تا 35% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره بلک فرایدی کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

آیا منعی برای انجام بلیچینگ دندان در زنان باردار وجود دارد؟

آخرین بروزرسانی : 9 مرداد 1402

آیا انجام بلیچینگ دندان در زنان باردار می تواند خطراتی به همراه داشته باشد؟ پیش از هر چیز توصیه می کنیم که قبل از شروع درمان بلیچینگ در دوران بارداری، با دندانپزشک خود مشورت کنید. پس از مشاوره در نهایت می توان تصمیم گرفت که درمان را به دوره بعدی موکول کنید یا هیچ منعی برای انجام آن ندارید.

بلیچینگ دندان در زنان باردار

بلیچینگ دندان در زنان باردار

به طور مطلق ثابت نشده است که در دوران بارداری می توان بلیچینگ دندان را انجام داد، اما مطالعاتی هم وجود ندارد که خلاف آن را نشان دهد. بنابراین فقط به عنوان یک اقدام احتیاطی است که افراد ترجیح می دهند از انجام درمان بلیچینگ دندان در دوران بارداری خودداری کنند. با این حال، از آنجایی که این روش یک روش درمانی صرفاً زیبایی شناختی است، دلیلی برای تمایل به انجام آن در دوران بارداری وجود ندارد.

در حالت کلی در دوران بارداری رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است زیرا شواهد علمی نشان می دهد که بین بیماری لثه (لثه و پریودنتیت) و خطر زایمان زودرس و وزن کم جنین ارتباط وجود دارد. در واقع زنان مبتلا به بیماری لثه بیشتر احتمال دارد که نوزادی کم وزن یا نارس داشته باشند. برای داشتن یک بارداری سالم توصیه می شود کسانی که قصد بارداری دارند قبل از شروع بارداری برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنند و مشکلات دندانی خود را برطرف کنند.

چه زمانی برای انجام بلیچینگ دندان در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

بهترین زمان برای انجام بلیچینگ دندان در زنان باردار بین 14 تا 20 هفته است که در آن زمان خطر سقط جنین کاهش یافته و تمام اعضای بدن کودک تشکیل می شود. پس از 20 هفته، افزایش حجم رحم می تواند باعث ناراحتی در دراز کشیدن روی صندلی شود. برخی از زنان ممکن است حالت تهوع، استفراغ یا افت فشار خون را در این دوره تجربه کنند. برای جلوگیری از این مسئله بهتر است حالت نیمه درازکش خود را با یک بالش در زیر سمت راست بدن حفظ کنید.

زمان انجام بلیچینگ دندان در دوران بارداری

زمان انجام بلیچینگ دندان در دوران بارداری

در دوران بارداری، دندان‌ها و لثه‌های شما نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند، به همین دلیل است که باید به طور مرتب دندان‌های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. همچنین یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کنید و برای معاینات منظم به نزد دندانپزشک بروید. این کارها به کاهش خطر مشکلات دندانی که اغلب همراه با بارداری است کمک می کند.

در واقع، در دوران بارداری بسیاری از زنان دچار التهاب لثه بارداری می شوند که با قرمزی، التهاب و خونریزی لثه ها ظاهر می شود. اینها به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شوند که لثه‌ها را نسبت به پلاک‌ها که عامل التهاب لثه است، حساس‌تر می‌کند. رعایت بهداشت دهان و دندان و تغذیه مناسب (مصرف غذاهای کمتر شیرین و غذاهای سالم و مفیدتر مانند پنیر، میوه های تازه و سبزیجات) خطر ابتلا به التهاب لثه را به حداقل می رساند.

در دوران بارداری توصیه می شود بین هفته چهارم تا ششم ویزیت دندانپزشکی و خدمات ترمیم دندان انجام شود. زیرا سه ماه اول حساس ترین دوران در این دوره است. در سه ماهه آخر نیز خطر عوارض بارداری ناشی از استرس ویزیت دندانپزشکی افزایش می یابد. اشعه ایکس، بیهوشی و داروهایی مانند مسکن ها و آنتی بیوتیک ها نباید در سه ماهه اول بارداری به بیمار داده شود. مگر اینکه نیاز مطلق به مصرف آنها وجود داشته باشد که این موضوع توسط دندانپزشک تشخیص داده می شود.

توصیه های وزارت بهداشت برای تمیز کردن صحیح دندان ها در دوران بارداری

در اینجا چند پیشنهاد از سوی وزارت بهداشت با هدف کمک به بهبود سلامت دهان و دندان زنان باردار و ارائه مراقبت های دندانی مناسب برای آنها ارائه شده است:

  • دندان های خود را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و هر روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • مصرف غذاهای حاوی قند را فقط به وعده های غذایی محدود کنید.
  • از مصرف نوشیدنی های گازدار و شیرین خودداری کنید و آب یا شیر کم چرب را ترجیح دهید.
  • مصرف میوه را جایگزین مصرف آب میوه کنید.
  • اگر بیش از شش ماه از آخرین معاینه دندانپزشکی شما می گذرد، بلافاصله یک زمان معاینه را برای بررسی وضعیت دندان های خود برنامه ریزی کنید.

مواد طبیعی سفید کننده دندان برای زنان باردار

مواد طبیعی سفید کننده دندان برای زنان باردار

استفاده از مواد طبیعی سفید کننده به جای بلیچینگ دندان در دوران بارداری

به منظور سفید کردن دندان ها می توان مواد طبیعی را جایگزین بلیچینگ دندان در زنان باردار کرد. زیرا ایمن و عاری از هرگونه مواد شیمیایی مضر هستند. به دلیل هورمون های بارداری، در این دوران فشار خون در لثه ها افزایش می یابد و آنها را مستعد تورم و خونریزی می کند. در این صورت استفاده از محصولات حاوی مواد شیمیایی بی خطر نیست و می تواند عوارض بیشتری ایجاد کند. با این حال نباید انتظار تغییر شدیدی از مواد طبیعی سفید کننده دندان داشته باشید، زیرا مواد طبیعی فوراً عمل نمی‌کنند و برای همه مؤثر نیستند. مواد طبیعی سفید کننده دندان ها را می توان شامل توت فرنگی، آناناس، کرفس و ... در نظر گرفت.

تاریخ انتشار : 9 مرداد 1402 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,بلیچینگ دندان,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا