ایمپلنت دندان چیست؟

آخرین بروزرسانی : 22 دی 1400

اگر شما جز آن دسته افرادی هستید که یک یا چند عدد از دندان هایتان را از دست داده باشید و از این مشکل رنج می برید، همچنین علاوه بر آن که بر زیبایی شما تاثیر گذاشته باعث مشکلاتی در جویدن غذا شده است، در این صورت پیشنهاد ما به شما ایمپلنت دندان می باشد.

ایمپلنت دندان برای اولین بار توسط بنمارک که یک پزشک سوئدی بود اختراع شد و در سال 1982 در تورنتو از این موفقیت علمی رونمایی کرد.

ایمپلنت دندان چه از نظر ظاهری و چه از نظر استحکام و کارایی مانند دندان طبیعی انسان می باشد، ایمپلنت دندان به وسیله ی میله ای از جنس تیتانیوم به فک شما متصل می شود و همین امر باعث می شود تا شما به هنگام صحبت کردن، غذا خوردن، جویدن غذا و... به مشکل بر نخورید.

ایمپلنت دندان غالبا از 3 بخش ساخته می شوند، یک پایه از جنس تیتانیوم که درون فک قرار می گیرد، یک قطعه کوچک که واسط بین پایه و تاج دندان می شود و در نهایت تاج دندان و یا روکش دندان قسمت سوم ایمپلنت دندان می باشد.

ایمپلنت دندان

چه افرادی می توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

اولین و مهم ترین برای استفاده از ایمپلنت دندان این است که شما حداقل 18 سال داشته باشید، چرا که اگر استخوان های شما رشد کافی را نداشته باشند و یا همچنان در حال رشد باشند، ایمپلنت دندان شما به مشکل خواهد خورد.

عفونت لثه یکی از موانع انجام ایمپلنت می باشد، چرا که وجود عفونت و التهاب باعث تحلیل رفتن استخوان های فک شما می شود و باعث می شود تا ایمپلنت دچار آسیب و یا مشکل گردد.

پوسیدگی دندان های مجاور مانع بعدی انجام ایمپلنت دندان می باشد، اگر مایل به انجام ایمپلنت هستید و دندان های شما دچار پوسیدگی می باشد، پیشنهاد می کنیم تا در ابتدا پوسیدگی ها را درمان نمایید و سپس از ایمپلنت استفاده نمایید.

تراکم استخوان عامل دیگری است که در ایمپلنت های دندانی تاثیر گذار است، چنان چه تراکم استخوان شما پایین باشد، استخوان فک شما قادر به نگهداری از ایمپلنت نخواهد بود، البته در این شرایط ما پیوند استخوان به فک را پیشنهاد می دهیم.

همچنین افراد سیگاری باید بعد از انجام ایمپلنت، سیگار را کنار بگذارند تا به بافت دندان آسیب نرسد و افراد دارای بیماری های زمینه ای مانند دیابت باید بیماری را تحت کنترل در بیاورند تا مشکلی برای ایمپلنت دندان هایشان ایجاد نشود.

مزایای استفاده از ایمپلنت دندان

طول عمر بالایی دارند؛ ایمپلنت های دندانی معمولا طول عمر 25 ساله دارند، استحکام بالایی دارند، مانع تحلیل رفتن استخوان فک می شوند، تکان نمی خورند، در برنامه غذایی محدودیت ایجاد نمی کنند، به مراقبت های خاص احتیاج ندارند و سازگار با محیط زیست هستند، همچنین از نظر زیبایی و شکل ظاهری دقیقا مانند دندان های طبیعی شما هستند.

مراقبت های پس از انجام ایمپلنت دندان

1. بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید، از دندان های ایمپلنت شده مانند دندان های طبیعی خودتان محافظت کنید تا لثه شما دچار عفونت نشود، عفونت باعث ایجاد مشکل در ایمپلنت شما می شود.

2. هر 6 ماه الی یک سال به دندان پزشک مخصوص خود مراجعه کنید تا اگر لازم بود، اقدامات لازم را انجام دهد.

3. از دندان های ایمپلنت شده برای شکاندن چیز های سفت نظیر پسته استفاده نکنید.

4. اگر علائم عفونت و یا التهاب را مشاهده کردید، سریعا به دندان پزشک تان مراجعه نمایید.

5. برای شستشوی دهان از مسواک و نخ دندان مخصوص استفاده نمایید.

جراحی های پیش از انجام ایمپلنت دندان

در برخی مواقع با توجه به نظر پزشک متخصص لازم است که بیمار، قبل از انجام ایمپلنت دندان جراحی یا جراحی هایی را انجام دهد، یکی از این جراحی ها، پیوند استخوان می باشد.

پیوند استخوان برای افرادی می باشد که تراکم استخوان پایینی دارند و استخوان فک آن ها قادر به نگه داشتن پایه ایمپلنت نمی باشد، در این صورت با توجه به صلاح دید پزشک جراحی پیوند استخوان انجام می گیرد و عمل ایمپلنت دندان انجام می گیرد.

عمل لیفت سینوس و عمل جا به جایی عصب از دیگر جراحی هایی می باشند که ممکن است شما برای انجام ایمپلنت به آن نیاز داشته باشید.

جراحی های پیش از انجام ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت شاید یکی از مهم ترین بخش های ایمپلنت دندان باشد، جنس این روکش از سرامیکی می باشد که نسبت به ضربه، شکستگی، ساییدگی و ... بسیار مقاوم باشد.

رنگ این روکش سرامیکی با توجه به رنگ دیگر دندان های شما انتخاب می شود تا از نظر رنگ با دیگر دندان ها هم خوانی داشته باشد. می توانید با مراجعه به پزشک بسیار راحت این برای حل این مشکلات اقدام نمایید.

ایمپلنت زیرکونیا

این نوع ایمپلنت که از اکسید عنصر زیرکونیوم ساخته می شود، یکی از روش های جدید انجام ایمپلنت می باشد که در مدت زمان کوتاهی طرفداران زیادی پیدا کرده و علت این محبوبیت عدم وجود فلز در ترکیبات آن می باشد و از نظر استحکام و مقاومت با تیتانیوم برابری می کند. این نوع ایمپلنت برای افرادی مناسب است که امکان پس روی لثه دارند.

شما می توانید برای مطالعه بیشتر در خصوص ایمپلنت دندان، لمینت دندان، کامپوزیت دندان و ... از دیگر مقالات ما بازدید نمایید.

تاریخ انتشار : 22 دی 1400 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,ایمپلنت,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا