همه چیز درباره ی روش های ایمپلنت دندان
روش های ایمپلنت دندان با توجه به شرایطی که قرار است ایمپلنت دندان انجام شود، بسیار متفاوت هستند. حتما می دانید که ایمپلنت به یک طرح درمان دندان پزشکی گفته می شود و معمولا یک درمان پر هزینه برای پر کردن جای دندان هایی است که از بین رفته اند. اتفاقات زیادی در طول زندگی یک فرد رخ می دهد که ممکن است نهایتا منجر به از دست رفتن دندان هایش شود، تصادفات سنگین، ضربه های قوی، پوسیدگی های شدید، مشکلات لثه و غیره، همگی می توانند نمونه ای از این دلایل باشند. وقتی دندانی از دست می رود به منظور جلوگیری از تیز شدن لثه و ایجاد مشکلات لثه ی متفاوت، سعی می کنند که از یک دندان جایگزین مصنوعی برای پر کردن قسمت خالی و بالا بردن کارایی فک استفاده نمایند.
ایمپلنت یکی از مهم ترین نمونه های درمان جای خالی دندان هاست. البته که نمونه های ضعیف تری هم وجود دارد اما ایمپلنت روش ساختاری همانند خود دندان طبیعی دارد و شامل ریشه، تاج و سایر قسمت های دیگر دندان می شود و در داخل استخوان فک جای میگیرد. همین مورد باعث می شود که ایمپلنت تا سال ها برای فرد بیمار کار کند. به طور کلی، ایمپلنت شامل دو بخش می شود، یک پایه که داخل فک قرار میگیرد و یک تاج که در روی لثه به عنوان دندان واقع می شود. در نهایت روی تاج ساختگی از یک ایمپلنت و یا روکش دندان استفاده می کنند تا دندان مصنوعی ساخته شده، آسیب کمتری ببیند.
لازم است بدانید که جنس پایه ی کاشته شده در استخوان فک از جنس تیتانیوم است و این فلز سازگاری خوب یبا محیط داخلی دهان دارد. حالا که به یک آشنایی ابتدایی و کوتاهی از ساختار ایمپلنت رسیدید، بهتر است بدانید که روش های ایمپلنت دندان متفاوت هستند و اینکه از کدام روش برای اجرای درمان و ترمیم دندان استفاده شود، کاملا به نظر و تجویز متخصص بستگی دارد. در ادامه درباره ی روش های ایمپلنت دندان، بیشتر برایتان توضیح خواهیم داد. پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله با ما همراه باشید :
روش های ایمپلنت دندان
روش های ایمپلنت دندان و شرح هر کدام از آن ها
معمولا روش های ایمپلنت دندان به سه روش بسیار رایج تقسیم می شوند که این سه روش به صورت ایمپلنت یک مرحله ای، ایمپلنت دو مرحله ای و ایمپلنت دندانی شناخته شده اند.
ایمپلنت یک مرحله ای : (Non submerged) : به این روش، روش حد لثه نیز گفته می شود. از روش ایمپلنت یک مرحله ای زمانی استفاده می شود که لثه ها بعد از اینکه دندان کشیده شد، همپوشانی کافی برای پوشاندن حفره ی خالی ناشی از کشیدن دندان را ندارند. در این مرحله معمولا پزشک متخصص، ایمپلنت دندانی مربوط به استخوان فک را قرار می دهد و قطعه ایمپلنتی که باید خارج از فک قرار بگیرد، کاشته نمی شود. در این مرحله متخصص لثه را بخیه می زند. در واقع طرح درمان در همین مرحله ی اول تمام می شود و دیگر نیازی به اجرای مرحله ی دوم درمان نخواهد بود. این پایه برای فک بالا نهایتا سه ماه و برای فک پایین تا دو ماه، بدون تاج قرار می گیرد. بعد از گذشت بازه ی زمانی مذکور، بیمار باید برای قالب گیری و ساخت روکش، اقدام نماید. این روش، یکی از روش هایی است که توسط اکثر پزشکان تجویز می شود و معمولا نتیجه ی مطلوبی هم دارد.
ایمپلنت دو مرحله ای (Submerged) : این طرح درمان معمولا طی دو مرحله انجام می شود. در مرحله ی اول، معمولا پس از کاشت ایمپلنت دندانی داخل استخوان فک، لثه ی روی استخوان بخیه زده می شود. از این رو، این قطعه دیگر با محیط دخلی دهان و سایر میکروب ها، برخورد ندارد. برای اینکه این قطعه ی ایمپلنتی داخلی استخوان فک، بتواند با لثه همپوشانی داشته باشد، برای دندان های فک بالا، سه ماه و برای دندان های فک پایین دو ماه زمان نیاز است. بعد از گذشت این بازه ی زمانی، لثه دوباره باز می شود و سر ایمپلنتی که معمولا شبیه پیچ است از لثه بیرون می زند و قابل رویت است. برای عادت کردن لثه به این قطعه از ایمپلنت نیز معمولا دو هفته تجویز می شود و بعد از دو هفته، بیمار می تواند برای روکش گرفتن و قالب گیری اقدام نماید.
شرح روش های ایمپلنت دندان
ایمپلنت Immediate Loading : این طرح درمان معمولا برای دندان های جلویی کاربرد دارد. معمولا کاشت قطعه ی مربوط به استخوان فک و پیچ قطعه ی ایمپلنت، در همان جلسه ی اول انجام می شود و یک تاج دندان موقتی هم به عنوان دندان ایمپلنت شده، کاشته می شود. تا در این مدت زمان هم پوشانی لثه و پایه ی ایمپلنت، دهان بیمار ظاهر ناخوشایندی نداشته باشد. این قطعه ی موقتی نیز بعد از گذشت دو ماه برای فک پایین و سه ماه برای فک بالا، برداشته می شود و قالب گیری اصلی و کاشت تاج اصلی انجام می شود.
در نهایت نتیجه ی هر کدام از این روش ها، تا حد خیلی زیادی به تبحر و تخصص پزشک مربوطه بستگی دارد. پس سعی کنید که متخصص خود را با دقت انتخاب کنید.
ایمپلنت دندان و روش های آن
ارسال نظر