کامپوزیت دندان های جلو
لازم به ذکر نیست که ظاهر نامتقارن و بدرنگ دندان های جلو به هیچ وجه جذاب نیست. بسیاری از افراد در این موقعیت از لبخند زدن احساس شرم می کنند اما کامپوزیت دندان جلو می تواند به افراد در این موقعیت کمک شایانی کند. کامپوزیت، یکی از شیوه های درمانی زیبایی شناخته شده در دندانپزشکی هستند که اخیرا بیش از پیش مورد توجه گروه زیادی از مردم قرار گرفته اند. کامپوزیت یک راه حل مفید و کاربردی برای اصلاح رنگ دندان و اصلاح طرح لبخند است. کامپوزیت به ماده رزین نیاز دارد و معمولا برای اصلاح نواقص جزئی دندان خصوصا در بخش جلویی دندان ها، می تواند مثمر ثمر باشد. حتی دندان های چرخیده و فواصل دندانی کوتاه نیزبا این شیوه قابلیت بهبود دارند.
از دیگر مزایای قابل ذکر کامپوزیت ها بدون درد بودن آن ها است. تمام زمانی که برای انجام آن لازم است تنها یک جلسهی درمانی است. نیازی به چندین ویزیت درمانی وجود ندارد و دندانپزشک فقط باید رنگ ماده رزین مورد نظر را که با دندان های شما مطابقت دارد را انتخاب کند.
رنگ کامپوزیت دندان به دلخواه فرد می تواند تغییر کند
انواع کامپوزیت
به طور کلی دو نوع کامپوزیت دندان ممکن است توسط دندانپزشک به فرد پیشنهاد شود(به جز پورسلین)، کامپوزیت مستقیم و کامپوزیت غیر مستقیم.
کامپوزیت مستقیم
آن دسته از کامپوزیت هایی که از رزین ساخته شده اند و مستقیما روی دندان فرد قرار داده می شوند و سپس با فرابنفش به دندان متصل می شوند. از نظر زمانی دندانپزشک لازم نیست اقدامات زیادی روی دندان فرد از قبل انجام دهد و جز درمان های نسبتا غیر تهاجمی در دندانپزشکی می باشد.
کامپوزیت غیر مستقیم
مهم ترین تفاوت بین دو نوع کامپوزیت از نظر شیوهی اجرا و قرار دهی مواد می باشد و از نظر ماده سازنده که رزین می باشد تفاوت آنچنانی وجود ندارد. دندان های فرد مشابه کامپوزیت مستقیم به آماده سازی کمی نیاز دارند، اما کامپوزیت مورد نظر در مطب دندانپزشک یا آزمایشگاه و در خارج از دهان فرد به شکل غیر مستقیم آماده می شوند. قبل از دریافت کامپوزیت غیر مستقیم، نوعی کامپوزیت موقتی روی دندان های فرد قرار داده می شود تا کامپوزیت های او در آزمایشگاه ساخته شوند. سپس، در جلسه بعد کامپوزیت غیر مستقیم روی دندان های فرد با یک لایه اضافه جهت افزایش استحکام دندان قرار داده می شوند. از مزایای کامپوزیت غیر مستقیم مقاومت بیشتر آن در برابر آسیب های دندان و ضربات منجر به شکستگی دندان است. هر چند که هزینهی تمام شده در کامپوزیت های غیر مستقیم از کامپوزیت های مستقیم بیشتر می باشد.
لایه کامپوزیت مستقیما روی دندان ها قرار داده می شود
کاربرد کامپوزیت
- اصلاح رنگ دندان
عوامل متعددی ممکن است سبب شوند که رنگ دندان های جلو به مرور زمان تغییر یابند و جلوه نازیبایی به لبخند فرد دهند. موادی چون قهوه، مواد الکلی قرمز رنگ و سیگار همگی بیشترین تاثیر را در تغییر رنگ دندان دارند. رنگ زرد دندان ها نشان دهنده پایین بودن سطح بهداشت دهان و دندان می باشد. علاوه بر این همهی افراد تمایل به صرف مبالغ بالا برای سفید کردن دندان ها ندارند. با استفاده از کامپوزیت دندان به سادگی تغییر رنگ دندان خود را اصلاح کرده و بدون صرف مبالغ هنگفت می توانید دندان هایی با ظاهری طبیعی و روشن داشته باشید.
- اصلاح نواقص دندان
لبخند زدن با دندان های شکسته و کج باعث کاهش اعتماد به نفس فرد شده و این آسیب دندانی به تدریج بد و بدتر نیز خواهد شد. با استفاده از کامپوزیت علاوه بر اصلاح بد رنگی دندان ها، نواقص و شکستگی های جزئی نیز رفع خواهند شد.
- اصلاح چند جانبهی آسیب های دندان
در صورت آسیب شدید دندان ها در اثر ضربه و شکستگی شدید مینای دندان معمولا کامپوزیت جز روش های منتخب دندانپزشک نخواهد بود. در مواردی که چندین نقض محدود وجود دارد مثل وجود فاصله بین دندان ها یا قرار گرفتن یک دندان در جای نامناسب خود، کامپوزیت یکی از بهترین درمان های ممکن است. دندانپزشک بسته به وضعیت دندان انجام کامپوزیت را توصیه می کند زیرا علاوه بر موثر بودن بدون درد نیز می باشد.
- کامپوزیت، راه حلی فوری و بدون دردسر
برخی درمان های جایگزین برای اصلاح رنگ و شکل دندان های جلو می توانند هفته ها زمان ببرند تا نتیجه نهایی را به شما عرضه کنند. بسیاری از افراد وقت کافی برای انجام چنین درمان هایی را ندارند. کامپوزیت دندان یک شیوهی قابل قبول برای اصلاح دندان های جلو است که نیاز به زمان طولانی نیز ندارد. مواد کامپوزیت روی دندان ها قرار نگرفته و سپس با اشعه فرابنفش و لیزر سخت خواهد شد. در حین انجام این عمل نیازی به بیهوشی یا بی حسی نیز وجود ندارد.
اصلاح شکستگی دندان های جلو با کامپوزیت امکان پذیر است
عوارض کامپوزیت دندان جلو
مواد سازنده کامپوزیت معمولا ضعیف تر از لمینت پورسلین است و ممکن است پس ازمدتی مجددا دچار شکستگی شود. به نسبت لمینت باید در مدت زمان کمتری ترمیم و جایگزین شود.
دوام کامپوزیت دندان
کامپوزیت های دندان به طور متوسط بین ۵ تا ۷ سال دوام می آورند و به علت مقرون به صرفه بودن و ظاهر طبیعی داشتن بیش از گذشته محبوب هستند. بعد از ۵ سال حدودا باید مجددا کامپوزیت دندان خود را جایگزین کنید که با توجه به متوسط عمر ۱۰ تا ۱۵ ساله لمینت های پورسلین زمان بسیار کوتاه تری است. با مراقبت های مناسب از کامپوزیت خود و مسواک و نخ دندان روزانه متوسط عمر آن را افزایش دهید.
قیمت کامپوزیت دندان جلو
قسمت کامپوزیت دندان جلو، بسته به تعداد دندان هایی که نیاز به کامپوزیت دارند متغیر است. به طور معمول میانگین هر واحد آن در سال ۹۹ حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است که با توجه تعداد واحد های مورد نیاز و تخصص دندانپزشک می تواند کم تر یا بیشتر از حد میانگین باشد.
منابع
ارسال نظر