انجام ایمپلنت دندان بدون درد و جراحی
ایمپلنت دندان یک نوع پروتز است که به وسیله آن می توان جای خالی دندان های طبیعی را که به دلایل مختلف از بین رفته اند پر کرد. در واقع ایمپلنت مهم ترین و بهترین راه برای افرادی می باشد که از جای خالی دندان های خود ناراحت و معذب می باشند. بازگرداندن زیبایی لبخند و حس اعتماد به نفس به افرادی که دندان هایشان را از دست داده اند مهم ترین دلیل برای استفاده از ایمپلنت می باشد. اجرای این تکنیک در دهان افراد بیمار باید بر اساس معاینات کاملی انجام شود. برای نمونه مراحلی که برای ایمپلنت دندان های جلو انجام می شود با مراحلی که برای دندان های عقب باید انجام بگیرند کاملا متفاوت می باشند. در ادامه مقاله ایمپلنت دندان بدون درد و جراحی همراه ما باشید.
تفاوت انجام ایمپلنت دندان های جلو با سایر دندان های دیگر
از لحاظ کلیات ایمپلنت دندان های جلو با سایر ایمپلنت دندان های دیگر تفاوت چندانی ندارد. تفاوت های بارز میان ان ها در جزئیات تکنیک های به کار رفته می باشد.
تفاوت اول این است که در ایمپلنت دندان های جلو از روش های فوری و موقت استفاده می کنند تا در کمترین زمان ممکن جای دندان های خالی را پر نمایند.
تفاوت دیگر در جنس به کار رفته در دندان های جلو با سایر دندان ها می باشد. برای دندان های جلو از موارد و روکش های با کیفیت استفاده می نمایند. ایمکس و زیر کونیا از جمله روکش های زیبا و با کیفیتی هستند که در دندان های جلو استفاده می کنند.
روکش دیگری که در دندان ها استفاده می شود، روکش پی اف ام است که در دندان های جلو کاربردی ندارد زیرا ممکن است در زمان استفاده فلز های اطراف دندان مشاهده شود به همین دلیل است که اغلب از این روکش در دندان های عقب استفاده می کنند.
از دیگر تفاوت های ایمپلنت دندان جلو با ایمپلنت سایر دندان ها این است که پروسه قالب گیری دندان های جلو بسیار حساس بوده و لازم است با دقت بسیار بالایی انجام شود و اغلب این فرایند را توسط یک لابراتوار حرفه ای انجام می دهند.
ایمپلنت دندان های جلو
انواع ایمپلنت دندان جلو
از آن جا که دندان های جلویی تاثیر بسزایی در لبخند و زیبایی چهره افراد دارند به همین دلیل باید برای پر کردن جای خالی این دندان ها اقدامات فوری انجام داد. برای این منظور تنها از دو راه می توان استفاده کرد. استفاده از ایمپلنت فوری و بهره گیری از روکش موقت این دو راه می باشند.
درصورت استفاده از روش اول می توان بعد از یک هفته پروتز جدید را در جاهای خالی دندان ها قرار داد. در روش دوم اما لازم است ابتدا پایه ای میان لثه های بیمار قرار داده شوند و روکش موقت بر روی دندان های از دست رفته کشیده شود.
انواع ایمپلنت دندان های جلو
انواع ایمپلنت از لحاظ سطح بدنه
به طور کلی ۳ نوع ایمپلنت دندان از لحاظ سطح بدنه وجود دارند که به کارگیری آن ها بسته به نوع سلیقه و تمایل افراد و همچنین تشخیص پزشک می باشد. این سه نوع عبارتند از: ایمپلنت با بافت سه بعدی، ایمپلنت زبر پولیش شده در قسمت پایین و ایمپلنت زبر پولیش شده در قسمت بالا.
ایمپلنت هایی که در گذشته طراحی و ساخته می شدند دارای سطح صاف و صیقلی بودن که بعد ها طراحی های مختلف و متفاوتی به آنها اضافه شد. در واقعه مهم ترین دغدغه طراحان این بود که بتوانند ایمپلنتی طراحی کنند تا سطح بیشتری از آن به سطح استخوان بچسبد. از این رو ایمپلنت هایی طراحی کردند که دارای سطح زبری بودند. آن ها با استفاده از این شیوه توانستند سطح بیشتری از ایمپلنت را به سطح استخوان بچسبانند و ثبات و استحکام بیشتری در پروتز تعبیه شده در دندان به وجود بیاورند.
اما این روش هم معایبی داشت و آن این بود که میزان آلودگی و عفونت را در ایمپلنت دندان افزایش می داد. بنابراین ایمپلنت هایی طراحی کردند که تنها یک قسمت از آن ها دارای صافی است. علاوه بر آن جدیدا ایمپلنت هایی طراحی شده است که دارای سطحی زبر و قسمت های گویچه مانندی هستند. این نوع دارای سطح گسترده تری نسبت به سایر ایمپلنت های دیگر هستند و این یعنی ایمپلنت های کوچکتر با استحکام بیشتر.
انواع ایمپلنت از لحاظ اتصال به اباتمنت
پیش از هر چیز باید گفت که اباتمنت قطعه ای است که به عنوان واسطه میان سر ایمپلنت و روکش دندان عمل می کند. این قطعه مانند تاج تراش خورده دندان است که آماده نصب روکش می باشد. در حقیقت این سر ایمپلنت است که از لحاظ اتصال به اباتمنت به دسته های مختلف تقسیم بندی شده است.
این دسته بندی ها به این صورت می باشند:
۱: اتصال ۸ ضلعی خارجی، در این نوع سر ایمپلنت دارای ۸ ضلع است که اباتمنت را در آن قرار داده و پیچ می شود. این نوع اتصال را در اصطلاح دندانپزشکی اتصال مادگی می گویند.
۲: اتصال ۶ ضلعی داخلی، این نوع اتصال را اتصال مادگی ۶ ضلعی می گویند. در این اتصال سر ایمپلنت دارای ۶ ضلع بوده و اباتمنت در آن قرار گرفته و پیچ می شود.
۳: اتصال ۶ ضلعی خارجی، این نوع اتصال را به دلیل برآمدگی که بر روی سر ایمپلنت وجود دارد اتصال نری می گویند. این برآمدگی در اباتمنت فرو رفته و پیچ خواهد شد.
ارسال نظر