رشد دندان عقل
دندان عقل چیست؟
دندان عقل دندانی است که معمولاً در سنین 17 تا 25 سالگی در قسمت پشتی فک رشد می کند. دندان عقل که به گفته اکثر افراد فرآیندی دشوار است، به دلیل دردی که در دهان یا فک ایجاد می کند، اثر بسیار دردناکی دارد.
چرا دندان عقل دیر بیرون می آید؟
گاهی این دندان در سن 17 سالگی رویش پیدا می کند و گاهی حتی ممکن است تا 30 سالگی رشد نکند. این دندان که برای هر فردی مشکل ساز است به دلیل دردی که ایجاد می کند حتی می تواند زندگی روزمره افراد را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که در رویش دندان ها توالی خاصی وجود دارد، دندان عقل در آخر بیرون می آید. ترتیب خروج دندان ها را می توانید از لیست زیر مشاهده کنید.
• دندان های قدامی
• دندان نیش
• دندان های آسیاب
• دندان عقل
این دندان در پشت قرار دارد. با بیرون آمدن دندان های فرد، فک رشد می کند و اندازه آنها شروع به رشد می کند. وقتی ابعاد به بزرگ ترین اندازه خود رسید، فضایی برای دندان عقل باز می شود و این دندان ها بیرون می آیند. دندان عقل ممکن است قبل از اینکه رویش را شروع کند باعث درد شود، اما دیر رشد کند.
رشد دندان
دندان هایی که بعد از دندان آسیاب رشد می کنند، دندان عقل هستند. در مجموع 4 نوع دندان عقل بیرون می آید. زمانی که این دندان ها شروع به رویش می کنند، معمولا باعث درد در فک می شود. درجه این درد می تواند غیر قابل تحمل یا حتی کمتر باشد.
با توجه به اینکه این دندان باعث درد می شود مراجعه به دندانپزشک متخصص مفید است. با معاینه ای که دندانپزشک انجام می دهد پاسخ سوالاتی مانند آیا دندان خود به خود بیرون می آید؟ یا نیاز به جراحی دارد؟ مشخص خواهد شد. پس از آن دندانپزشک پس از معاینه روش درمانی را برای فرد تعیین می کند.
این دندان بعد از دندان های آسیاب رشد می کند
دندان عقل در چه شرایطی کشیده می شود؟
از آنجایی که دندان عقل می تواند مشکلاتی ایجاد کند، ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که نیاز به کشیدن داشته باشد. در چه مواردی این دندان کشیده می شود؟ برای یافتن پاسخ سوال خود، نگاهی به ادامه مقاله ما برای شما مفید خواهد بود.
پوسیده
از آنجایی که بزاق، باکتری ها و ذرات غذا در قسمت دهانه لثه جمع شده اند، ممکن است دندان قبل از رویش شروع به پوسیدگی کند یا مستقیماً پس از رویش پوسیده شود. در چنین حالتی احتمال پوسیدگی دندان کنار دندان عقل وجود دارد.
علاوه بر این، باکتری وارد شده به لثه این دندان می تواند در حالی که در داخل آن قرار دارد باعث ایجاد آبسه شود. درمان دندان آبسه شده ممکن است دشوار باشد زیرا دندان عقل است و در لثه فرو رفته است. این درمان قطعا باید توسط پزشک و در محیط استریل شده انجام شود نه روش هایی که در منزل انجام شود.
رشد این دندان ممکن است با درد همراه باشد
بیماری لثه (پریکورونیت) و علل ارتودنسی
دندان عقل که مقداری رویش دارد می تواند بعد از باز کردن لثه باعث عفونت شود. این دندان اغلب می تواند باعث این نوع عفونت و بیماری شود. این دندان به دلیل کوچک بودن ساختار دهان هنگام بیرون آمدن می تواند باعث فشرده شدن و کج شدن سایر دندان ها شود. در چنین شرایطی دندان عقل باید توسط متخصص کشیده شود تا ساختار دندان خراب نشود. در غیر این صورت، برای دندان های فرسوده نیاز به درمان بریس خواهد بود.
از آنجایی که این دندان دفن می شود، باعث تشکیل کیست دندانی می شود. ممکن است برای جلوگیری از تشکیل کیست دندان که باعث بزرگ شدن فک، تخریب استخوان و تغییر در محل دندان های دیگر می شود، نیاز به کشیدن دندان عقل باشد.
مواردی که باید بعد از کشیدن دندان رعایت شود
• تماس زبان نباید در ناحیه ای که دندان کشیده شده است برقرار شود.
• تماس دست نباید در ناحیه ای که دندان کشیده شده است برقرار شود.
• در حین غذا خوردن باید مواظب باشید تا روی قسمت زخمی غذا نخورید.
• اگر سیگاری هستید، در 24 ساعت اول نباید سیگار بکشید. سیگار کشیدن می تواند باعث خونریزی در ناحیه تحت درمان شود.
• بزاق انباشته شده در دهان را نباید به طور مداوم تف کرد. اگر به این امر رسیدگی نشود، زخم تازه منعقد شده باز شده و خونریزی می کند.
در صورت عدم توجه به موارد فوق، ممکن است با ایجاد خونریزی ناحیه تازه عمل شده، دردسرهای بیشتری ایجاد کنید. اگر خونریزی دارید، حتما باید با دندانپزشک خود مشورت کنید.
جراحی دندان عقل با توجه به شرایط بیمار قابل تغییر است
دندان عقل چگونه کشیده می شود؟
پزشکان از چندین روش مختلف برای کشیدن این دندان استفاده می کنند. این روش ها با توجه به وضعیت دندان تعیین می شوند. اگر این دندان در لثه و ریشه آن در استخوان فرو رفته باشد، نمی توان دندان را به صورت یک تکه درآورد. در چنین حالتی دندانی که قرار است کشیده شود توسط پزشک با تقسیم آن به قسمت های خاصی با یک عمل خارج می شود.
روش دومی که برای کشیدن این دندان به کار می رود و می تواند با درد زیاد همراه باشد، بریدن لثه است. اگر دندان زیر لثه باشد اما در استخوان فرو نرود، این روش اعمال می شود پس از انجام تمامی این اقدامات، دندان توسط پزشک متخصص کشیده می شود.
https://dentbalat.com/blog-detay/20-lik-dis-nedir/
ارسال نظر