جرم گیری دندان کودکان چگونه باید انجام شود؟

آخرین بروزرسانی : 6 اسفند 1399

جرم گیری دندان کودکان یکی از مواردی است که در زمینه ی دندان پزشکی کودکان باید انجام شود. بله اکثر کودکان هم نیاز دارند تا دندانشان جرم گیری شود. چرا که ممکن است برخی از کودکان آموزش کافی برای طریقه ی درست مسواک زدن و مراقبت از دندان های خود را دریافت نکنند. مراجعه ی سالانه دو بار برای کودکان، بهترین راه ممکن برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و به وجود آمدن مشکات مختلف برای دندان ها می باشد. بنابراین پیشنهاد می کنیم که به منظور جلوگیری از مراجعه ی چند باره به دندان پزشکی برای ترمیم دندان های خراب شده، سالی دو بار کودکان خود را برای جرم گیری به دندان پزشکی ببرید. جرم گیری دندان کودکان یکی از مواردی است که در زمینه ی دندان پزشکی کودکان باید انجام شود. در ادامه درباره ی نحوه ی جرم گیری دندان کودکان، برایتان توضیحات بیشتری خواهیم داد.

پلاک و جرم دندان چیست؟

قبل از اینکه درباره ی چگونگی جرم گیری دندان کودکان برایتان بگوییم، بهتر است ابتدا بدانید که پلاک و جرم دندان چیست و چگونه به وجود می آید؟

پلاک ها از باکتری ها به وجود می آیند و این باکتری ها از قند داخل غذاها و نوشیدنی هایی که کودک شما مصرف می کند، تغذیه کرده و کم کم باعث پوسیده شدن دندان ها می شود. اگر باکتری های ناشی از پلاک دندان برای مدت طولانی روی دندان ها باقی بمانند، می توانند انواع بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ها و عفونت ها را به وجود آورند. معمولا پلاک ها با مسواک همیشگی و رسیدگی در منزل از بین می روند اما اگر این پلاک ها روی هم جمع شوند، جرم ها به وجود می آورند که خیلی سخت تر از پلاک های دندان می باشند و مسواک زدن اثری بر روی از بین بردن آن ها نخواهد داشت.

تجهیزات مربوطه جرم گیری دندان

در جرم گیری دندان کودکان ابتدا دندان ها بررسی شده و سپس به کمک تجهیزات مربوطه جرم گیری دندان آغاز می شود.

فرآیند جرم گیری دندان کودکان

در فرآیند جرم گیری دندان کودکان معمولا ابتدا دندان ها کاملا بررسی شده و سپس به کمک تجهیزات مربوطه جرم گیری دندان آغاز می شود. در هنگام انجام جرم گیری معمولا از ذره بین های خیلی قوی برای دیدن جزئیات ریز روی دندان استفاده می شود. جرم گیری دندان ها به کمک امواج فراصوت انجام می شود و سپس با کمک نخ دندان و صیقل دادن دندان ها، بقیه ی باکتری ها و جرم های روی دندان برداشته می شود.

برای شل کردن از بین بردن جرم ها از یک دستگاه به نام التراسونیک استفاده می شود که این دستگاه به کمک امواج فراصوت به صورت لطیف و با خارج کردن آب به همراه آن، کم کم جرم ها را شل می کند و آن ها شست و شو می دهد. معمولا در هنگام جرم گیری دندان ها علاوه بر خود دندان، خط لثه ها را نیز کاملا جرم گیری می کنند تا باکتری های موجود بر روی لثه، مشکلات عفونی به وجود نیاورند. البته این را باید یادآور شویم که اشخاصی که دچار بیماری های لثه هستند، به مراتب به جرم گیری های عمیق تری برای تمیز کردن دندان هایشان احتیاج دارند.

صیقل دهی در جرم گیری دندان کودکان

صیقل دهی در جرم گیری دندان کودکان

صیقل دهی در جرم گیری دندان کودکان

صیقل دهی به کمک یک فرچه ی فنجان مانند که تقریبا کار مسواک را می کند، انجام می شود. اصلا صیقل دادن دندان ها به این دلیل انجام می شود که لکه های باقی مانده ی پس از جرم گیری با کمک خمیر دندان و موادی که با فرچه بر روی دندان ها کشیده می شود، از بین برود. این صیقل دهی برای کودکان باید به آرامی و نرمی انجام شود و معمولا پس از آن، رنگ طبیعی دندان ها دوباره بر میگردد.

آیا جرم گیری دندان برای کودکان و دندان هایشان خطرناک است؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم که خیر! اتفاقا پیشنهاد می شود که هر چهار الی شش ماه در میان، یک کودک باید دندانهایش را جرم گیری کند تا از از دندان های خود در برابر پوسیدگی و مسائل دیگر مراقبت نماید. روش های جرم گیری هیچگونه خطری برای بچه ها و دندان های ان ها نخواهد داشت و این فرایند بسیار آرام و لطیف برای تمامی کودکان انجام می شود. فقط والدین باید دقت داشته باشند که برای جرم گیری دندان کودکانشان حتما به یک پزشک متخصص دلسوز و با تجربه مراجعه نمایند.

 پزشک متخصص دلسوز و با تجربه

والدین باید دقت داشته باشند که برای جرم گیری دندان کودکانشان حتما به یک پزشک متخصص دلسوز و با تجربه مراجعه نمایند.

مراقبت های پس از جرم گیری

جرم گیری دندان معمولا دوره نقاهتی ندارد و خیلی سریع انجام می شود. معمولا بعد از جرم گیری، کودک دردی حس نمیکند و هیچ گونه عوارضی او را تهدید نخواهد کرد. اما بهتر است که پس از هر وعده ی غذایی از مسواک و نخ دندان برای نظافت دندان هایتان استفاده نمایید. همچنین از غذاهایی که دارای مواد قندی هستند کمتر استفاده کنید. سبزیجات بهترین گزینه برای حفظ سلامت دندان ها می باشند. یادتان باشد که به راحتی می توانید کودکان را از ابتلا به بیماری های لثه دور نگه دارید اما متاسفانه درمان بیماری های لثه، وقتی که به وجود می آیند، کاری بسیار سخت و زمانبر و هزینه بر است. پس بهتر است همین امروز به فکر دندان های کودکانمان و همچنین خودمان نیز باشیم.

تاریخ انتشار : 6 اسفند 1399 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,کودکان,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا