همه چیز درباره ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان
ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان یکی از دغدغه هایی است که افرادی که دندان های خالی و نا مرتب دارند، با آن درگیر هستند. همه ی ما دوست داریم دندان هایی مرتب و در یک راستا داشته باشیم. اما گاهی اوقات پوسیدگی های عمیق باعث میشوند که دندان کاملا خارج شده و جای آن با یک گزینه ی مصنوعی پر شود. حالا با این تعریفات میخواهیم بدانیم که آیا امکان انجام ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان وجود دارد یا خیر! بنابراین ابتدا نیاز است که با تعریف ایمپلنت دندان و ارتودنسی دندان را به صورت جداگانه آشنا شویم.
سن مناسب برای ایمپلنت کردن دندان حداقل 18 سالگی است
تعریف ارتودنسی و انواع آن:
ارتودنسی علم وسیع و گسترده ای است که از دیرباز به آن پرداخته شده است و به این معناست که داشتن لبخند زیبا از دیرباز مورد توجه بوده است. ارتودنسی جزء اولین شاخه تخصصی در دنیای دندان پزشکی و جزء دومین تخصص در تمامی دنیای پزشکی نام برده شده است.در تقسیم بندی انواع ارتودنسی آن را به دو دسته کلی تقسیم بندی کرده اند، ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک، و همانطور که از اسمشان پیداست ارتودنسی ثابت،ثابت است و بیمار قادر به گذاشتن و برداشتن و حرکت دادن آن نیست، یعنی کاملا ثابت است. اما در ارتودنسی متحرک بیمار قادر به برداشتن و گذاشتن آن است.ارتودنسی ثابت بیشتر در افراد بالای 12 سال انجام می گیرد، به این صورت که براکت ها را به کمک چسبی که مخصوص ارتودنسی است به دندان ها متصل می کنند. ارتودنسی متحرک انواع مختلفی دارد، برای مثال ارتودنسی خارج دهانی و پلاک های متحرک.
ایمپلنت دندان پیچی است که از جنس تیتانیوم ساخته شده است و جایگزین دائمی دندان هایی است که از دست رفته اند.
تعریف ایمپلنت دندان و زمان لازم برای جوش خوردن آن و زمان مناسب انجام آن:
ایمپلنت دندان پیچی است که از جنس تیتانیوم ساخته شده است و جایگزین دائمی دندان هایی است که از دست رفته اند. و در استخوان فک جای گذاری می شود، ایمپلنت های دندانی یا یک پارچه هستند و یا دو تکه که توسط پیچی ریشه و تاج را به هم متصل می کند،زمانی که برای جوش خوردن دندان های ایمپلنت شده نیاز است بدین گونه است که فک پایینی 3 ماه و فک بالایی 5 ماه زمان احتیاج دارد. این قانون کلی است که در مورد ایمپلنت دندان وجود دارد و امکان دارد که در شرایط مختلف متفاوت باشد برای مثال می توان گفت اگر در فک بالایی لیفت سینوس صورت گرفته باشد بهتر است که یک تا نهایتا دوماه بیشتر مراقب باشیم و فرصت دهیم تا استخوان جدید به تراکم بیشتر خود دست یابد. و از دیگر مواردی که امکان دارد به زمان بیشتری نیاز داشته باشد اسپلیت کردن استخوان با انواع گرافت های استخوانی است.
همچنین در نظر داشته باشید زمانی که استخوان تراکم کمتری دارد باید زمان بیشتری را اختصاص دهیم تا تراکم استخوانی به حد مطلوب و ایده آل خود برسد. سن مناسب برای ایمپلنت کردن دندان حداقل 18 سالگی است تا اسکلت صورت فرد به شکل کامل خود دست یابد اگر زودتر از این زمان ایمپلنت دندانی انجام شود این امکان وجود دارد که وقتی اسکلت دندان به رشد حداقلی خود دست یابد ایمپلنت دندان کوتاه به نظر بیاید. برای مثال در بعضی از موارد امکان دارد که اگر در یک ناحیه چند ایمپلنت دندانی انجام داده باشند و پروتز دندان بریج شکلی هم بر روی آن گذاشته نصب کرده باشند بر اثر مقاومتی که بریج دارد مانع رشد اسکلت در آن ناحیه شود و در نتیجه بیمار دچار دفرمیتی صورت شود پس بهتر است که ایمپلنت دندانی را تا قبل از سن 18 سالگی انجام ندهید برای افراد بالای 18 سال مانعی برای این کار وجود ندارد.
آیا ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان امکان پذیر است؟
آیا ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان امکان پذیر است؟
دسته ای از افراد هستند که ممکن است بعد از ایمپلنت کردن نیاز به ارتودنسی نیز داشته باشند و یکی از سوالات و نگران هایی که در مورد این موضوع وجود دارد این است که آیا ایمپلنت با بریس ها سازگاری دارد یا نه. با توجه به تعاریف ارتودنسی و ایمپلنت دندان ها که در بالا به آن پرداخته شد می توان گفت بهتر است که ایمپلنت را بعد از کامل شدن دوره درمان ارتودنسی انجام دهیم به دلیل اینکه زمانی که دندان خود را کاشته و یا ایمپلنت می کنید نمی تواند مثل یک دندان معمولی حرکت داشته باشد و در واقع ایمپلنت روی فک شما ثابت و فیکس شده است.
در مواردی که قرار است ارتودنسی به همراه ایمپلنت دندان برای دندان ها صورت گیرد، پزشک ارتودنتیست ابتدا فضاهای مربوطه برای انجام ایمپلنت را در نظر گرفته و سپس ارتودنسی را انجام میدهد. هر چند که در برخی از موارد خاص، به دلیل حرکت دندان ها و جابجا شدن آن ها، فضای خالی که نیاز به ایمپلنت دارد، پر شده و دیگر موضوع ایمپلنت به عنوان یک طرح درمان، مطرح نمی گردد.
اما اگر بخواهید ایمپلنت را قبل از ارتودنسی کردن دندان های خود انجام دهید در برخی موارد این روش نیز جواب خواهد داد و روش خوبی است در صورتی که دندان های کناری دندان ایمپلنت شده شما مد نظر پزشک معالج تان برای ارتودنسی نباشد.
ارسال نظر