ایمپلنت دندان بی نظیرترین روش 50 سال اخیر برای ترمیم دندان های آسیب دیده!!
پوسیدگی دندان امری کاملا بدیهی است و هر فردی ممکن است یک دندان پوسیده داشته باشد، اما گاهی دندان ها به قدری دچار پوسیدگی شده اند که ریشه ی خود را نیز از دست داده یا به عبارتی کاملا نابود شده اند. این دندان ها با روش های ترمیمی دندانپزشکی مانند لمینت دندان یا کامپوزیت دندان به حالت اولیه خود برنمی گردند و به درمان های عمیق تری چون جراحی ایمپلنت دندان نیاز دارند.
این نوع جراحی به معنی جای گذاری پروتزهای دندانی در استخوان فک افراد است، این پروتزها می توانند جایگزین دندان های اصلی شوند و ظاهری کاملا شبیه به دندان های اصلی داشته باشند.
در این مقاله قرار است از ایمپلنت کردن دندان ها که یک روشی درمانی دندانپزشکی است برای خوانندگان عزیز بگوییم؛ پس با ادامه ی مقاله همراه باشید.
ایمپلنت دندان اولین بار توسط دندان پزشکان سوئدی انجام شد.
ایمپلنت دندان چه نوع جراحی است؟
ایمپلنت به معنی کاشت دندان مصنوعی در دهان افراد است؛ این نوع جراحی مناسب افرادی است که ریشه ی دندان خود را از دست داده و با هیچ نوع شیوه ی درمانیِ دیگری نمی توان دندان های او را ترمیم کرد.
دندان های مصنوعی که در سال های گذشته طراحی می شدند مشکلات بسیاری داشتند و حتی از جهت ظاهری نیز طبیعی به نظر نمی رسیدند؛ اما این روزها با وجود ایمپلنت این مشکل نیز حل شده و افراد می توانند دندان هایی زیبا و کاملا طبیعی داشته باشند.
جراحی ایمپلنت دندان برای اولین بار در سال 1952 توسط دندانپزشکان سوئدی انجام شد و بعد از دریافت نتایج بسیار مثبت به یکی از بهترین روش های درمانی برای بیماران تبدیل شد.
در این جراحی میله های تیتانیومی مخصوص را در استخوان فک افراد گذاشته و سپس روکش های دندانی را نیز بر روی آن قرار می دهند.
بررسی انواع مختلف ایمپلنت دندانی
به طور کلی ایمپلنت دندانی به سه دسته ی ایمپلنت های داخل استخوان، ساب پریوستیال، زایگوماتیک تقسیم می شود.
انتخاب هر یک از این ایمپلنت ها به تشخیص دندانپزشک و نیاز بیماران بستگی دارد.
ایمپلت دندان مناسب چه افرادی است؟
با وجود اینکه 95 درصد از جراحی های ایمپلنت موفق بوده و نتایج بسیار عالی برای بیماران داشته اما باز هم برای انجام این روش ریسک های مختلفی وجود دارد که باعث می شود عده ای از افراد در انجام آن محدود شوند.
افرادی که قصد دارند دندان های خود را ایمپلنت کنند باید از نظر سلامتی در شرایط خوبی قرار داشته باشند یعنی لثه هایشان کاملا سالم باشد و به مصرف دخانیات و الکل اعتیاد نداشته باشند همچنین از نظر مالی نیز در شرایط خوبی باشند زیرا ایمپلنت یکی از هزینه برترین خدمات دندانپزشکی برای بیماران است.
مهم ترین پیش نیازهای بیماران قبل از انجام ایمپلنت دندان
• انجام تمام آزمایش های اولیه و اطمینان از عدم وجود بیماری های مختلف مربوط به لثه، دهان و دندان.
• اطمینان از سلامت استخوان های فک بیمار.
• استخوان فک بیمار باید حداقل از نظر عرضی 3 میلی متر و از نظر طولی 8 میلی متر جای کافی برای قرار گرفتن ایمپلنت داشته باشد.
• ترمیم دندان هایی که دچار پوسیدگی هستند و همچنین کشیدن دندان هایی که می توانند در روند این جراحی خطری برای بیمار ایجاد کنند.
یکی از گران ترین روش های درمانی دندانپزشکی ایمپلنت دندان است.
مراحل انجام جراحی ایمپلنت
- انجام تمام عکس برداری ها و آزمایش های اولیه از فک و دهان بیمار به وسیله دستگاه هایی مانند ایکس ری، سی تی اسکن و...
- بررسی کیفیت و کمیت استخوان آرواره ها
- در این مرحله دندانپزشکان بعد از بررسی کامل شرایط بیمار و انجام تمامیِ آزمایش ها تاریخ و زمان معین برای انجام ایمپلنت دندان را تعیین می کنند.
- در این مرحله پزشکان دندان هایی که قرار است به جای آن ها پروتز های دندانی قرار بگیرد را از دهان خارج کرده و سپس در محل مورد نظر حفره ای را برای قرار گرفتن دندان جدید ایجاد می کنند.
- در مرحله آخر نیز میله تیتانیومی و روکش دندانی جایگزین دندان اصلی می شود.
توجه داشته باشید این مراحل تنها در یک روز انجام نشده و ممکن است روند درمان تا شش ماه نیز طول بکشد. این مدت زمان بستگی به شرایط بیمار و کیفیت استخوان فک او دارد.
مراقبت های پس از انجام ایمپلنت دندان شامل چه مواردی می شود؟
• استراحت کامل بیمار تا حداقل 48 ساعت بعد از انجام جراحی ایمپلنت.
• استفاده از کمپرس آب یخ برای بهبود تورم و کبودی بعد از عمل.
• پرهیز از مصرف هرگونه دخانیات و مواد الکلی بعد از عمل. (مصرف این موارد موجب بروز عفونت خواهد شد)
• دوری از مسواک در قسمت جراحی شده.
• شست و شوی دهان با دهان شویه مناسب و آب ولرم.
• تمیز کردن کامل دهان و دندان بعد از مصرف هر وعده ی غذایی.
• جلوگیری از دندان قروچه و ترک این عادت. (دندان قروچه موجب کاهش طول عمر ایمپلنت ها خواهد شد)
• پرهیز از مصرف مواد غذایی سفت مثل آجیل ها و خوردن غذاهای نرم به خصوص تا یه هفته بعد از انجام ایمپلنت.
سخن آخر
ایمپلنت دندان راهی بسیار موثر برای ترمیم دندان های از دست رفته است این نوع جراحی باید توسط دندانپزشکان مجربی چون کادر درمانی کلینیک دندانپزشکی مبین انجام شود. شما می توانید برای راهنمایی و مشاوره بیشتر در این زمینه با دندانپزشکان این کلینیک در تماس باشید.
ارسال نظر