همه چیز درباره ی سن کامپوزیت دندان
سن کامپوزیت دندان، یکی از دغدغه هایی است که افراد با آن روبرو هستند. خلاصه هر کسی در هر سنی تمایل دارد که لبخندی زیبا و دلنشین داشته باشد. مخصوصا اگر دندان ها در سن های کم دچار به هم ریختگی و بی نظمی باشند که این تمایل به ترمیم دندان ها بیشتر و بیشتر خواهد بود. کامپوزیت دندان یکی از رایج ترین روش هایی است که این روزها برای ترمیم دندان ها و اصلاح لبخند و غیره از آن استفاده می شود و اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد. یکی از چیزهایی که برای انجام کامپوزیت خیلی اهمیت دارد سن کامپوزیت دندان است. یعنی اینکه نتیجه ی گذاشتن و استفاده از کامپوزیت در چه سنی می تواند نتیجه ی مطلوبی را حاصل کند. در ادامه برایتان از کامپوزیت در سن کم خواهیم گفت و اینکه آیا این کار در سنین پایین نتیجه ی رضایتبخشی دارد یا خیر! اگر به این موضوع علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید :
سن کامپوزیت دندان
سن کامپوزیت دندان و مسائل مربوط به آن
کیفیت و نتیجه ی نهایی کامپوزیت، به رشد دندان ها و فک به شخص مورد نظر بستگی دارد. پروسه ی رشد استخوان معمولا در خانم ها تا سن بیست سالگی و در آقایان تا سن هفده سالگی ادامه پیدا می کند. موضوع بدیهی در این موضوع این است که اگر کامپوزیت در زیر این سنین انجام شود، رشد استخوان ها ممکن است که باعث شود که بین دندان ها و خود کامپوزیت فاصله ایجاد شود و همین موضوع می تواند کارایی کامپوزیت را صفر کند. به همین دلیل پیشنهاد می شود که معمولا کامپوزیت زمانی انجام شود که رشد استخوان به مرحله ی تکمیل خود رسیده است.
اما شاید برایتان این سوال پیش بیاید که پس تکلیف افرادی که به صورت مادرزادی با مشکلی بی نظمی و نا همگونی دندان ها مواجه هستند چه می شود. این افراد می توانند برای انجام کامپوزیت اقدام کنند اما باید بدانند که هر چند وقت یک بار باید تمامی کامپوزیت ها ترمیم و دوباره ساخته شوند که طبیعتا هزینه ی این کار به مراتب بالاتر خواهد بود. در کل انجام کامپوزیت هیچگونه محدودیت سنی ندارد. اما هزینه ی انجام این کار در هر سنی، متفاوت خواهد بود. به طور کلی فاکتورهایی که در انجام کامپوزیت برای دندان تاثیر دارند، نحوه ی اصلاح طرح لبخند، وضعیت قرار گیری دندان ها، وضعیت پرکردن یا ترمیم های قبلی، وضعیت بهداشت لثه و سلامت دندان ها می باشند.
نکاتی درباره سن کامپوزیت دندان
مزیت ها و معایب کامپوزیت در سنین پایین
هزینه ی کامپوزیت ها به نسبت لمینت سرامیکی بسیار پایین تر می باشد. طبیعتا تعداد جلسات درمانی در سنین کم برای انجام کامپوزیت، کمتر است. کامپوزیت های به راحتی قابلیت ترمیم و درست شدن دارند و برای نصب به تراش احتیاج ندارند. از طرفی امکان جمع شدن جرم و پلاک برای کامپوزیت بیشتر است. همچنین ممکن است که بعد از مدتی به دلیل رشد استخوان ها، فرد مجبور به تعویض کامپوزیت می شود.
طول عمر کامپوزیت دندان در سنین پایین
طول عمر کامپوزیت تا حد خیلی زیادی به نحوه ی مراقبت فرد از کامپوزیت بستگی دارد. رعایت بهداشت دهان به صورت تمام و کمال، اجتناب از خوردن غذاهایی که سفت هستند و ممکن است به ساختار کامپوزیت آسیب برسانند، اجتناب از مصرف نوشیدنی هایی که باعث رنگی شدن دندان ها می شوند. کشیدن سیگار و دخانیات برای دندان ها حکم سم را دارد پس بهتر است که حواستان به این موضوع نیز باشد. طبیعتا هیچ کامپوزیتی عمر طولانی نخواهد داشت اما عمر مفید برای هر کامپوزیت سه الی پنج سال است. البته این محدوده تحت شرایطی است که به خوبی از آن مراقبت شود. طبیعتا در سنین پایین، کامپوزیت ها به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
مزیایا و معایب کامپوزیت دندان
سخن آخر
کامپوزیت ها تنها برای زیبایی دندان ها استفاده نمی شوند، بلکه برای ترمیم انواع دندان شکسته و پوسیده نیز می توان از کامپوزیت استفاده کرد که ی درمان بسیار به جا و درست است. معمولا برای ترمیم کودکان پیشنهاد می شود که از کامپوزیت استفاده نشود اما برای نوجوانان، استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان ها، بدون محدودیت امکان پذیر خواهد بود. حتی ترمیم دندانی نیز به دلیل اینکه فرد در سنین پایین در حال رشد است باید تا دوران جوانی، چندین بار ترمیم شوند.
کامپوزیت به عنوان یک درمان مقاوم، سریع، زیبا و مقرون به صرفه همیشه دسترس است. اما چیزی که در نتیجه ی طرح درمان کامپوزیت تاثیر دارد، این است که این کار با چه ابزاری و توسط چه فردی انجام می شود. لازم است که برای انجام چنین کاری حتما از یک مجموعه ی با تجربه و حرفه ای کمک بگیرید تا هم کیفیت مواد استفاده شده و ابزار مورد استفاده تضمین شده باشد و هم خیالتان راحت باشد که تحت نظر یک متخصص با تجربه و حرفه ای طول درمان خود را می گذرانید. چرا که تنها تحت همین شرایط، زمان و هزینه های خود را در جای درستی مصرف کرده اید.
ارسال نظر