آشنایی با انواع مختلف مشکلات دندان
انواع مختلفی از مشکلات دندان وجود دارند که هر کدام می تواند منجر به بروز یک مشکل گردد. خدمات مختلفی برای رفع و درمان این مشکلات در حوزه ی دندانپزشکی وجود دارد. از جمله ی این خدمات می توان به لمینت دندان، ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، ترمیم دندان، دندانپزشکی کودکان، پروتز دندان و... اشاره نمود. در ادامه به هر یک از آسیب ها و مشکلات دندان می پردازیم و درمان مناسب هر یک را ارائه می نماییم.
ترمیم دندان جهت درمان مشکلات پوسیدگی
یکی از رایج ترین انواع مشکلات دندان ها، پوسیدگی دندانی است. پوسیدگی دندان با تخریب ساختار دندان ایجاد می شود. این تخریب ناشی از فعالیت باکتری های موجود در دهان است که با باقیمانده ی غذایی (به خصوص شکر و نشاسته) ترکیب شده و به تشکیل اسیدهای آلی می پردازند. این اسید ها، مینای دندان را تخریب کرده و لایه های عمیق تر دندان را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. برای رفع پوسیدگی دندان، اولین قدم حذف باکتری ها و تراشیدن پوسیدگی های ناشی از آن ها است. پس از حذف باکتری ها و تمیز کردن دندان، ترمیم دندان صورت می گیرد.
تصویری از مراحل مختلف پوسیدگی دندان ها
ایمپلنت دندان و روکش دندان جهت درمان شکستگی دندان
از دیگر مشکلات دندان، بروز شکستگی یا ترک خوردگی های دندان است. این مشکل دندان زمانی به وقوع می پیوندد که ساختار دندان خراب شده یا تا حدی ترک خورده و یا به طور کامل شکسته باشد است. این امر ممکن است ناشی از ضربه مستقیم، فشار زیاد، پوسیدگی و آسیب های قدیمی باشد. برای رفع این دسته از مشکلات، بر اساس نوع شکستگی، از روش های مختلفی نظیر ایمپلنت دندان، ترمیم دندان، عصب کشی و روکش دندان استفاده می شود.
تصویری از شکستگی دندان
از بین بردن مشکلات خط لبخند
یکی از مشکلات دندان ها که عمومیت بسیاری دارد، وجود نواقصی در خط لبخند است. این نواقص می توانند شامل موارد زیر باشند:
- ناهمواری های دندان: اگر دندان ها نامنظم بوده یا فاصله بین دندان ها بیش از حد است، خط لبخند نامنظمی ایجاد می شود. برای رفع این مشکل از ترمیم دندان و روکش کردن آن ها استفاده می شود.
- رنگ دندان ها: اگر دندان ها زرد شده یا دچار تغییر رنگ شده باشند، ممکن است خط لبخند زیبا و جذاب نباشد. برای رفع زردی و بدرنگی دندان ها، از روش هایی نظیر بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان و یا لمینت دندان ها استفاده می شود.
- نقص در شکل لثه ها: اگر لثه ها ناهموار یا نامتقارن باشند، ممکن است خط لبخند را تحت تاثیر خود قرار دهند. به علاوه اگر بخش زیادی از دندان توسط لثه ها پوشانده شده باشد، منجر به ایجاد لبخند لثه ای می شود. در این حالت نیاز به تراشیدن لثه ها و انجام جراحی بر روی لثه وجود دارد.
- ناهمواری های فک و دهان: مشکلاتی مانند بد فرمی و ناهماهنگی شدید فک ها، تغییرات شکل لب و... نیز می تواند منجر به مشکلات خط لبخند شوند. برای رفع این نقص می توان از جراحی تخصصی فک و دندان کمک گرفت.
ارتودنسی دندان ها برای رفع مشکلات ناهماهنگی دندان ها
ایجاد ناهماهنگی و به هم ریختگی در ترتیب دندان ها، از دیگر مشکلات دندان ها می باشد. این ناهماهنگی در دندان ها ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. برای رفع این مشکلات معمولا از روش های مختلف ارتودنسی دندان استفاده می شود. در ادامه، چند عامل مهم که می توانند باعث ناهماهنگی و نامنظمی در دندان ها شوند را بررسی خواهم کرد:
- عوامل ژنتیکی: یکی از عوامل اصلی ناهماهنگی دندان ها می تواند به عوامل ژنتیکی و ارثی مربوط شود. در برخی از افراد، فک و لثه ها کوچک و یا بزرگ تر از حد معمول است. اگر فضای کافی برای رشد صحیح دندان ها در دهان وجود نداشته باشد، دندان ها ممکن است در مکان های نامناسب یا به طور همزمان رشد کنند. بنابراین به ناهماهنگی و نامنظمی منجر می شود.
- فشار و نیرو های غیر معمول: فشار و نیروهای غیر معمولی که بر دندان ها وارد می شود نیز می تواند باعث ناهماهنگی شود. برخی عوامل مانند صدمات و یا عادات غیر طبیعی مثل پوزیشن خواب نامناسب نیز می توانند دندان ها را تحت فشار قرار داده و به تغییر شکل آن ها منجر شوند.
http://www.ada.org/
ارسال نظر