تا 40% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره یلدا کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

آیا بیماری های لثه بر کامپوزیت دندان تاثیر می گذارند؟

آخرین بروزرسانی : 29 تیر 1401

کامپوزیت دندان یکی از روش های دندانپزشکی است. در این شیوه اگر در دندان نقصی مشاهده شود به آسانی درمان می شود. ممکن است پس از درمان حساسیت و مشکلاتی برای بیمار ایجاد شود. یکی از اصلی ترین مشکلاتی که قبل از کامپوزیت باید درمان شود، بیماری های لثه است. در این نوشتار قصد داریم به تاثیر بیماری های لثه بر کامپوزیت دندان بپردازیم.

آشنایی با بیماری های لثه و کامپوزیت دندان

پیش از اینکه کامپوزیت دندان را انجام دهید، دندانپزشک لثه ها و دندان های شما را با دقت معاینه می کند. پس از آن متوجه می شود که شما کاندیدای مناسب برای کامپوزیت هستید یا خیر. دندانپزشک معمولا برای این کار از اشعه ایکس استفاده می کند. اگر مشکلات دهان مانند عفونت لثه داشتید دندانپزشک ابتدا این عارضه را درمان می کند. زیرا ممکن است لثه های شما درگیر تورم و خونریزی شوند. اگر بیماری لثه شدید باشد می تواند به راحتی روی کامپوزیت تاثیر بگذارد. زمانی که شما بهداشت را رعایت نکنید، پیدا نمودن وضعیت مناسب برای حاشیه روکش کامپوزیت امری سخت و مشکل می باشد. هنگامی که شما بیماری های لثه خود را درمان کردید دیگر دندان ها و لثه هایتان درگیر باکتری و عفونت نمی شوند.

به یاد داشته باشید بیماری های لثه می تواند بر شیوه های درمانی دندانپزشکی مانند کامپوزیت دندان تاثیر فراوانی بگذارند. به همین خاطر اگر درگیر این مشکل شدید حتما از دهانشویه استفاده نمایید و روزی دو بار مسواک بزنید. اگر مشکل شدیدتر شود باید حتما به متخصص دندانپزشکی مراجعه نمایید.

بیماری های لثه می توانند بر شیوه درمانی دندانپزشکی نظیر کامپوزیت تاثیر بگذارند

بیماری های لثه می توانند بر شیوه درمانی دندانپزشکی نظیر کامپوزیت تاثیر بگذارند

ارتباط کامپوزیت دندان با بیماری های لثه

لازم به ذکر است بدانید اگر دندان هایتان با تغییر رنگ شدید مواجه شدند، کامپوزیت دندان می تواند شیوه مناسبی برای درمان این مشکل باشد. زمانی که بیماری های لثه شما درمان شود، می توانید به راحتی از روکش کامپوزیت استفاده کنید. برای اینکه نامزد مناسبی برای دریافت کامپوزیت باشید، باید حتما پایه و اساس درستی برای درمان داشته باشید تا کامپوزیت روی دندان شما قرار بگیرد. اگر درگیر بیماری های لثه باشید، دندان های شما نمی توانند کامپوزیت را بپذیرند. آن زمان که این بیماری شدید باشد، می تواند دندان های شما را شل نماید. اگر این بیماری شدیدتر شود حتی می توانید به آسانی به ناراحتی قلبی، سکته مغزی و دیابت مبتلا شوید.

علائم بیماری های لثه

التهاب لثه

التهاب لثه باید قبل از کامپوزیت دندان سریعا درمان شود. اگر عفونت و التهاب لثه شدیدتر شود می تواند به بافت های عمیق ورود پیدا کند. در پی این اتفاق استخوان اطراف دندان به راحتی تخریب می شود و پس از آن دندان لق می شود.

درمان خونریزی لثه پیش از کامپوزیت دندان

خونریزی لثه حتما باید قبل از کامپوزیت دندان درمان شود. لثه ها اصلا نباید زمان کشیدن نخ دندان و مسواک زدن خونریزی کنند. معمولا این خونریزی ها در زمان مسواک زدن شدیدتر می شوند. امکان دارد قرمزی لثه، درد لثه و تورم لثه با خونریزی همراه باشد. اما اگر از نخ دندان و مسواک استفاده نکنید پلاک هایی که به لثه چسبیده اند، از آن جدا نمی شوند. اغلب این پلاک ها دارای باکتری هایی هستند که در لثه التهاب ایجاد می شوند.

هنگامی که التهاب لثه شدید شود، امکان دارد کامپوزیت بشکند. زمانی که لثه های شما خونریزی می کنند، تمام این خونریزی ها باعث نفوذ باکتری ها به جریان خون می شوند. باکتری های مضر می توانند به راحتی به خون شما وارد شوند و مشکلات دیگری ایجاد کنند. باکتری ها می توانند خون را لخته کنند و باعث بروز مشکلات جدی شوند.

خونریزی لثه حتما باید پیش از کامپوزیت درمان شود

خونریزی لثه حتما باید پیش از کامپوزیت درمان شود

گاهی دندان های بیمار قبل از کامپوزیت دندان به علت خونریزی و بوی بد دهان شروع به عقب نشینی می کنند. سپس فاصله هایی در بین دندان ها ایجاد می شوند. به همین خاطر اگر با این مشکل مواجه شدید حتما به دندانپزشک مراجعه نمایید.

انواع بیماری های لثه که بر کامپوزیت تاثیر می گذارند؟

بیماری های لثه که می توانند بر کامپوزیت دندان تاثیر بگذارند به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شوند. نوع مزمن معمولا در جوانانی که بین بیست سال تا سی سال سن دارند مشاهده می شود. این نوع بیماری در جوانان جرم و پلاک چندانی ایجاد نمی کند اما تخریب آن زیاد می باشد. دلیل این بیماری ایمونولوژیکی و وراثتی می باشد. نوع دوم پریودنتیت مزمن می باشد و معمولا در دهه سوم زندگی یعنی بعد از سی سال اتفاق می افتد. اصلی ترین دلیل آن جمع شدن پلاک و جرم می باشد. توجه داشته باشید جمع شدن پلاک میکروبی به خاطر استفاده نکردن از نخ دندان و مسواک می باشد. به همین خاطر هر شش ماه برای معاینات به دندانپزشک مراجعه کنید.

آیا تغییرات هورمونی بر کامپوزیت دندان تاثیر می گذارند؟

اگر درگیر تغییرات هورمونی باشید باید این مشکل قبل از کامپوزیت دندان درمان شود. تغییراتی مانند بلوغ و قاعدگی می توانند بر کامپوزیت تاثیر بگذارند.

گاهی تغییرات هورمونی می توانند بر کامپوزیت تاثیر بگذارند

گاهی تغییرات هورمونی می توانند بر کامپوزیت تاثیر بگذارند

چگونه بیماری های لثه را تشخیص دهیم؟

متخصص دندانپزشک قبل از کامپوزیت دندان ،بیماری های لثه را به خوبی تشخیص می دهد. این موارد عبارتند از :

- استخوان فک: دندانپزشک با استفاده از عکس اشعه ایکس استخوان فک شما را با دقت بررسی می کند و اگر آسیبی را مشاهده کند اقدامات درمانی لازم را انجام می دهد.

- روی هم قرار گرفتن دندان ها: اگر دندان های شما نامنظم باشد امکان دارد درگیر بیماری لثه شوید به همین خاطر پیش از انجام کامپوزیت این مشکل باید درمان شود.

- بررسی دقیق لثه ها: لثه های شما از لحاظ خونریزی و ورم با دقت بررسی می شود. اگر فضای بین لثه و دندان عمیق تر و بزرگ تر باشد به این معناست که بیماری لثه شدید است.

تاریخ انتشار : 29 تیر 1401 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,ترمیم دندان,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا