آشنایی با خدمات ترمیم دندان
ترمیم دندان از جمله خدمات مهم دندانپزشکی است که در کلینیک مبین ارائه می گردد. دیگر خدمات مهم زیبایی و درمان از جمله پروتز دندان، لمینت دندان، ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، دندانپزشکی کودکان و... نیز در این دندانپزشکی صورت می گیرد. در ادامه با خدمات ترمیم دندان و انواع آن آشنا خواهیم شد.
ترمیم دندان چیست؟
به طور کلی ترمیم دندان به روش های مختلفی از جمله پر کردن دندان، روکش کردن دندان، ترمیم کامپوزیتی و... گفته می شود. این فرایند برای بازسازی دندان هایی است که دچار خراشیدگی، شکستگی، فرسایش، پوسیدگی یا تغییر رنگ و شکل شده اند. در این فرایند، پزشکان دندان پوسیده را پاک کرده، به صورت مناسبی می تراشند. سپس از مواد مخصوص ترمیمی برای بازسازی دندان استفاده می کنند تا دندان به شکل و عملکرد طبیعی خود بازگردد.
خدمات ترمیم دندان
فرایند ترمیم کردن دندان چگونه صورت می گیرد؟
همانطور که گفتیم، ترمیم دندان یک فرایند پزشکی است که در آن قسمت آسیب دیده ی دندان، با استفاده از موادی مانند کامپوزیت یا سرامیک یا آمالگام فلزی جایگزین می شود. این فرایند شامل چندین مرحله است که در زیر به طور خلاصه توضیح داده می شود:
- بررسی و تشخیص: پزشک معالج باید ابتدا بررسی کند که دندان نیاز به ترمیم دارد یا خیر. در صورتی که نیاز به ترمیم باشد، پزشک معالج باید نوع ترمیم مورد نظر را تعیین کند.
- حفر کردن دندان: قسمتی از دندان که پوسیده شده است، حفر می گردد. در حقیقت پوسیدگی ها تا محلی که رشد کرده اند، تراشیده می شوند تا فضایی برای جایگزینی با مواد ترمیم کننده فراهم شود.
- پوشاندن با ماده ترمیمی: سپس ماده ترمیمی در قسمت حفر شده قرار داده شده و آن را به دندان چسبانده و شکل می دهند. این ماده معمولاً از جنس کامپوزیت، سرامیک یا آمالگام است.
نحوه ترمیم دندان
انواع جنس مواد ترمیم دندان چیست؟
- برای ترمیم دندان، مواد مختلفی استفاده می شوند که بر اساس خصوصیات و کاربردهایشان، به چند دسته تقسیم می شوند.
- مواد قابل ترمیم با فرآیند دستی: این مواد شامل آمالگام، کامپوزیت، گلاس آینومر و رزین های ترمیمی (مثل پلی استر) هستند.
- مواد قابل ترمیم با استفاده از دستگاه CAD/CAM: این مواد شامل سرامیک ها، پلیمر ها و فلزات (مثل تیتانیوم) هستند.
- مواد جایگزین شونده ی دندان: این مواد شامل پروتزهای دندانی (مثل پروتز دندان مصنوعی و پروتز های متحرک) و ایمپلنت های دندانی می شوند.
انواع مواد ترمیمی
مقایسه ی ترمیم دندان به وسیله ی پوشش آمالگام و کامپوزیت
ترمیم دندان با استفاده از آمالگام و کامپوزیت، روشی موثر برای درمان پوسیدگی های کوچک و متوسط است.
مزایای ترمیم دندان با استفاده از آمالگام به شرح زیر است:
- ماندگاری بیشتر: ترمیم دندان با استفاده از آمالگام، ماندگاری بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد. بنابراین، در مواردی که دندان پوسیده بزرگی دارد، این روش توصیه می شود.
- قابلیت تحمل فشار: ترمیم دندان با استفاده از آمالگام، تحمل فشار و ضربه خوردن را بیشتر دارد و در بیشتر موارد توصیه می شود.
- قابلیت تعمیر: در صورتی که ترمیم پوسیدگی دندان با استفاده از آمالگام خراب شود، می توان آن را تعمیر و دوباره استفاده کرد.
- مقاومت بیشتر در برابر پوسیدگی: به دلیل مقاومت بیشتر آمالگام در برابر پوسیدگی، این روش به ماندگاری بیشتر ترمیم کمک می کند.
- هزینه مناسب تر: آمالگام ها هزینه ی مناسب تری نسبت به ترمیم کننده های سرامیکی و کامپوزیتی دارند.
معایب ترمیم پوسیدگی دندان با استفاده از آمالگام:
- تفاوت رنگ با دندان طبیعی: آمالگام ها پوشش های نقره ای رنگی هستند که شبیه فلز به نظر می رسند. بر خلاف پوشش های سرامیکی و کامپوزیتی که به خوبی با رنگ طبیعی دندان هماهنگ می شوند.
مزایای ترمیم پوسیدگی دندان با استفاده از کامپوزیت:
- کاربرد برای دندان های جلویی: از آنجا که دندان های جلویی معمولا در معرض آسیب هایی نظیر شکستگی و خراشیدگی هستند، برای طبیعی به نظر رسیدن ترمیم آن ها از مواد کامپوزیتی استفاده می شود.
- نتیجه طبیعی: ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت، به شکلی طبیعی انجام می شود و در نهایت، رنگ و شکل دندان زیبا و طبیعی خواهد بود.
معایب ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت:
- ماندگاری پایین تر: در مقابل آمالگام ها، پوشش های کامپوزیتی از ماندگاری و مقاومت پایین تری برخوردار هستند.
- قیمت بالا: کامپوزیت ها نسبت به آمالگام ها از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
http://ada.org/
http://healthline.com/
ارسال نظر