عوارض بلیچینگ دندان بر سلامتی دندان ها
عوارض بلیچینگ دندان کدامند؟
بلیچینگ دندان که به عنوان روشی برای سفید کردن دندان ها شناخته می شود گاهی می تواند برای بیمار عوارضی را هم به دنبال داشته باشد. البته عوارض بلیچینگ دندان در حدی نیست که پزشک را از انجام آن باز دارد و یا بخواهد عوارض جبران ناپذیری را بر روی سلامتی فرد داشته باشد. با این وجود دغدغه ی بسیاری از افرادی که می خواهند از این روش زیبایی استفاده کنند شناخت عوارض آن می باشد. به طور کلی ماده ی بلیچ که برای بلیچینگ دندان مورد استفاده قرار می گیرد، ماده ی بی ضرری بوده و آسیبی به دندان ها وارد نمی کند. بنابراین می توان گفت عوارض بلیچینگ دندان محدود بوده و بعد از چند روز و یا حتی چند ساعت رفع می شود. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.
1_ حساسیت دندان ها
معمولا یکی از رایج ترین عوارض بلیچینگ دندان که بیشتر بیماران با آن رو به رو می شوند ایجاد حساسیت در دندان ها می باشد. معمولا بعد از انجام بلیچینگ دندان تا چند روز حساسیت به گرما و سرما در دندان ها مشاهده خواهد شد که البته این حساسیت گذرا خواهد بود.
2_ سوزش در بافت لثه
با توجه به این که ماده سفید کننده مورد استفاده در بلیچینگ دندان حاوی پروکساید قوی می باشد، استفاده از آن می تواند احساس سوزش در بافت لثه را به وجود آورد. البته معمولا دندانپزشک ها برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل در حین کار از نوعی مانع کوچک برای محافظت از لثه ها استفاده می کنند.
مراقبت های لازم برای کاهش عوارض بلیچینگ دندان
3_ درد در دندان ها
گاهی در پروسه درمان و یا حتی تا چند روز بعد از درمان ممکن است احساس درد در دندان ها به وجود آید که این درد می تواند بر اثر عوامل مختلفی مانند استفاده از مواد سفید کننده، کم آبی دندان ها، قرار گرفتن دندان ها در مقابل دمای بالا در حین انجام بلیچینگ دندان و ... به وجود آید.
4_ تغییر رنگ بلیچینگ
یکی از عوارض بلیچینگ دندان که اکثر افراد از این بابت نگرانی دارند تغییر رنگ بلیچینگ بعد از مدتی می باشد. در رابطه با این عارضه می توان گفت که تغییر رنگ در بلیچینگ به ندرت اتفاق می افتد و دلیل آن را می توان رعایت نکردن نکات مراقبتی از جمله بهداشت دهان و دندان و داشتن تغذیه نامناسب بیان کرد.
5_ طول عمر پایین
در استفاده از بلیچینگ دندان باید توجه داشته باشید که این روش دائمی نمی باشد و نیاز به تمدید دارد. نکته ی مهمی که در این رابطه وجود دارد این است که با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی می توان مقداری به طول عمر آن افزود.
6_ نداشتن جنبه درمانی
در علم دندانپزشکی بلیچینگ دندان به عنوان یک روش زیبایی شناخته می شود که برای سفیدی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد و نمی توان از این روش انتظار درمان ناهنجاری های دندان ها را داشت. هم چنین میزان سفیدی دندان ها تا حد بسیار زیادی قابل پیش بینی نمی باشد چرا که عوامل زیادی از جمله وراثت، رنگ دندان ها، جنس دندان ها و ... در تعیین آن می تواند موثر باشد.
بررسی عوارض بلیچینگ دندان
راه های کاهش عوارض بلیچینگ دندان
در استفاده از بلیچینگ دندان هم مانند هر روش دیگری یک سری نکات و مراقبت ها وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان عوارض بلیچینگ دندان را کاهش داد. یکی از نکات مهم که در همه ی موارد درمانی و زیبایی در دندانپزشکی مورد توجه قرار می گیرد توجه به نکات بهداشتی می باشد. توجه داشته باشید فردی که از درمان های زیبایی نظیر بلیچینگ دندان استفاده می کند باید بیشتر از قبل به نکات بهداشتی دهان و دندان اهمیت دهد. نکته ی دیگر پرهیز از مصرف مواد غذایی با رنگدانه های قوی می باشد. چنین مواد غذایی با ایجاد لایه ای بر روی دندان ها از کیفیت بلیچینگ می کاهد و شما را مجبور به ترمیم زود هنگام می کنند.
در رابطه با درد و حساسیت هایی که در روز های اول بعد از انجام بلیچینگ شاهد آن هستیم استفاده از درمان های پزشکی و خانگی می تواند باعث کاهش آن ها شود. برای مثال معمولا پزشکان استفاده از فلوراید را برای کاهش عوارض بلیچینگ دندان توصیه می کنند. هم چنین در افرادی که میزان درد در آن ها شدت بیشتری داشته باشد استفاده از مسکن های ضعیف پیشنهاد می شود. معمولا توصیه پزشک برای افرادی که دچار عوارض بلیچینگ دندان شده اند استفاده از خمیر دندان ها و یا ژل های ضد حساسیت به مدت دو هفته بعد از بلیچینگ دندان می باشد. استفاده از آب سرد و یا مواد غذایی سرد را به مدت دو هفته بعد بلیچینگ دندان به فراموشی بسپارید تا از این طریق حساسیت دندان ها کاهش یابد. اگر حساسیت دندان ها بیش از اندازه باشد و تحمل آن برای شما سخت بود بهتر است برای نوشیدن آب و یا هر نوشیدنی دیگری از نی استفاده کنید تا برخورد با دندان ها به حداقل میزان خود برسد.
شناخت عوارض بلیچینگ دندان
تمام موارد گفته شده برای کاهش عوارض بلیچینگ دندان می باشد اما گاهی ممکن است در پروسه انجام بلیچینگ مشکلاتی به وجود آمده باشد که هیچ کدام از توصیه های بیان شده کمک چندانی به رفع این عوارض نکند. البته این موضوع به ندرت در برخی افراد پیش خواهد آمد و بهتر است در چنین مواردی در اسرع وقت به پزشک معالج خود مراجعه کرده و با شرح حال دقیق خود به پزشک راهنمایی های لازم را برای بهبود خود دریافت نمایید.
برای انجام بلیچینگ دندان به کلینیک دندانپزشکی مبین و به بهترین دندانپزشکی در غرب تهران مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر