فشار خون را مشخص کردند، در حالی که آنها پریودنتیت شدید را با خطری بیش از 49 درصد افزایش فشار خون مرتبط می ساختند.

پروفسور دیوتو می گوید: " ما یک ارتباط طولی مشاهده کردیم - هرچه پریودنتیت شدیدتر باشد احتمال افزایش فشار خون نیز به نسبت آن بیشتر است ". وی افزود: " این یافته ها نشان می دهد که بیماران مبتلا به بیماری لثه باید از خطراتی که بیماری آنها برایشان بوجود خواهد آورد مطلع شده و به توصیه ها در مورد تغییر در شیوه زندگی به منظور جلوگیری از افزایش فشار خون، مانند ورزش و رژیم غذایی سالم عمل کنند ".

محققان همچنین می خواستند ببینند که آیا شواهدی مبنی بر ارتباط بین درمان پریودنتیت و کاهش فشار خون وجود دارد یا خیر. این تیم از محققان اظهار داشت، شواهد در مورد این مسئله غیرقابل نتیجه گیری است، زیرا تنها 5 مورد از 12 مطالعه ای که در این بررسی مداخله داشته اند، نشان دادند که درمان بیماری لثه منجر به کاهش فشار خون می شود. به نظر می رسد که بین سلامت دهان و فشار خون یک پیوستگی وجود دارد، که این پیوستگی در حالات سالم بودن و بیمار بودن فرد نیز وجود دارد.

پروفسور دیوتو می گوید : " اسناد و مدارک نشان می دهند که پریودنتال تراپی ( روش درمان پریودنتیت ) می تواند فشار خون را کاهش دهد، اما همچنان نتیجه پذیر نیست ".

تقریباً در تمام مطالعاتی که در این تحقیق و بررسی مداخله داشتند، نتیجه اولیه فشار خون نبود.

محقق ارشد ( پروفسور دیوتو ) ادامه می دهد: " آزمایشات تصادفی ( به دسته ای از آزمایشات گفته می شود که برای یافتن تاثیر یک عامل، بخشی از جامعه آماری تحت تاثیر عامل مورد نظر و بخش دیگر بدون تاثیر آن عامل مورد مطالعه قرار می گیرد ) برای تعیین تأثیر پرودنتال تراپی ( روش درمان پریودنتیت ) بر فشار خون لازم است ".

آیا التهاب، همان پیوندی است که از دست محققان در رفته است؟

محققان بر این باورند که التهاب در هسته اصلی ممکن است ارتباطی پنهانی بین سلامت دهان و قلب و عروق باشد. با توجه به فرضیه ای از سوی محققان، باکتریهایی که در دهان موجب بیماری لثه می شوند، می توانند این التهاب را ایجاد کنند که به نوبه خود می تواند افزایش فشار خون را محتمل سازد. از دیگر توجیهات امکان پذیر، می توان به وجود برخی ویژگیهای ژنتیکی یا قرار گرفتن در معرض عوامل خطرناکی که برای پریودنتیت و افزایش فشار خون نیز وجود دارد، مانند عادت سیگار کشیدن یا چاقی اشاره کرد.

"در بسیاری از کشورهای جهان، سلامت دهان و دندان به طور مرتب بررسی نمی شود و بیماری لثه سالها بدون درمان باقی می ماند. فرضیه این است که این وضعیت دهانی و التهاب سیستمیک و پاسخ به باکتریها از مهمترین عوامل خطرناک موجود برای افزایش فشار خون می باشند ".

پروفسور فرانچسکو دیوتو

 

علاوه بر این، پروفسور دیوتو توضیح می دهد، اگرچه تاکنون فرض بر این بوده است که پریودنتیت ممکن است یک عامل خطر برای افزایش فشار خون باشد، اما رابطه ای که بین این دو بیماری وجود دارد می تواند به نوع دیگری نیز وجود داشته باشد: فشار خون بالا می تواند یک عامل خطرناک برای ایجاد بیماری لثه باشد.

تحقیقات بیشتری لازم است تا بررسی شود که آیا در بیماران مبتلا به فشار خون بالا احتمال ابتلا به بیماری لثه افزایش می یابد یا خیر.

محقق ارشد ( پروفسور دیوتو ) همچنین می گوید : توصیه های بهداشت دهان و دندان را به کسانی که فشار خون بالا دارند، توصیه می کند.

سایت مرجع : مدیکال نیوز تو دی

تاریخ انتشار : 30 مهر 1398 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,اخبار,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا