جرمگیری دندان چگونه انجام می‌شود؟

آخرین بروزرسانی : 7 شهریور 1401

عدم استفاده از مسواک، نخ دادن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در طولانی مدت، سبب می‌شود لایه‌ای روی دندان‌ها قرار بگیرد که علاوه بر تغییر رنگ دندان‌ها، آسیب‌های جدی دیگری نیز در پی دارد. این لایه در واقع از تجمع مواد غذایی تشکیل شده است. بعد از گذشت مدتی در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، این لایه با ایجاد حفره در دندان موجب از بین بردن آن می‌شود. در واقع این لایه‌ها به مرور زمان تبدیل به اسید شده و سپس این اسید‌ها موجب نابود شدن دندان می‌شوند. در چنین شرایطی قبل از اینکه این لایه‌ها یا جرم‌ها دندان را از بین ببرند، لازم است جرمگیری انجام شود. در ادامه جرمگیری دندان را به صورت مفصل بررسی کنیم.

جرم دندان یعنی چه؟

بدون شک تا به حال نام جرم دندان و جرمگیری دندان را شنیده‌اید. جرم دندان در واقع لایه‌ای بی رنگ از باکتری‌هاست که حالتی چسبنده دارد و روی سطح دندان می‌چسبد. این جرم در اثر عدم استفاده از مسواک و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، از باقی مانده مواد غذایی به وجود می‌آید. اگر بعد از 48 ساعت این جرم از بین نرود، به مرور زمان این جرم با مواد معدنی درون دهان آمیخته شده و به صورت یک لایه سفت روی سطح دندان قرار می‌گیرد. به نحوی که حتی با مسواک زدن نیز از بین نمی‌رود. این جرم به مرور زمان رنگ‌ها دندان‌ها را نیز تغییر می‌دهد و ظاهری زشت روی دندان شما ایجاد می‌کند. جالب است بدانید این جرم حتی می‌تواند به درون لثه نیز نفوذ کرده و ریشه دندان را تخریب کند.

علت ایجاد جرم دندان

علت ایجاد جرم دندان

جرم دندان به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

روزانه بعد از میل کردن هر وعده غذایی بهتر است از نخ دندان و مسواک استفاده کنید تا ذرات ریز مواد غذایی که با چشم قابل دیدن نیستند، از بین بروند. حتی اگر نتوانید بعد از هر وعده مسواک بزنید، الزامی است هر شب قبل از خواب مسواک بزنید. در این صورت از جرمگیری دندان جلوگیری می‌کنید. حال اگر چند روز مسواک نزنید، باقی مانده مواد غذایی تبدیل به لایه‌ای جرم شده و روی سطح دندان قرار می‌گیرند.

البته این جرم‌ها اگر عمر چند روزه داشته باشند، با زدن مسواک از بین خواهند رفت. در غیر این صورت اگر این جرم‌ها بیشتر از چند روز روی سطح دندان باقی بمانند به دندان می‌چسبند و رنگ دندان را زرد می‌کنند. در این صورت جرم‌ها با مسواک از بین نمی‌روند و می‌بایست برای از بین بردن آن‌ها به دندانپزشکی مراجعه شود. استعمال دخانیات، مصرف مواد مخدر و استفاده از مشروبات الکلی از دیگر عواملی هستند که می‌توانند موجب تشکیل جرم دندان شوند.

جرمگیری دندان چگونه انجام می‌شود؟

همانطور که گفتیم اگر جرمگیری دندان به موقع انجام نشود، می‌تواند موجب پوسیدگی دندان و از بین رفتن آن شود. فرایند جرمگیری طی چند جلسه و توسط دندانپزشک انجام می‌شود. برای از بین بردن جرم روی دندان، دندانپزشک از دو روش جرمگیری به روش دستی و جرمگیری به روش اولتراسونیک استفاده می‌کند. در روش دستی پزشک با استفاده از جرم گیر شروع به از بین بردن پلاک‌ها می‌کند. در روش اولتراسونیک با استفاده از ابزار اولتراسونیک، پلاک‌های روی دندان از بین می‌روند. با از بین رفتن جرم‌های روی دندان، از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می‌شود.

زمان انجام جرمگیری دندان

زمان انجام جرمگیری دندان

هر چند وقت یک بار باید جرمگیری دندان را انجام دهیم؟

این که هر چند وقت یک بار باید جرمگیری دندان را انجام دهید، کاملا به خود شما بستگی دارد. اگر از آن دسته افرادی هستید که بهداشت دهان و دندان خود را به صورت مرتب رعایت می‌کنید، نباید نگرانی زیادی داشته باشید. با این حال روشن است که شما باید هر سال به یک دندانپزشک حرفه‌ای مراجعه کرده تا جرم‌هایی که روی سطح دندان قرار دارند و با مسواک زدن از بین نمی‌روند، پاک شوند. آن دسته از افرادی که از مسواک استفاده نمی‌کنند نیز می‌بایست قبل از آن که پلاک‌ها موجب پوسیدگی و از بین رفتن دندان شوند، با مراجعه به دندانپزشک جرمگیری کنند.

هزینه جرمگیری دندان به چه صورت است؟

به طور دقیق نمی‌توان قیمت جرمگیری دندان را مشخص کرد. برای تعیین قیمت جرمگیری پارامترهای مختلفی می‌توانند تاثیر گذار باشند. مهمترین پارامترها میزان تخصص دندانپزشک و متریالی که برای جرمگیری استفاده می‌کند، هستند. در برخی موارد اگر به تصویربرداری نیز نیاز باشد، هزینه جرمگیری افزایش می‌یابد. البته شایان ذکر است در صورتی که جرم روی دندان‌های شما بیش از حد باشد، ممکن است عملیات جرمگیری دو مرتبه تکرار شود.

پیشگیری از جرم گرفتن دندان

پیشگیری از جرم گرفتن دندان

برای پیشگیری از جرم گرفتن دندان چه کنیم؟

مهمترین کاری که می‌توان به وسیله آن از جرمگیری دندان‌ها پیشگیری کرد، استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان است. استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان کمک می‌کند تا باقی مانده مواد غذایی از دندان‌ها پاک شود. بهتر است با نظر دندانپزشک خود از یک دهان شویه مناسب نیز استفاده کنید. اگر طی فواصل زمانی به صورت منظم به دندانپزشکی متخصص مانند کلینیک دندانپزشکی مبین مراجعه کنید، دندانپزشک شما را ویزیت خواهد کرد و به این صورت از جرم گرفتن دندان‌های خود می‌توانید پیشگیری کنید.

حتما بخوانید

    تاریخ انتشار : 7 شهریور 1401 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,جرمگیری دندان,

    ارسال نظر

    شماره همراه شما منتشر نمی شود.
    نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
    برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



    پزشکان ما در تلویزیون

    رزرو وقت

    شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

    رزرو وقت رایگان

    رزرو وقت

    انتخاب بخش مربوطه

    نام و نام خانوادگی

    شماره تماس

    انتخاب بازه تاریخ از

    انتخاب بازه تاریخ تا