تا 35% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره بلک فرایدی کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

معایب و عوارض کامپوزیت دندان

آخرین بروزرسانی : 8 آذر 1399

آسیب ها و عوارض کامپوزیت دندان بر سلامت دندان ها

کامپوزیت ها که به عنوان لایه ای محافظتی بر روی دندان ها قرار می گیرند می توانند سلامتی و زیبایی دندان ها را به شما بازگرداند. در واقع از کامپوزیت ها برای دو منظور زیبایی و درمان استفاده می کنند. عوارض کامپوزیت دندان یکی از مواردی است که گاهی پزشکان را با محدودیت هایی در استفاده از این روش رو به رو می کند. بنابراین قبل از استفاده از کامپوزیت دندان لازم است به شناخت ویژگی های آن پرداخت و با مشورت گرفتن از پزشک متخصص از انجام این روش اطمینان لازم را کسب کرد. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما به بیان مواردی از عوارض کامپوزیت دندان خواهیم پرداخت.

عوارض کامپوزیت دندان

1_ شکستگی در کامپوزیت: همان طور که می دانید برای ساخت کامپوزیت دندان از ماده ای به نام رزین استفاده می کنند که این ماده استحکام کمتری نسبت به مواد دیگر مانند آمالگام و سرامیک دارد و گاهی ممکن است بر اثر فشار های وارد شده بر آن دچار شکستگی شود.

2_ زرد شدن کامپوزیت: از دیگر عوارض کامپوزیت دندان می توان به زرد شدن و تغییر رنگ آن اشاره کرد. با توجه به این که یکی از موارد استفاده از کامپوزیت ها جنبه زیبایی آن می باشد زرد شدن و تغییر رنگ آن می تواند آزاردهنده باشد. به همین جهت لازم است سالی یک یا دو بار کامپوزیت ها توسط پزشک پولیش کاری شوند تا رنگ اصلی آن برگردد.

3_ پوسیدگی دندان: یکی از مهم ترین موارد عوارض کامپوزیت دندان که اکثر بیماران به آن دچار می شوند، پوسیدگی دندان ها می باشد. معمولا افرادی که از کامپوزیت دندان استفاده می کنند باید به طور سفت و سخت بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند چرا که در غیر این صورت دچار پوسیدگی خواهد شد.

4_ حساسیت در دندان ها: استفاده از کامپوزیت گاهی باعث می شود که فرد دچار حساسیت نسبت به گرما و سرما شود و این حساسیت در برخی مواقع ممکن است تا یک ماه و حتی بیشتر این حساسیت باقی بماند.

5_ عدم تطبیق دندان ها: با توجه به این که در کامپوزیت دندان کاری که انجام می گیرد اصلاح شکل و سایز دندان ها می باشد گاهی ممکن است ناراحتی هایی به دلیل عدم تطبیق دندان ها با یکدیگر به وجود آید که این موضوع می تواند ناراحتی هایی را برای بیمار به هنگام صحبت کردن، خندیدن، غذا خوردن و ... به وجود آورد.

6_ التهاب و تورم لثه: تورم لثه یکی از شایع ترین عوارض کامپوزیت دندان می باشد که به دلیل نوع فعالیت های انجام شده در این روش می باشد. البته این موضوع نگرانی خاصی ندارد وبا مراجعه به پزشک به راحتی می توان آن را درمان کرد.

عوارض کامپوزیت دندان بر زیبایی دندان ها

عوارض کامپوزیت دندان بر زیبایی دندان ها

راه های کاهش عوارض کامپوزیت دندان

معمولا کار هایی که هر دندانپزشک در مراحل کلی کامپوزیت دندان انجام می دهد در جهت کاهش عوارض کامپوزیت دندان می باشد تا بیمار بعد از درمان دچار مشکل نشود. یکی از ساده ترین و متداول ترین پیشنهاداتی که همه ی دندانپزشکان به بیماران در جهت کاهش عوارض کامپوزیت دندان دارند رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. استفاده از مسواک، نخ دندان و دهان شویه به طور مرتب می تواند تا حد بسیار بالایی از مشکلات ناشی از کامپوزیت دندان جلوگیری کند. علاوه بر این مورد توجه به رژیم غذایی مناسب یکی دیگر از مواردی است که می تواند عوارض این روش را به صورت چشمگیری کاهش دهد. برای مثال افرادی که از تغییر رنگ کامپوزیت ها گله دارند باید از خوردن بیش از اندازه مواد کافئین دار و یا خوراکی های رنگی مانند گوجه فرنگی خودداری کنند و در صورت استفاده از چنین مواد غذایی باید دندان های خود را مسواک کنند.

علاوه بر موارد ذکر شده اگر می خواهید که طول عمر کامپوزیت ها را افزایش دهید و عوارض آن را کاهش دهید بهتر است تا چند روز از خوردن غذاهای سفت مانند آجیل، شکلات و ... خودداری کنید تا دچار شکستگی کامپوزیت نشوید. در رابطه با درد و حساسیتی که در روز های اول پس از انجام کامپوزیت دندان به وجود می آید معمولا پزشک مسکن هایی با دوز پایین تجویز می کند اما اگر میزان این درد بیش از حد تحمل باشد و به طوری باشد که غذا خوردن و یا حرف زدن شما را با مشکل رو به رو کند می توانید طبق نظر پزشک دوز دارو را افزایش دهید. البته گاهی بهتر است برای اطمینان خاطر از محل مورد نظر عکسبرداری به عمل آید تا در آینده مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

عفونت لثه از عوارض کامپوزیت دندان

عفونت لثه از عوارض کامپوزیت دندان

تاثیر عوارض کامپوزیت دندان بر طول عمر آن

در رابطه با عوارض کامپوزیت دندان بهتر است بگوییم که اگر این کار در مرکزی تخصصی و زیر نظر پزشک متخصص به درستی انجام گیرد می تواند کمترین میزان عوارض را برای بیمار داشته باشد. به طور کلی معمولا پزشکان این روش را یکی از کم عوارض ترین اعمال دندانپزشکی معرفی می کنند که در صورت وجود عوارض هم می توان به راحتی آن را رفع کرد. در حالت کلی طول عمر کامپوزیت های دندانی را تا 10 سال تخمین می زنند و این در حالتی است که هیچ گونه عوارضی برای بیمار به وجود نیامده باشد چرا که هر یک از این عوارض می توانند به طور مستقیم بر طول عمر کامپوزیت ها تاثیر گذاشته و آن را کاهش دهند. برای مثال هنگامی که کامپوزیت دندان دچار شکستگی می شود طبیعی است که طول عمر آن کاهش می یابد و یا هنگامی که عفونتی در دندان ها و لثه به وجود می آید سلامت کامپوزیت ها به خطر می افتد.

 

ساید مطالب زیر برایتان جالب باشد:

آیا پیوند رزین کامپوزیت برای شما مناسب است؟

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

تاریخ انتشار : 24 آبان 1399 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا