تا 40% تخفیف تمامی خدمات در جشنواره یلدا کلینیک دندانپزشکی مبین 🎁
همین حالا نوبت خودت رو رزرو کن!

نکات مهم درباره ایمپلنت دندان

آخرین بروزرسانی : 30 آذر 1401

ایمپلنت دندان یک جراحی تقریبا ساده در استخوان فک است که به جای هر دندان از دست رفته، می‌تواند جای بگیرد. ایمپلنت‌ها بر اساس نوع جراحی و جنس روکش آن‌ها دسته بندی می‌شوند و مراجعه کننده با توجه به شرایطی که دارد، از دندانپزشک خود مشورت گرفته و بهترین نوع ایمپلنت و جراحی را انتخاب می‌کنند.

انجام ایمپلنت دندان در سال‌های اخیر دچار پیشرفت شده است. نوع متریالی که در ساخت پایه ایمپلنت به کار می‌رود بهبود یافته. برای کمتر شدن عوارضی که ممکن بود تیتانیوم به‌وجود بیاورد، از مواد دیگری استفاده می‌شود. علاوه بر آن نوع کاشت ایمپلنت نیز به گونه‌ای تغییر کرده که فشار را در قسمت‌های مختلف فک پخش کند.

در این مطلب به توضیح ایمپلنت دندان بر اساس نوع نصب، جنس متریال سازنده و هزینه‌های انجام جراحی برای افرادی که قصد انجام آن را دارند، پرداخته شده است.

پایه‌های تیتانیومی ایمپلنت، جایگزین ریشه‌های دندان

پایه‌های تیتانیومی ایمپلنت، جایگزین ریشه‌های دندان

تفاوت ایمپلنت و بریج دندان

ایمپلنت انواع متفاوتی دارند. گاهی نیاز به کاشت پایه ایمپلنت به جای همه ریشه‌ها نیست و می‌توان از روش بریج دندان بهره‌مند شد. در این بخش به توضیح بریج و ایمپلنت تک دندان خواهیم پرداخت.

• ایمپلنت تک دندان

در این روش به ازای هر ریشه از دست رفته یک ایمپلنت کاشته می‌شود، و پروتز دندان روی آن قرار می‌گیرد. در ایمپلنت به علت کاشت پایه درون استخوان فک، استحکام پروتز بیشتر خواهد بود.

• بریج دندان

این روش نوعی ایمپلنت دندان است که در آن، بسته به موقعیت دندان از دست رفته، می‌توان از دو دندان مجاور استفاده کرد و با تراشیدن آن‌ها و اتصال لبه روکش به پروتز دندان آن را نصب کرد. در صورتی که چند دندان در کنار هم کشیده شده باشند، می‌توان دندان ابتدایی و انتهایی را ایمپلنت کرد و برای پروتز دندان‌های میانی از روش بریج استفاده کرد. در واقع با اتصال روکش‌ها ردیف دندان‌ها محکم خواهند شد.

با اینکه در روش بریج دندان مجبور به تراشیدن دندان‌های مجاور هستیم اما به علت پخش شدن، فشار به روی دندان‌های دیگر طول عمر بالاتری دارد. همچنین به دلیل فشرده شدن بیشتر دندان‌ها نسبت به ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت دهانی کمی مشکل خواهد شد.

تفاوت ایمپلنت و بریج دندان

تفاوت ایمپلنت و بریج دندان

جنس متریال ایمپلنت

از ابداع روش ایمپلنت تا سال‌های اخیر، تمام پایه‌ها از جنس تیتانیوم ساخته می‌شد. تیتانیوم فلزی است که درون بافت بدن، دچار تغییرات شیمیایی نشده و سلول‌ها آن را به عنوان عامل خارجی شناسایی نمی‌کنند. بنابراین دچار عفونت نخواهد شد.

امروزه به جز تیتانیوم، زیرکونیا گزینه‌ای است که دندانپزشک به مراجعه کننده پیشنهاد می‌کند. زیرکونیا ماده‌ای سرامیکی بسیار مقاومی است، که جایگزین سبک‌تر و کاربردی‌تر تیتانیوم می‌باشد. از زیرکونیا در ساخت قالب‌های لمینتی نیز استفاده می‌شود. بهره‌برداری از زیرکونیا در ایمپلنت دندان، یک تکنولوژی جدید به حساب می‌آید. در واقع هنوز اثرات بلند مدت این ماده مشخص نشده است. ممکن است زیرکونیا نسبت به تیتانیوم مزایای بیشتری داشته باشد، اما تیتانیوم ماده‌ایست که سال‌های زیادی خود را در علم ثابت کرده است.

گاهی اوقات تیرگی رنگ فلز تیتانیوم از زیر لثه قابل مشاهده است، زیرکونیا بافت سفید رنگی دارد و موجب بروز چنین مشکلی از لحاظ زیبایی‌شناسی نمی‌شود. با این حال مقاومت فلز بسیار بالاتر از سرامیک خواهد بود. همچنین تجربیات نشان داده است که تجمع پلاکت‌ها در اطراف زیرکونیا به مراتب کمتر می‌باشد.

نمی‌توان با اطمینان بیان کرد که کدام یک از متریال ذکر شده، انتخاب هوشمندانه‌تری در ایمپلنت دندان خواهد بود. انتخاب آن بسته به راهنمایی دندانپزشک و سلیقه مشتری می‌تواند متفاوت باشد.

زیرکونیا و تیتانیوم متریال‌های سازنده ایمپلنت

زیرکونیا و تیتانیوم متریال‌های سازنده ایمپلنت

هزینه ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد

ایمپلنت، جراحی کم هزینه‌ای نیست اما مراکز معتبری هستند که این هزینه را به صورت قسطی از مراجعه کننده دریافت کنند. به طور میانگین قیمت هر واحد ایمپلنت بین 6 الی 10 میلیون خواهد بود. اما بیشتر یا کمتر شدن این عدد به عواملی به جز دستمزد دندانپزشک، آزمایشات و عکس‌برداری، هزینه ویزیت و داروها نیز بستگی دارد. برای مثال:

• تعداد واحدهای ایمپلنت

• نوع برند و کشور سازنده (حداقل و حداکثر هزینه ایمپلنت دندان به ترتیب متعلق به کره جنوبی و سوئیس است)

• تعداد جلسات جراحی

• جنس ایمپلنت انتخابی

• نوع کاشت

• هزینه لابراتوار سازنده پروتز

• جنس پروتز دندان

• جلسات آماده‌سازی پیش از جراحی

انجام ایمپلنت دندان نوعی سرمایه‌گذاری پزشکی

انجام ایمپلنت دندان نوعی سرمایه‌گذاری پزشکی

سخن آخر

ممکن است میزان هزینه ایمپلنت، شما را از انجام این جراحی منصرف کند. نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید این است که نبود هر یک از دندان‌ها می‌تواند آسیب‌های فراوانی به لثه‌ها، فک، مجاری و در نهایت معده وارد کند. هزینه برای سلامت دهان و دندان نوعی سرمایه‌گذاری پزشکی به حساب می‌آید.

منابع
https://fortsondentistry.com/
https://www.bupa.co.uk/

تاریخ انتشار : 30 آذر 1401 نویسنده : تعداد نظرات : 0 دسته بندی : وبلاگ,سرویس ها,ایمپلنت,

ارسال نظر

شماره همراه شما منتشر نمی شود.
نظر حاوی تبلیغ یا توهین تایید نمی‌شود.
برای اطلاع از پاسخ نظر خود، شماره همراه واقعی خود را درج کنید.



پزشکان ما در تلویزیون

رزرو وقت

شما می توانید بدون مراجعه به مطلب به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند.

رزرو وقت رایگان

رزرو وقت

انتخاب بخش مربوطه

نام و نام خانوادگی

شماره تماس

انتخاب بازه تاریخ از

انتخاب بازه تاریخ تا