آشنایی با ارتودنسی فانکشنال و مزایا و معایب آن
ارتودنسی فانکشنال چیست؟
قابل ذکر است بگوییم که ارتودنسی فانکشنال یک زیرشاخه از ارتودنسی دندان است که میتواند در ظاهر یک فرد تغییرات بسیار زیادی را به وجود آورد. در واقع هدف از این روش درمانی بازگرداندن فک پایین و فک بالا به جای اصلی خود است و می تواند در صاف کردن دندان ها نقش بسیار مهمی داشته باشد. افتادگی دهان می تواند به علت داشتن چانه ضعیف و یک فک جلو رفته یا عقب رفته به وجود آید که این مسئله خود میتواند سرانجام باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری همچون آپنه خواب، درد گردن و شانه ها، انسداد مجاری تنفسی، میگرن، سرگیجه، ظاهر زشت صورت و اختلالات مفصل گیجگاهی فکی و برخی مشکلات دیگر شود.
شاید تا به اینجا این سوال برای شما به وجود آمده باشد که آیا ارتودنسی فانکشنال درد دارد؟ در پاسخ به این سوال اساسی و مهم باید بگوییم که این نوع از ارتودنسی دندان درد ندارد. البته ممکن است پس از قرار دادن بریس ها، بیمار کمی اذیت شود و احساس ناخوشایندی داشته باشد که چنین چیزی طبیعی است چون تا به وجود آنها عادت کند امکان دارد چند روزی زمان ببرد.
اما اگر احساس میکنید که این شرایط برای شما بیش از اندازه آزاردهنده و ناراحت کننده است و دچار سردرد شده اید میتوانید با پزشک خود این موضوع را در میان بگذارید و به توصیه او از مسکن ها استفاده کنید تا این درد را کاهش دهید. اگر باز هم احساس کردید که تغییری در حالت شما ایجاد نشده است و این دردهای ادامه پیدا کردهاند در این صورت حتما به ارتودنتیست خودتان خبر دهید تا با چک کردن بریس ها مطمئن شود که آنها به درستی جایگذاری شده اند.
ارتودنسی فانکشنال می تواند ظاهر شما را زیباتر کند
ارتودنسی فانکشنال چه مزایا و معایبی دارد؟
در رابطه با مزایای ارتودنسی فانکشنال باید بگوییم که این روش علاوه بر اینکه موجب زیبایی صورت میشود از نظر عملکرد نیز میتواند مزیت های بسیاری داشته باشد که در قسمت زیر آن ها را برایتان فهرست کرده ایم.
مزایای ارتودنسی فانکشنال
1- داشتن نیمرخ زیباتر و لبخندی پهن تر
2- دارای نتایجی باثبات
3- حفظ توازن صورت بیمار به همراه رشد
4- اصلاح حالت سر و گردن، ماهیچه های اطراف، اصلاح صورت، فضاسازی برای دندان های نامرتب و هماهنگ شدن فک بالا و پایین
5- شروع درمان از سنین پایین مانند ۳ الی ۸ سال
6- نگهداری و تمیز کردن آسان تر ابزارهای استفاده شده در این روش
7- در موارد بسیار اندکی حذف دندان انجام می شود.
8- برای انجام فعالیت و ورزش و یا نواختن آلت های موسیقی می توان ارتودنسی را به راحتی برداشت و کنار گذاشت.
معایب ارتودنسی فانکشنال
ارتودنسی فانکشنال علاوه بر مزیت های بسیار زیادی که دارد معایبی نیز دارد. در واقع باید بگوییم که در روند درمان ارتودنسی فانکشنال یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد و میتواند بر روی درصد موفقیت آن تاثیر بسیار زیادی بگذارد همکاری بیمار با پزشک و منظم بودن او است. در واقع بیمار باید به تمامی توصیه های پزشک خود عمل کند چرا که در غیر این صورت این روش درمانی اثرگذار نیست و نتایج دلخواه به دست نمی آید و ممکن است تمامی زحمات پزشک و بیمار تا به اینجا به هدر برود.
ارتودنسی فانکشنال دارای مزایای بسیار زیادی برای دندان های شما است
ارتودنسی فانکشنال برای کودکان بهتر است که از چه سنی آغاز شود؟
به طور کلی میتوان گفت در مبحث دندان پزشکی کودکان، ارتودنسی فانکشنال کودکان اگر در سنین ۶ تا ۹ سالگی انجام شود میتواند موثرتر و محافظه کارانه تر باشد. به طوری که اگر فردی دچار مشکلات کام و یا نقض های ساختاری فک است اگر در کودکی و در سنین پایین برای درمان آن اقدام کند میتواند تا حدی مانع از ایجاد مشکلات جدی در آینده شود و یک لبخند دائمی و زیبا داشته باشد. قابل ذکر است بگوییم که اقدام برای درمان ارتودنسی فانکشنال در این سنین، یعنی سنین قبل از ۱۰ سالگی نوعی درمان اولیه و پیش از موعد به شمار میآید که در شرایط خاص معمولا انجام میشود.
در ارتودنسی فانکشنال چگونه باید از بریس ها نگهداری کرد و یا آن ها را تمیز کرد؟
قابل ذکر است که نگهداری بریس ها و تمیز کردن و نظافت آنها در ارتودنسی فانکشنال مسئله بسیار مهمی است حالا اگر بخواهیم به یکی از بهترین روش ها برای انجام این کار اشاره کنیم میتوانیم بگوییم که بهتر است آنها را درون جعبه و یا محفظه مخصوص خود بگذارید تا گم نشوند و یا به آنها ضربه وارد نشود. بنابراین قرار دادن بریس ها در دستمال کاغذی و یا رها کردن آنها در کیف و جیب اصلا روش مناسبی برای نگهداری بریس ها به شمار نمی آید. برای نظافت و تمیز کردن بریس ها هم می توانید از قرص های تمیز کننده بریس استفاده کنید. این قرص ها معمولاً در اکثر داروخانه ها پیدا میشوند. اما اگر این قرصها را پیدا نکردید نگران نباشید چرا که می توانید هنگام مسواک زدن دندان ها، بریس ها را نیز تمیز کنید.
نکته مهم دیگری که در مورد ارتودنسی فانکشنال وجود دارد این است که برای قرار دادن بریس ها و حتی خارج کردن آن ها باید طبق دستور العمل پزشک عمل کنید چرا که در صورت هرگونه خطا و اشتباه این بریس ها میتوانند به دندان ها صدمه بزنند.
نگهداری از بریس ها در ارتودنسی فانکشنال باید طبق دستورالعمل پزشک انجام شود
ارسال نظر