جراحی لثه چیست و چگونه انجام می‌شود؟

آخرین بروزرسانی : 4 شهریور 1401

یکی از خدماتی که در مطب یا کلینیک دندانپزشکی ارائه می‌شود، جراحی لثه است. در واقع از بیماری‌های مربوط به دهان و دندان میتوانیم به بیماری‌های لثه اشاره کنیم. تحت شرایط خاص ممکن است دندانپزشک لثه بیمار را مورد جراحی قرار دهد تا درمان لازم صورت بگیرد. در این مطلب قصد داریم به این مبحث بپردازیم. با ما همراه باشید.

جراحی لثه چیست و چه زمانی بیمار به این جراحی نیاز دارد؟

تحت تاثیر بسیاری از عوامل ممکن است لثه بیمار نیاز به جراحی داشته باشد. بیماری‌های لثه مانند عفونت لثه سبب ایجاد شرایط ناخوشایند در بیمار می‌شوند. این بیماری‌ها ممکن است تا جایی پیشروی کنند که دندانپزشک مجبور به جراحی شود. در اکثر موارد دندانپزشک می‌تواند با استفاده از دارو درمانی بافت لثه را بهبود ببخشد و آن را درمان کند. اما در برخی دیگر مانند وجود دندان نهفته در بافت لثه، راهی جز پریودنتال برای پزشک باقی نمی‌ماند. پریودنتال در واقع همان جراحی لثه است.

مهمترین دلایلی که می‌تواند موجب جراحی در لثه بیمار شوند به شرح زیر هستند:

• ایجاد عفونت شدید یا مزمن در لثه بیمار

• تجمع باکتری‌ها و یا پلاک‌ها در لثه یا دندان بیمار

• استفاده از برخی داروهای آسیب زننده به بافت لثه

• داشتن تومور و کیست در بافت لثه

هدف از عمل جراحی در لثه

هدف از عمل جراحی در لثه

عمل جراحی در لثه با چه هدفی انجام می‌شود؟

هدف از جراحی لثه می‌توانند با توجه به بیماری یا مشکلی که بیمار با آن درگیر است، متفاوت باشد. همانطور که در بالا شرح دادیم وجود برخی بیماری‌ها می‌تواند منجر به عمل جراحی در لثه بیمار شود. با این حال در برخی موارد برای حل مشکلات آزاردهنده نیز این جراحی توسط دندانپزشک انجام می‌شود که مهمترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

• در برخی موارد ممکن است استخوان فک تحت تاثیر عوامل خاص آسیب دیده باشد. در چنین حالتی جراحی در لثه صورت می‌گیرد تا استخوان فک ترمیم شود.

• از بین بردن شکاف لثه‌ای که میان دندان‌ها است، یکی دیگر از اهداف این جراحی به شمار می‌آید.

• در برخی موارد برای جلوگیری از افتادن دندان، ممکن است با جراحی در بافت لثه بتواند درمان را انجام داد.

• در برخی موارد ممکن است دندان نهفته در بافت لثه وجود داشته باشد. در چنین حالتی وجود دندان نهفته برای بیمار بسیار آزار دهنده است. برای حل این مشکل می‌توان با عمل جراحی در لثه دندان را کشید و درد را از بین برد.

• در برخی موارد ممکن است شکل استخوان فک، موجب تجمع باکتری‌ها در لثه شود. با انجام عمل جراحی در لثه می‌توان شکل استخوان فک را تغییر داده و درمان را تکمیل کرد.

بیماری‌های لثه برای جراحی

بیماری‌های لثه برای جراحی

بیماری‌های لثه که منجر به جراحی لثه می‌شوند، کدامند؟

• گینوییت: درمان بیماری‌های لثه مانند گینوییت نیز از دیگر اهداف جراحی لثه هستند. یکی از بیماری‌های شایع لثه، گینوییت است. این بیماری در واقع نوعی عفونت در لثه است که سبب متورم و قرمز شدن لثه می‌شود. این بیماری می‌تواند منجر به خونریزی در لثه شود. علت اصلی ایجاد این بیماری عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و تجمع پلاک‌ها در لثه است.

• پریودنتیت: اگر بیماری گینوییت به موقع درمان نشود، این عفونت در لثه پیشروی کرده و تبدیل به بیماری پریودنتیت می‌شود. این بیماری سبب التهاب شدید لثه می‌گردد که برای بیمار بسیار آزار دهنده است. در صورتی که بیماری بیشتر پیشرفت کند، عفونت می‌تواند استخوان فک و دیگر بافت‌های اطراف را نیز درگیر کند. در چنین حالتی حتما باید به دندانپزشک حرفه‌ای مراجعه شود تا جراحی در لثه صورت بگیرد. در غیر این صورت ممکن است لثه از دندان جدا شود. اگر لثه از دندان جدا شود فضایی برای تجمع باکتری‌ها فراهم می‌گردد. باکتری‌ها در این فضا تجمع می‌کنند و به شدت به دندان آسیب می‌زنند تا جایی که دندان لق شده و می‌افتد.

انواع جراحی لثه و چگونگی انجام آن‌ها

انواع جراحی لثه و چگونگی انجام آن‌ها

انواع مختلف جراحی لثه و چگونگی انجام آن‌ها

جراحی لثه انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع بیماری بیمار و همچنین شدت بیماری، یکی از این روش‌های جراحی برای بیمار در نظر گرفته می‌شود. اولین گام این است که لثه‌ و بافت آن توسط دندانپزشک مورد معاینه قرار می‌گیرند. سپس نوع بیماری و شدت آن تعیین می‌شوند. در مرحله بعد لازم است تمامی عفونت‌ و باکتری‌ها از لثه خارج شده و بافت لثه تمیز می‌شود.

مهمترین روش‌های جراحی در بافت لثه به شرح زیر هستند:

• جراحی فلپ لثه: اگر بین دندان بیمار و لثه‌ی او فرورفتگی به وجود آمده باشد، این فضا سبب تجمع باکتری‌ها و ایجاد عفونت در لثه می‌گردد. در چنین حالتی دندانپزشک با جراحی فلپ به درمان عفونت لثه و آبسه می‌پردازد.

• جراحی برا پیوند استخوان فک: در برخی موارد ممکن است استخوان فک بیمار به شدت آسیب دیده باشد. همانطور که می‌دانید ریشه دندان درون استخوان فک قرار گرفته است. در صورت آسیب استخوان فک، ریشه دندان نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در چنین حالتی با پیوند استخوان فک درمان انجام شده و دندان در جای خود به صورت سالم نگهداری می‌شود.

• جراحی برای بازسازی بافت لثه: در برخی موارد ممکن است بافت لثه در جایی که مربوط به رشد استخوان است قرار بگیرد و از رشد استخوان جلوگیری کند. در این شرایط دندانپزشک درمانی را انجام می‌دهد که استخوان به درستی در جای خود رشد کند.

• جراحی پیوند لثه: اگر لثه در جای خود قرار نگرفته باشد و مرز آن با دندان بالاتر یا پایین‌تر از حد معمول باشد، با جراحی این مشکل حل می‌شود.

• جراحی برای بالا بردن تاج دندان: اگر بیمار مبتلا به لبخند لثه‌ای باشد، در چنین حالتی لثه مورد جراحی قرار می‌گیرد تا تاج دندان بیشتر نمایان شود.

تاریخ انتشار : 5 شهریور 1401 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,جراحی,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا