برای سالمندان ایمپلنت بهتر است یا دنتور؟
ترمیم دندان در سالخوردگان
همه ما دیر یا زود با افزایش سن و مشکلات مربوط به آن مواجه خواهیم شد. طبق آمار هفتاد درصد سالخوردگان (بالای هفتاد سال) همه دندان های خود را از دست می دهند. اتفاقی که بخشی از پروسه پیر شدن است و چه دلمان بخواهد یا نخواهد اتفاق خواهد افتاد. برای ترمیم دندان سالخوردگان، دنتور و ایمپلنت انتخاب های رایج تری هستند. اما کدام بهتر است؟
ایمپلنت دندان دوام بیشتری دارد و راه حلی دائمی است. اما فرایند نصب آن می تواند بسیار دردناک و طاقت فرسا باشد. از طرفی دنتور به اندازه ایمپلنت جلوه طبیعی ندارد و به اندازه آن راحت نیست. در ادامه این مقاله به بررسی تمامی نقاط ضعف و قدرت هر دو روش می پردازیم.
با بالا رفتن سن، از دست دادن دندان امری اجتناب ناپذیر است.
مزایا و معایب دنتور برای سالمندان
دنتور یکی از قدیمی ترین روش های ترمیم دندان است که تقریبا همه آن را می شناسند. در ایران معمولا با اسم دندان مصنوعی شناخته می شود. اما ممکن است همه ایمپلنت را نشناسند. ایمپلنت روش دائمی برای حل مشکل دندان سالمندان است. دائمی به این معنا که مانند دنتور، قابل جابجایی نیست. این موضوع تفاوت عمده بین این دو است.
اگر قصد استفاده از ایمپلنت یا دنتور برای سالمند خود دارید، باید بدانید که هر دوی این روش ها بعد از اندازه گیری و بررسی های دقیق انجام می شود و هر دو به راحتی در دهان جای میگیرند. خمیر مورد استفاده در دنتور از مواد اولیه مختلفی ساخته می شود. ابتدا قالبی از دهان فرد گرفته می شود. سپس قالب با مواد اولیه پر می شود و برای استحکام بیشتر، رشته های فلزی در میان آن قرار می گیرد.
ممکن است در فیلم های سینمایی با این تصویر که دنتور از دهان بازیگر به بیرون پرت می شود مواجه شده باشید. این مشکل در دنیای واقعی زیاد رایج نیست و در فیلم ها بزرگنمایی می شود. البته ممکن است گیره های دنتور مشکل پیدا کند و این اتفاق بیوفتد اما این گیره های قابل تنظیم هستند و در صورت وجود هر نوع مشکل، به سادگی قابل تعمیر هستند.
گیره های نگه دارنده دنتور، ممکن است مشکلی برای نگه داشتن آن در دهان نداشته باشند اما مشکل رایجی که سالمندان با دنتور دارند، لق بودن آن است. در صورتی که اندازه گیری های لازم دقیق نباشند، ممکن دنتور در دهان مدام جابجا شود و به دهان آسیب بزند. این تکان ها ممکن است باعث شود جویدن راحت نباشد. همینطور تکان های دنتور ممکن است بر صحبت کردن فرد هم تاثیر بگذارند.
در صورتی که گیره های دنتور تنظیم نشده باشند، هر لحظه امکان افتادن دنتور وجود دارد.
مزایا و معایب ایمپلنت برای سالمندان
بر خلاف دنتور، ایمپلنت در دندان ثابت می شود و هیچ مشکلی پیش نخواهد آورد. در این روش شی فلزی به شکل پیچ، وارد لثه و استخوان فک می شود. سپس قطعه دیگری که تکیه گاه نامیده می شود، روی آن محکم می شود و بعد از آن، دندان مصنوعی روی تکیه گاه چسبانده می شود. این دندان مصنوعی کاملا شبیه به دندان طبیعی خواهد بود و بر خلاف دنتور به سختی قابل تشخیص است.
همانطور که گفته شد، ایمپلنت باید وارد استخوان فک شود، پس نیاز به جراحی است. این موضوع استحکام آن را بسیار بالا می برد اما می تواند بسیار دردناک باشد. با مراقبت مناسب، می تواند بیست سال یا حتی بیشتر دوام داشته باشد. همینطور در نظر داشته باشید، فضای خالی ایجاد شده بعد از افتادن دندان، می تواند باعث تغییر مکان دندان های دیگر شود. ایمپلنت کمک می کند تا همه دندان های طبیعی موجود در جای خود بمانند تا دهان و فک سالمند، ظاهر طبیعی خود را حفظ کند.
ایمپلنت هایی که در استخوان فک ثابت می شوند، علاوه بر ظاهر طبیعی، احساس طبیعی بودن دندان را به فرد می دهند. جویدن و صحبت کردن با وجود ایمپلنت هیچ تفاوتی با دندان های طبیعی ندارد.
یکی از معایب ایمپلنت نسبت به دنتور، مدت زمان لازم برای نصب آن است. در پروسه ساخت دنتور، قالبی از دهان گرفته می شود و در لابراتوار، طبق قالب دنتور ساخته می شود. اما در مورد ایمپلنت، برای تک تک دندان ها جراحی سرپایی نیاز است. ترمیم هر دندان به طور میانگین حدود دو الی سه ساعت زمان می برد. اگر تعداد دندان های از دست رفته زیاد باشد، ممکن چندین جلسه برای وارد کردن آن به استخوان فک نیاز باشد.
ایمپلنت شامل سه بخش تکیه گاه، دندان مصنوعی و پیچ است که وارد استخوان فک می شود.
دنتور یا ایمپلنت؟
تا اینجا متوجه شدیم که ایمپلنت دوام بیشتری دارد و همینطور به حفظ دندان های طبیعی هم کمک می کند. اما برای هر ایمپلنت و هر دندان جراحی نیاز است. در صورتی که تعداد دندان های از دست رفته زیاد باشد، استفاده از ایمپلنت برای فرد توصیه نمی شود. همچنین در این صورت هزینه ایمپلنت تمام دندان ها سرسام آور خواهد بود. برای انتخاب بهترین گزینه برای سالمند خود، نظرات کارشناسان و متخصصان این زمینه کمک کننده خواهد بود. شما می توانید آنلاین از کلینیک دندانپزشکی مبین نوبت بگیرید و از مشورت متخصصان این مرکز برخوردار شوید.
ارسال نظر