تا 35% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره بلک فرایدی کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

آناتومی دندان چگونه است؟

آخرین بروزرسانی : 12 بهمن 1399

همان طور که می دانید دندان ها یکی از حیاتی ترین بخش های بدن انسان را تشکیل می دهند که نگهداری از آن ها به دلیل آسیب پذیری بالایی که دارند چالش برانگیز و دشوار می باشد. از همین رو نیازمند توجه ویژه می باشند. دندان هم مانند برخی دیگر از ارگان ها دارای نوعی آناتومی می باشد. شناخت آناتومی دندان این امکان را به ما می دهد تا با دید بهتر به مراقبت از دندان ها پرداخته و در صورت نیاز به درمان، روش مناسب را انتخاب نماییم. تمام درمان هایی که در حوزه دندانپزشکی برای ترمیم دندان ها و یا جایگزینی دندان ها وجود دارد بر اساس شناخت آناتومی دندان طراحی شده اند چرا که اگر این شناخت وجود نداشته باشد امکان نتیجه گیری معکوس از درمان وجود خواهد داشت. بنابراین با وجود مسائل بیان شده می توان به اهمیت شناخت این موضوع پی برد.

ساختار آناتومی دندان

در رابطه با ساختار آناتومی دندان باید گفت: همان طور که می دانید تعداد دندان های یک انسان بالغ 32 دندان می باشد که 16 دندان بر روی فک بالایی و 16 دندان بر روی فک پایینی قرار گرفته است. دندان ها از ماده ای سخت ساخته شده اند که باعث شده است این عضو از بدن به سخت ترین عضو بدن تبدیل شود. ساختار تشکیل دهنده دندان ها به این شکل می باشد که در داخل دندان و در زیر مینای دندان لایه ای سخت به نام عاج دندان و لایه ای دیگر به نام مغز دندان و یا همان محفظه ی دندان وجود دارد. رگ های خونی و اعصاب مربوط به دندان ها در همان مغز دندان قرار گرفته شده است. قسمت مهم دیگری که در آناتومی دندان ها وجود دارد ریشه دندان می باشد که در استخوان فک قرار گرفته شده است. در ادامه به معرفی هر یک از این قسمت ها خواهیم پرداخت.

آناتومی دندان چه کمکی در درمان بیماری های دندان می کند؟

آناتومی دندان چه کمکی در درمان بیماری های دندان می کند؟

1_ ریشه دندان

یکی از مهم ترین قسمت ها در ساختار آناتومی دندان ریشه می باشد که در واقع بخشی از دندان است که درون استخوان فک قرار گرفته است و باعث ثابت ماندن دندان در سر جای خود می شود. ریشه دندان خود از چندین قسمت مختلف تشکیل شده است.

• کانال ریشه: گذرگاهی که پالپ دندان را در بر می گیرد.

• سمان: ساختار این قسمت شبیه استخوان می باشد که به رباط پریودنتال وصل می شود.

• رباط پریودنتال: این قسمت از فیبر کلاژن و بافت همبند ساخته شده است و شامل رگ های خونی و اعصاب می باشد.

• رگ های خونی و اعصاب: به کمک این بخش رباط پریودنتال می تواند از مواد مغذی تغذیه کند. همچنین رگ های عصبی نیروی مورد استفاده برای جویدن را کنترل می کنند.

• استخوان فک: این استخوان که با نام آلوئولار نیز شناخته می شود حاوی حفره های دندانی است که ریشه دندان ها در آن جای گرفته اند.

2_ گردن

یکی دیگر از قسمت های موجود که در ساختار آناتومی دندان مورد بررسی قرار می گیرد گردن می باشد. گردن قسمتی است که بین تاج و ریشه دندان قرار می گیرد و شامل سه بخش تشکیل دهنده می باشد.

• لثه: این بافت گوشتی به گردن دندان و سمان وصل می باشد.

• پالپ: این قسمت که با عنوان مغز دندان نیز شناخته می شود یکی از بخش های درونی دندان می باشد که از رگ های خونی و بافت های عصبی ساخته شده اند.

• حفره پالپ: این قسمت فضای داخل تاج دندان می باشد که شامل پالپ می باشد.

3_ تاج

این قسمت از ساختار آناتومی دندان به راحتی در دهان قابل مشاهده می باشد چرا که این قسمت از دندان لثه ها خارج شده است. این بخش نیز از سه قسمت تشکیل شده است.

• تاج تشریحی: قسمتی از دندان که قادر به دیدن آن باشیم.

• مینا: بیرونی ترین لایه موجود در دندان می باشد و می توان آن را به عنوان سخت ترین عضو از اعضای بدن معرفی کرد. وظیفه این قسمت را می توان محافظت از دندان ها در برابر انواع باکتری ها بیان کرد.

• عاج: این قسمت در زیر مینای دندان قرار گرفته است و ساختار آن از بافت معدنی می باشد. وظیفه این قسمت محافظت از دندان ها در برابر سرما و گرما می باشد.

شناخت آناتومی دندان و اجزای تشکیل دهنده آن

شناخت آناتومی دندان و اجزای تشکیل دهنده آن

موقعیت دندان ها در ساختار آناتومی دندان

آناتومی دندان ها به گونه ای است که دندان ها متناسب با محل قرار گیری خود به پنج گروه دسته بندی می شوند. در ادامه به بررسی این پنج گروه خواهیم پرداخت.

1_ دندان های پیشین: شامل 4 دندان می باشد که در مرکز فک بالا و پایین قرار گرفته است و با نام ثنایا نیز شناخته می شوند. وظیفه این دندان ها را می توان تکه تکه کردن غذا ها معرفی کرد.

2_ دندان های نیش: در کنار دندان های پیشین دندان های نیش قرار گرفته شده است و شکل ظاهری آن نوک تیز می باشد که برای بریدن و نگه داشتن غذا از آن استفاده می کنند.

3_ آسیای کوچک: این دندان ها دارای نوعی برآمدگی می باشند که این برآمدگی به له کردن غذا کمک می کنند. محل قرار گیری این دندان ها کنار دندان های نیش می باشد.

4_ آسیای بزرگ: به دندان هایی که در قسمت عقب دهان قرار گرفته است دندان آسیای بزرگ می گویند. سطح این دندان ها صاف بوده و وظیفه ی آن ها له کردن غذا می باشد.

5_ دندان عقل: این نوع دندان ها معمولا بعد از 18 سالگی در می آیند و رویش آن ها با درد زیادی همراه است. این دندان ها با نام آسیای سوم نیز شناخته می شوند.

موقعیت دندان ها در آناتومی دندان چگونه است؟

موقعیت دندان ها در آناتومی دندان چگونه است؟

برای مراجعه به متخصص ایمپلنت،لمینت دندان و کامپوزیت دندان به کلینیک دندانپزشکی مبین و به بهترین دندانپزشکی در غرب تهران مراجعه کنید.

تاریخ انتشار : 12 بهمن 1399 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا