بررسی محدودیت ها و ممنوعیت های ایمپلنت
ممنوعیت های ایمپلنت، یک سری قوانینی هستند که بر اساس عوارض و خطراتی که ایمپلنت می تواند برای یک فرد داشته باشد، تعیین شوند. با اینکه ایمپلنت یک روش بسیار پرطرفدار برای تمامی افرادی است که دندان های خود را بر اثر سوانح مختلفی از دست داده اند، با این حال ممنوعیت های ایمپلنت نیز برای یک سری افراد با شرایط خاص وجود دارند که مانع اجرای این طرح درمان برای آن ها می شود.
برای اینکه بتوانید با ممنوعیت های ایمپلنت آشنا شوید، نیاز است که ابتدا یک زمینه ی ابتدایی درباره ی عوارض و خطرات احتمالی ایمپلنت داشته باشید. البته که این عوارض ناشی از کاشت ایمپلنت می تواند طولانی مدت و یا کوتاه مدت باشند. به بیانی خیلی ساده، اگر فردی خودش دارای بیماری های زمینه ای نباشد، احتمال رخ دادن خطرات ناشی از ایمپلنت برای او بسیار پایین است. البته به شرطی که دندانپزشک مربوطه بتواند کار خود را به حرفه ای ترین حالت ممکن اجرا نماید. حقیقتا در اکثر طرح های درمانی دندانپزشکی، تخصص و تبحر دندانپزشک حرف اول را می زند. اگر شما از دندان پزشک ناوارد و بی تجربه برای کار دندان پزشکی تان کمک بگیرید، طبیعتا نتیجه ی حاصل، مطلوب نخواهد بود.
البته که در کنار دقت و تخصص دندانپزشک، مراقبت ها و رعایت نکات بهداشت دهان و دندان توسط خود بیمار نیز بسیار اهمیت دارد. با این حال عوارضی مانند عفونت در محل کاشت ایمپلنت، آسیب رسیدن به دندان های کناری دندان مورد نظر، ایجاد آسیب های عصبی مختلف که می تواند باعث ایجاد درد، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه، و یا بی حسی کلی شود، و یا مشکلات سینوسی شدید، از جمله مهم ترین عوارض ناشی از کاشت ایمپلنت در دهان می باشند. البته که یک سری از این موارد تماما به عملکرد متخصص و یک سری هم به مراقبت های خود بیمار بستگی دارد. در ادامه درباره ی ممنوعیت های ایمپلنت برایتان بیشتر خواهیم گفت.
محدودیت ها و ممنوعیت های ایمپلنت
ممنوعیت های ایمپلنت شامل چه مواردی می شوند؟
• یکی از ممنوعیت های ایمپلنتی برای افرادی است که دچار عفونت های دندانی بسیار شدید هستند. کاشت ایمپلنت بر روی چنین عفونت هایی نه تنها مشکل بیمار را حل نمی کند بلکه ممکن است محدوده ی عفونت و آسیب ناشی از آن را تا لثه و دندان های اطراف نیز برساند. از این رو یک متخصص ابتدا باید شرایط دندان های بیمار را بررسی کند و سپس برای ترمیم دندان، اقدام نماید. در غیر این صورت، عفونت دندان شدید می شود و برای از بین بردن این عفونت باید تمام قطعات ایمپلنت خارج شود. این پروسه نتیجه ای جز درد و عذاب بیشتر برای فرد بیمار و اتلاف هزینه ها وقتی که گذاشته نخواهد داشت.
• ممنوعیت های ایمپلنت در مرحله ی بعدی برای بیماران دیابتی تجویز می شود. البته که این مورد به این معنا نیست که کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی کاملا ممنوع است. فقط کسانی که قند خون بالایی دارند و به دیابت دچار هستند باید خیلی با احتیاط این کار را انجام دهند و طی درمان، قند خون کنترل شده ای داشته باشند.
• مورد بعدی مربوط می شود به افرادی که دخانیات مصرف می کنند. اعتیاد به دخانیات می تواند آسیب بسیار شدیدی به دندان های اصلی و حتی ایمپلنت ها وارد کند. دخانیات می تواند بستر مناسبی را برای ایجاد انواع عفونت در داخل دهان فراهم نماید. اگر فردی قصد دارد که کاشت ایمپلنت انجام دهد و مصرف شدید دخانیات هم دارد بهتر است که با پزشک مربوطه مشورت نماید و برای مدتی، مصرف دخانیات را کنار بگذارد.
محدودیت های ایمپلنت
• محدودیت بعدی برای افرادی است که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند. این افراد نه تنها برای درمان ایمپلنت، بلکه برای انجام هر عملی ابتدا باید تحت نظارت یک متخصص، مصرف داروهای خود را برای مدت چند روز قطع کنند و سپس برای درمان آماده شوند.
• یکی از ممنوعیت های ایمپلنتی سفت و سخت برای افرادی است که تحت درمان رادیو تراپی بوده اند و علی الخصوص اگر این رادیوتراپی برای قسمت های فک گردن هم باشد که در کل نباید این طرح درمان برای این افراد اجرا شود. البته که در کنار درمان رادیوتراپی می توانیم درمان بیس فسفونات را نیز به این ممنوعیت اضافه کنیم.
• و در نهایت، ایمپلنت دندان برای خانم های باردار به شدت ممنوع است. البته نه تنها ایمپلنت، بلکه تمامی متخصصان دهان و دندان معتقدند که انجام درمان های دندان پزشکی برای خانم های باردار با بعد از زایمان، باید ممنوع باشد. به همین دلیل است که معمولا پیشنهاد می شود که قبل از بارداری و تصمیم به آن، از وضعیت سلامت دندان هایتان یک چکاپ کامل داشته باشید.
ممنوعیت های ایمپلنت
در نهایت باید بگوییم که در کنار این ممنوعیت ها، ایمپلنت دندان هیچ محدودیت سن ندارد و هر کسی که بتواند بهداشت دهان خود را رعایت کند و درک درستی از طرح درمان خود داشته باشد، می تواند برای این درمان اقدام نماید. در واقع حتی کودکان نیز در شرایط خاص، می توانند از ایمپلنت دندان برای درمان دندان های خود کمک بگیرند.
ارسال نظر