تا 40% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره یلدا کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

کامپوزیت چیست؟ آشنایی با انواع مواد کامپوزیت دندان

آخرین بروزرسانی : 14 فروردین 1402

کامپوزیت دندان معروف‌ترین ماده پرکننده در علم دندان‌پزشکی است که با استفاده از فناوری‌های بهینه‌شده نانو تولید شده است. کامپوزیت ماده ای است که شامل اجزایی مانند بازدارنده پلیمری، پرکننده (بهترین پرکننده، پر کننده معدنی است)، کاتالیزورها، ماتریس آلی و رنگ های مختلف می باشد. تناسب صحیح این اجزا یکی از بادوام ترین و موثرترین مواد دندانی را ارائه می دهد. از کامپوزیت ها برای ترمیم مستقیم دندان ها استفاده می کنند.

برای استفاده در دندانپزشکی و ترمیم دندان های آسیب دیده، ترکیبات پرکننده باید ویژگی های لازم را داشته باشند. خاصیت بالای انعکاس ویژگی های نوری و فیزیکی یک دندان طبیعی و همچنین درجه بالایی از مقاومت در برابر سایش، به طوری که ترمیم نه تنها در جهت زیبایی بلکه در راستای حفظ سلامت و عملکرد دندان های بیمار باشد، از جمله این ویژگی های ضروری هستند. در حقیقت یک پرکننده ایده آل بایستی علاوه بر ترمیم ظاهر دندان دارای کیفیت و دوام کافی باشد.

کامپوزیت چیست؟ آشنایی با انواع مواد کامپوزیت دندان

کامپوزیت چیست؟ آشنایی با انواع مواد کامپوزیت دندان

انواع مواد کامپوزیت

طبقه بندی مواد کامپوزیتی پروسه ای نسبتاً پر زحمت است، زیرا دامنه آنها بسیار زیاد بوده و دائماً به روز می‌شوند. اساسی ترین اصول برای طبقه بندی کامپوزیت ها عبارتند از:

طبقه بندی بر اساس ترکیب شیمیایی

کامپوزیت های سنتی- گروهی از مواد کامپوزیت دندان هستند که دارای پرکننده شیشه ای با اندازه متوسط ذرات 10-20 میکرون می باشند. یکی از معایب قابل توجه چنین کامپوزیت هایی، جلاپذیری کم و بر این اساس، ظاهر کدر آنها است.

Ormoker ها- این نوع از کامپوزیت دندان سرامیک های اصلاح شده ارگانیکی هستند که ترکیبی از زنجیره های دی اکسید سیلیکون معدنی، متاکریلات ها و یک پرکننده سرامیکی می باشند. این گونه کامپوزیت ها خاصیت پر کنندگی بالایی دارند و به همین دلیل چگالی خوب و انقباض کمی را ارائه می دهند.

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس قوام

مواد پرکننده سیال به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم می شوند. کامپوزیت های این گروه را می توان در روش های کم تهاجمی استفاده کرد. استفاده از کامپوزیت های روان آسان است و این نوع کامپوزیت ها زیبایی شناسی و جلا پذیری خوبی دارند. کامپوزیت های قابل بسته بندی (قابل تراکم) بر اساس ماتریس پلیمری اصلاح شده و پرکننده های هیبریدی با اندازه ذرات تا 3.5 میکرون ساخته می شوند. آنها دارای استحکام بالا، مقاومت در برابر سایش و قوام متراکم هستند و برای کار بر روی حفره های پوسیدگی بزرگ استفاده می شوند.

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس قوام

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس قوام

بر اساس نوع پرکننده

انواع کامپوزیت دندان ماکروفیلیک از ذرات بزرگ پرکننده معدنی (8-45 میکرون، گاهی تا 100 میکرون) تشکیل شده اند. پرکننده های این نوع کامپوزیت ها اغلب کوارتز، شیشه و سرامیک هستند. چنین کامپوزیت هایی دارای استحکام کافی، شفافیت رادیویی و خواص نوری متوسطی می باشند. در مقابل مواد کامپوزیت میکروفیل گروهی از مواد با قابلیت پرداخت عالی هستند که می‌توان از آنها برای پرکردن حفره‌های کلاس III، V و برای بستن دیاستم‌ها یا به‌عنوان لایه تکمیلی در تولید روکش استفاده کرد.

انواع کامپوزیت دندان هیبریدی پرمصرف ترین مواد کامپوزیت هستند. آنها در کاربرد و استفاده در تمام شرایط بالینی مناسب می باشند. استفاده از این مواد را فقط می توان در کار بر روی حفره های پوسیدگی بزرگ، در نواحی بار اکلوزال و سطوحی که دسترسی محدود است و قوام متفاوتی از مواد مورد نیاز می باشد، محدود کرد.

مواد نانوکامپوزیت موادی با اندازه پرکننده 10-9 درجه هستند که از نظر اندازه تقریباً با یک اتم قابل مقایسه می باشند. یکی از ویژگی‌های مهم نانوکامپوزیت‌ها در میان سایر مواد کامپوزیت، وجود یک نانوپرکننده از SiO2 و زیرکونیوم در ترکیب است. با توجه به نوع پرکننده، این ماده دارای مزایای بسیار مهمی مانند بالاترین قابلیت جلا و زیبایی، ماندگاری روکش آینه ای و کاهش قابل توجه انقباض می باشد.

با توجه به روش پلیمریزاسیون

کامپوزیت های لایت کیور که هنگام قرار گرفتن در معرض نور عملکرد خوبی از خود نشان می دهند، با هم مخلوط نمی شوند. شما باید سایه و درجه براقیت مورد نظر را انتخاب کنید. به دلیل عدم وجود ناخالصی، چنین کامپوزیت هایی خواص اولیه خود را از دست نمی دهند.

مواد کامپوزیتی قابل درمان شیمیایی، زمانی که در معرض مواد شیمیایی قرار می‌گیرند پخته می‌شوند، معمولاً هیبریدی یا میکروپر شده هستند. آنها توسط کسانی که به درصد کمی از انقباض و خواص زیبایی شناختی اهمیت می دهند و همچنین کسانی که از نظر زمانی برای دریافت خدمات درمان محدود هستند، ترجیح داده می شوند.

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس فرم انتشار

سیستم های دو جزئی برای ترمیم دندان به صورت خمیری- خمیری یا پودری- مایع ارائه می شوند. یک جزء حاوی یک فعال کننده شیمیایی، آمین های آروماتیک سوم و جزء دوم یک آغازگر پلیمریزاسیون شیمیایی، بنزوئیل پراکسید، است. کامپوزیت های لایت کیور به شکل خمیر یا ژل در سرنگ یا کپسول ارائه می شوند. جهت دریافت بهترین کامپوزیت های دندانی بهتر است از خدمات کلینیک های معتبر دندان پزشکی استفاده نمایید.

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس فرم انتشار

طبقه بندی انواع کامپوزیت دندان بر اساس فرم انتشار

https://shop-rocadamed-ru.translate.goog/blog/terapiya/chto-takoe-kompozit-vidy-i-tipy-kompozitnogo-materiala/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=sc

تاریخ انتشار : 14 فروردین 1402 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,ایمپلنت,ترمیم دندان,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا